Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testi_protses_2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

Тема 16: Судовий розгляд

№ 1501 У якому з наведених варіантів правильно вказано строк, на який необхідно відкласти судовий розгляд справи, якщо підсудному обвинувальний висновок вручено невчасно? ~ три дні; ?три години; ?24 години; ?дві доби; ?п’ять днів.

№ 1502 У якій відповіді правильно вказано процесуальну дію суду, яку він вправі вчинити в підготовчій частині судового розгляду у зв’язку з відкладенням розгляду справи: ?дати доручення слідчому провести окремі слідчі дії; ?призначити судову експертизу; ~ допитати свідків, які з’явились; ?видалити підсудного із залу судового засідання; ?заявити відвід прокурору.

№ 1503 У якій відповіді правильно вказано наслідки неявки у судове засідання підсудного, явка якого є обов’язковою? ?зупиняється провадження у справі; ?накладається штраф; ~ відкладається розгляд справи; ?продовжується розгляд справи; ?підсудний видаляється із залу судового засідання тимчасово або на весь час судового розгляду.

№ 1504 У якій відповіді правильно вказана умова, за наявності якої суд повинен відкласти розгляд кримінальної справи, якщо в судове засідання не з’явився прокурор? ~ якщо його неможливо замінити; ?якщо цього вимагає потерпілий; ?якщо його участь визнає за необхідну суд; ?якщо прокурор брав участь у попередньому розгляді справи суддею; ?якщо його неявка викликана поважними причинами.

№ 1505 У якій відповіді правильно вказано, коли суд вправі розглянути цивільний позов у кримінальній справі, якщо цивільний позивач не з’явився у судове засідання? ?якщо проти розгляду позову за відсутності цивільного позивача не заперечує цивільний відповідач; ?якщо окремий розгляд цивільного позову і кримінальної справи є неможливий; ~ якщо надійшло клопотання цивільного позивача про розгляд позову у його відсутності; ?якщо у справі зібрано достатньо доказів для вирішення цивільного позову; ?якщо цивільний позов був пред’явлений ще в ході досудового розслідування і обвинувачений мав можливість від нього захищатись.

№ 1506 У якому з наведених варіантів правильно визначене коло осіб, які можуть бути допитані судом у підготовчій частині судового розгляду у зв’язку із відкладенням судового розгляду справи? ?свідки, потерпілий, експерт, підсудний, цивільний позивач і відповідач; ~ свідки, потерпілий, експерт, спеціаліст, цивільний позивач і відповідач; ?свідки, експерт, понятий, цивільний позивач і відповідач; ?свідки, потерпілий, експерт, спеціаліст, заявник, цивільний позивач і відповідач; ?свідки, потерпілий, громадський обвинувач.

№ 1507 Якою з наведених процесуальних дій суддя (головуючий) завершує підготовчу частину судового розгляду? ?оголошенням обвинувального висновку; ~ з’ясуванням наявності клопотань сторін та їх розв’язання; ?роз’ясненням процесуальних прав учасникам судового розгляду; ?видалення свідків із залу суду; ?винесення постанови про перехід до судового слідства.

№ 1508 У якому з наведених варіантів правильно визначено завдання, які вирішуються в підготовчій частині судового розгляду? ?встановлення обставин, що підлягають з’ясуванню у кримінальній справі; ?перевірка зібраних під час досудового розслідування доказів; ?перевірка законності і повноти проведення досудового слідства у справі; ~ забезпечення умов для повного і правильного вирішення кримінальної справи; ?забезпечення обізнаності суду з матеріалами справи, що розглядається;

№ 1509 1, 1, 184 У якому з наведених варіантів правильно визначено послідовність дій суду в підготовчій частині судового розгляду? ~ відкриття судового засідання; перевірка явки учасників судового розгляду; перевірка явки перекладача і роз’яснення його обов’язків; встановлення особи підсудного; оголошення складу суду, прізвищ окремих суб’єктів процесу і роз’яснення права заявлення їм відводу; видалення свідків із залу суду; роз’яснення підсудному його прав; заявлення сторонами клопотань і їх вирішення судом; ?відкриття судового засідання; перевірка явки учасників судового розгляду, перекладача і роз’яснення його обов’язків; видалення свідків із залу суду; оголошення складу суду, прізвищ окремих суб’єктів процесу і роз’яснення права заявлення їм відводу; роз’яснення підсудному його прав; заявлення сторонами клопотань і їх вирішення судом; ?відкриття судового засідання; оголошення складу суду, прізвищ окремих суб’єктів процесу і роз’яснення права заявлення їм відводу; перевірка явки учасників судового розгляду, перекладача і роз’яснення його обов’язків; видалення свідків із залу суду; роз’яснення підсудному його прав; заявлення сторонами клопотань і їх вирішення судом; ?відкриття судового засідання; перевірка явки учасників судового розгляду, перекладача і роз’яснення його обов’язків; роз’яснення підсудному його прав; видалення свідків із залу суду; оголошення складу суду, прізвищ окремих суб’єктів процесу і роз’яснення права заявлення їм відводу; заявлення сторонами клопотань і їх вирішення судом; ?відкриття судового засідання; оголошення складу суду, прізвищ окремих суб’єктів процесу і роз’яснення права заявлення їм відводу; перевірка явки учасників судового розгляду, перекладача і роз’яснення його обов’язків; роз’яснення підсудному його прав; заявлення сторонами клопотань і їх вирішення судом; видалення свідків із залу суду.

№ 1510 З якого моменту розпочинається проведення судового слідства у справі? ?з моменту оголошення складу суду; ?з моменту оголошення постанови про порядок дослідження доказів; ?з моменту оголошення обвинувального висновку; ?з моменту оголошення про закінчення підготовчої частини судового розгляду; ~ з моменту оголошення про початок судового слідства.

№ 1511 Який із вказаних процесуальних документів, повинен бути оголошений на початку судового слідства? ?постанова про призначення справи до судового розгляду; ?постанова про притягнення особи як обвинуваченого; ~ скарга потерпілого у справах приватного обвинувачення; ?скарга цивільного відповідача; ?постанова про порушення кримінальної справи.

№ 1512 У якому з наведених варіантів правильно вказано умову, дотримання якої дозволяє прокурору оголосити в судовому засіданні лише резолютивну частину обвинувального висновку? ?одержання дозволу суду; ~ згода сторін процесу; ?великий обсяг обвинувального висновку; ?наявність в обвинувальному висновку інформації про заходи безпеки застосовані щодо суб’єктів процесу; ?надмірна натуралізація опису події злочину у обвинувальному висновку.

№ 1513 В якому з варіантів неправильно наведено положення, що розкриває зміст порядку дослідження доказів під час досудового слідства? ?порядок дослідження доказів визначається постановою (ухвалою) судді (суду); ?допит підсудного, якщо він не відмовляється від дачі показань, проводиться обов’язково; ?сторони можуть запропонувати суду не досліджувати докази про обставини, які ніким не оспорюються; ~ лише прокурор і захисник висловлюють свої думки про порядок дослідження доказів; ?суд зобов’язаний роз’яснити учасникам судового розгляду наслідки не дослідження доказів про обставини, які ніким не оспорюються.

№ 1514 Яку слідчу дію суд зобов’язаний вчинити, проводячи скорочене судове слідство? ?допитати свідків; ~ допитати підсудного; ?допитати потерпілого; ?оголосити документи; ?оголосити попередні показання підсудного.

№ 1515 У якому з наведених варіантів правильно визначено послідовність допиту підсудного суб’єктами кримінального процесу під час судового розгляду? ?прокурор, цивільний позивач, цивільний відповідач, потерпілий, їх представники, захисник, інший підсудний, суддя; ~ прокурор, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, захисник, інший підсудний, суддя; ?захисник, інший підсудний, прокурор, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, суддя; ?суддя, захисник, інший підсудний, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, прокурор; ?суддя, прокурор, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, інший підсудний, захисник.

№ 1516 У якій відповіді неправильно зазначено випадок, коли суд вправі оголосити попередні показання підсудного? ?за наявності істотних суперечностей між показаннями підсудного даними під час судового і досудового слідства (дізнання) у справі; ?якщо підсудний перебуває за межами України і ухиляється від явки до суду; ?якщо підсудний помер на час судового розгляду кримінальної справи; ~ якщо підсудний є глухонімим; ?якщо підсудний відмовився давати показання в ході судового розгляду.

№ 1517 У якій відповіді неправильно визначено суб’єкта кримінального процесу, який вправі клопотати про оголошення в судовому засіданні попередніх показань підсудного? ~ громадський захисник; ?прокурор; ?потерпілий; ?представник цивільного позивача; ?інший підсудний.

№ 1518 У якій відповіді правильно вказано суб’єкта кримінального процесу, який вправі оголосити у судовому засіданні попередні показання (свідка), що є у справі? ?прокурор; ?захисник; ~ суддя; ?потерпілий; ?секретар судового засідання.

№ 1519 У якій відповіді правильно вказано мету, з якою проводиться допит експерта у суді: ~ з метою роз’яснити чи доповнити даний ним висновок; ?з метою отримання кваліфікованих відповідей на поставлені запитання; ?з метою визначення осудності чи неосудності особи; ?з метою розв’язання спірних питань між сторонами обвинувачення і захисту; ?з метою інформувати суд про найновіші досягнення у сфері техніки.

№ 1520 У якій відповіді правильно вказано підставу зупинення головуючим судових промов учасників судового розгляду: ?учасник надміру затягує тривалість промови; ~ промови виходять за межі розглядуваної справи; ?в промові викладаються викладається детальний аналіз усіх досліджених у справі доказів; ?відмова іншого учасника від участі у дебатах; ?виступ у судових дебатах з цих же питань іншого представника цієї ж сторони.

№ 1521 У якій відповіді повно і правильно вказано послідовність виступів учасників процесу з промовами у судових дебатах: ~ прокурор, потерпілий, його представник, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, захисник, підсудний; ?прокурор, захисник, потерпілий, його представник, підсудний, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники; ?потерпілий, його представник, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, підсудний, захисник, прокурор; ?прокурор, цивільний позивач, цивільний відповідач, потерпілий, їх представники, захисник, підсудний; ?прокурор, потерпілий, його представник, цивільний позивач, цивільний відповідач, їх представники, захисник.

№ 1522 У яких відповідях правильно вказано, факт вручення копій яких документів підсудному, повинен перевірити суд у підготовчій частині судового розгляду? ?посвідка з роз’ясненням процесуальних прав; ?постанова про притягнення як обвинуваченого; ?постанова про призначення справи до судового розгляду; ~ постанова про порушення кримінальної справи; ~ обвинувальний висновок; ~ повістка про виклик до суду; ?постанова про визнання особи підсудним.

№ 1523 У яких відповідях неправильно вказано суб’єктів процесу, право на відведення яких зобов’язаний роз’яснити головуючий у підготовчій частині судового розгляду? ~ потерпілий; ?експерт; ~ цивільний позивач; ~ представник служби у справах неповнолітніх; ?прокурор; ?секретар судового засідання; ?народний засідатель;

№ 1524 У яких відповідях правильно вказані наслідки неявки без поважних причин у судове засідання підсудного, явка якого є обов’язковою? ?зупиняється провадження у справі; ~ покладається відшкодування судових витрат по відкладеному засіданню; ~ здійснюється привід підсудного; ?накладається штраф на підсудного; ?продовжується розгляд справи, якщо можливо встановити обставини справи за його відсутності; ?продовжується розгляд справи, якщо присутній захисник підсудного; ~ відкладається розгляд справи.

№ 1525 У яких з наведених варіантів правильно вказано умови, дотримання яких дозволяє суду розглянути кримінальну справу у відсутності потерпілого, який не з’явився в судове засідання? ?може бути забезпечено повне представництво зі сторони обвинувачення; ?від потерпілого одержана заява про розгляд справи у його відсутності; ~ може бути забезпечено захист його прав і законних інтересів; ?може бути проведено скорочений розгляд справи; ~ можуть бути повно з’ясовані всі обставини справи; ?потерпілий обов’язково допитувався під час досудового розслідування; ?потерпілий не заявляв особливих вимог щодо розгляду кримінальної справи.

№ 1526 У яких з наведених варіантів правильно вказано вимоги, яким згідно чинного КПК України повинно відповідати клопотання учасників процесу, що заявляються у підготовчій частині судового розгляду? ?повинні стосуватись встановлення підстав для повернення справи на додаткове розслідування; ~ повинні стосуватись витребування і приєднання до справи нових доказів; ?повинні заявлятись лише прокурором, потерпілим, підсудним чи його захисником; ?повинні містити інформацію про аркуші справи, на містяться докази, що підтверджують заявлене клопотання; ~ повинні містити виклад обставин, для встановлення яких необхідно забезпечити одержання нових доказів; ?повинні стосуватись вирішення винятково організаційних питань; ?повинні містити виклад обставин, що підлягають встановленню у справі.

№ 1527 У якій відповіді правильно вказано, з оголошення яких процесуальних документів розпочинається судове слідство у справі? ~ позовна заява; ?обвинувальний виступ прокурора; ~ обвинувальний висновок; ?постанова про притягнення особи як обвинуваченого; ?постанова про прокурора про направлення справи до суду; ?постанова про призначення справи до розгляду і порушення кримінальної справи; ?скарга законного представника підсудного;

№ 1528 У яких із наведених варіантів правильно визначені умови проведення скороченого судового слідства? ?повне визнання підсудним своєї вини; ?примирення між підсудним і потерпілим; ~ визнання цивільним позивачем розміру цивільного позову; ~ добровільність волевиявлення учасників процесу щодо проведення скороченого судового слідства; ?наявність обставин, які встановлені рішенням суду у іншій справі; ?визнання прокурором недоцільності здійснення провадження у справі; ?відсутність заперечення судді щодо проведення сторонами скороченого судового розгляду;

№ 1529 В яких варіантах правильно вказані положення, що розкривають порядок проведення допиту підсудного у відсутності іншого підсудного? ~ суд проводить допит підсудного у відсутності іншого підсудного в інтересах справи; ?суд обов’язково видаляє одного із підсудних для проведення допиту іншого; ?суд проводить допит підсудного у відсутності іншого підсудного, якщо про це клопоче будь-хто із складу суду; ~ суд проводить допит підсудного у відсутності іншого підсудного, якщо цього вимагає безпека підсудного; ~ допит підсудного у відсутності іншого проводиться на основі мотивованої постанови (ухвали) судді; ?суд проводить допит підсудного у відсутності іншого лише за їх згодою; ?суд проводить допит підсудного у відсутності іншого лише при проведенні закритого судового розгляду.

№ 1530 У яких варіантах правильно наведено підстави для оголошення у судовому засіданні попередніх показань підсудного? ?у випадку зміни прокурором обвинувачення в ході судового розгляду; ~ у випадку відмови підсудного від давання показань; ?у випадку вимоги захисника для підтвердження його висновків щодо справи; ~ у випадку наявності істотних суперечностей між показаннями, що дані під час судового і досудового слідства у справі; ?у випадку спростування попередніх показань підсудного висновком експерта; ?у випадку наявності істотних суперечностей між показаннями потерпілого і підсудного; ?у випадку відмови підсудного провести скорочений судовий розгляд.

№ 1531 У яких відповідях правильно вказано підстави для проведення судового розгляду кримінальної справи у відсутності свідка, явка якого є важливою для вирішення справи: ?розглядається справа “приватного обвинувачення”; ~ явка особи неможлива у зв’язку з тяжкою хворобою і це не позначиться на повноті розгляду справи; ~ до особи застосовані заходи безпеки, і надійшло її письмове підтвердження раніше поданих показань; ?коли розглядається справа про злочин, за який не може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі, і надійшло прохання від особи розглянути її у його відсутності; ?відмова особи прибути на виклик суду; ?до особи застосовані заходи дисциплінарної відповідальності; ?явка особи неможлива у зв’язку із завантаженістю за місцем праці.

№ 1532 У яких відповідях правильно вказано етапи судового розгляду кримінальної справи? ?визначення порядку та об’єму дослідження доказів; ?судові змагання. ?передній розгляд справи суддею; ~ підготовча частина; ?завершальна частина; ?останнє слово прокурора; ~ судові дебати;

№ 1533 У яких відповідях правильно вказано етапи судового розгляду кримінальної справи? ?передній розгляд справи суддею; ~ підготовча частина; ?останнє слово прокурора; ?набрання вироком законної сили; ?судові доручення; ?завершальна частина; ~ судове слідство;

№ 1534 У яких відповідях правильно вказано випадки відновлення судового слідства у кримінальній справі після його завершення? ~ в учасників судових дебатів виникла потреба подати нові докази, яких не було у справі; ?якщо відпала потреба у розшуку підсудного, який ухилявся від явки до суду; ~ необхідність для суду, який видалився в нарадчу кімнату, з’ясувати будь-яку обставину, що має значення для вирішення справи; ?в учасників судового розгляду виникла потреба заявити відвід судді, що розглядає справу; ?у суду виникла необхідність змінити обвинувачення не більш м’яке; ?суд, який видалився в нарадчу кімнату, порушив таємницю цієї наради; ?неможливість винесення судового рішення протягом одного дня.

№ 1535 У яких відповідях правильно вказано слідчі дії, проведення яких суд, що розглядає справу, може доручити органу, який провадив розслідування у справі? ?допит свідка, який не з’явився; ~ освідування; ?очна ставка; ~ обшук; ?огляд місця події; ~ накладення арешту на кореспонденцію; ?пред’явлення для впізнання.

№ 1536 У яких відповідях правильно вказано положення, що розкривають порядок призначення і проведення експертизи у суді? ?експертиза призначається лише в тому разі, якщо про це просять учасники судового розгляду; ?експертиза призначається за постановою суду, прокурора, а також згідно запиту захисника; ~ учасники судового розгляду в письмовому вигляді подають питання, які вони бажають поставити експертові; ?з постановою судді про призначення експертизи ознайомлюється обвинувачений і роз’яснюються його процесуальні права при призначенні експертизи; ?постанова про призначення експертизи може бути оскаржена до апеляційного суду в семиденний термін. ?прокурор усуває ті питання учасників судового розгляду, які не стосуються суті справи; ~ питання учасників процесу, які виходять за межі компетенції експерта, суд усуває і формулює власні запитання;

№ 1537 Вкажіть, на який строк (у днях) необхідно відкласти судовий розгляд справи, якщо підсудному обвинувальний висновок вручено невчасно? (*3*)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]