Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testi_protses_2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

4) Одного року;

5) п’яти років.

1902

У якій відповіді правильно названий день виявлення нових обставин щодо свідка, потерпілого, судового експерта, перекладача у зв’язку з дачею ними завідомо неправдивих показань, завідомо неправильного висновку, пояснень чи перекладу?

1) день складання прокурором висновку про підтвердження таких обставин матеріалами розслідування;

2) день складання прокурором за матеріалами розслідування обвинувального висновку;

3) день ухвалення Конституційним Судом України відповідного рішення;

4) день встановлення обставин, що мають істотне значення для справи;

5) День набрання законної сили вироком суду.

1903

У якій відповіді правильно названий день виявлення нових обставин щодо осіб у зв’язку з фальсифікацією ними доказів, при неможливості постановлення обвинувального вироку суду?

1) день складання прокурором висновку про підтвердження таких обставин матеріалами розслідування;

2) День складання прокурором за матеріалами розслідування висновку про наявність нововиявлених обставин;

3) день ухвалення Конституційним Судом України відповідного рішення;

4) день встановлення обставин, що мають істотне значення для справи;

5) день набрання законної сили вироком суду.

1904

У якій відповіді правильно названий день виявлення нових обставин у вигляді дій певних осіб, які не підпадають під ознаки злочинів?

1) День складання прокурором висновку про підтвердження таких обставин матеріалами розслідування;

2) день складання прокурором за матеріалами розслідування висновку про наявність нововиявлених обставин;

3) день ухвалення Конституційним Судом України відповідного рішення;

4) день встановлення обставин, що мають істотне значення для справи;

5) день набрання законної сили вироком суду.

1905

У якій відповіді правильно вказаний пропущений складовий елемент даного положення КПК України: " не є перешкодою для перегляду справи в інтересах його реабілітації"?

1) звернення вироку до виконання або смерть засудженого;

2) виконання вироку або тяжка хвороба засудженого;

3) Відбуття покарання або смерть засудженого;

4) виконання вироку або смерть засудженого;

5) зупинення виконання покарання або смерть засудженого.

1906

У якій відповіді правильно вказана кількість суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, які мають право вирішувати питання про допуск справи до провадження Верховного Суду України?

1. три; 2. десять; 3. дванадцять; 4. п'ятнадцять; 5. п’ять.

1907, 63

У якій відповіді правильно вказаний пропущений складовий елемент даного положення КПК України: "Подання про перегляд справи в зв’язку з нововиявленими обставинами розглядається апеляційним чи касаційним судом за правилами, встановленими для перегляду справ "?

1) в апеляційному порядку;

2) в суді першої інстанції;

3) у порядку виключного провадження;

4) У касаційному порядку;

5) в особливому порядку.

1909

У яких відповідях правильно названі нововиявлені обставини?

1) скасування судового рішення, яке стало підставою для постановлення вироку, ухвали чи постанови, що підлягають перегляду;

2) встановлена Конституційним Судом України неконституційність закону, іншого правового акту чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконане;

3) всі інші обставини, які не були відомі суду при винесенні судового рішення і які самі по собі або разом із раніше виявленими обставинами доводять неправильність засудження або виправдання підсудного;

4) фальсифікація доказів, неправильність перекладу, а також показань свідка, потерпілого, обвинуваченого, підсудного, висновку і пояснень судового експерта, на яких ґрунтується вирок;

5) істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі учасникові процесу на час розгляду справи;

6) зловживання прокурора, дізнавача, слідчого чи суддів під час провадження у справі;

7) зловживання потерпілого, цивільного позивача та їх представників під час провадження у справі.

1910

У яких відповідях правильно названі суб’єкти, які вправі приносити подання про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами?

1) прокурор, який затвердив обвинувальний висновок;

2) прокурор Автономної Республіки Крим, прокурор області, прокурор міст Києва і Севастополя;

3) прокурор, який брав участь у розгляді справи судом касаційної інстанції;

4) військовий прокурор (на правах прокурора області);

5) прокурор, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції;

6) Генеральний прокурор України та його заступники;

7) прокурор, який брав участь у розгляді справи судом апеляційної інстанції.

11.

У яких відповідях правильно названі підстави для перегляду судових рішень Верховним Судом України?

1. неоднакове застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм кримінального закону щодо подібних суспільно небезпечних діянь, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень; 2. встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов’язань при вирішенні справи судом; 3. неправильне застосування кримінального закону та істотне порушення вимог кримінально-процесуального закону, які істотно вплинули на правильність судового рішення; 4. неправильне застосування судом норм міжнародних договорів України; 5. нові обставини; 6. невідповідність рішенням Верховного Суду України; 7. застосування судом нормативно-правового акта, який не відповідає нормам Конституції України.

12.

У яких відповідях правильно названі підстави для повернення заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України заявнику?

1. є постанова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ про відмову у допуску справи до провадження за наслідкамми її розгляду; 2. заяву подано особою, яка не наділена правом на подання такої заяви; 3. заявник не усунув недоліки заяви протягом установленого строку; 4. заяву подано з порушенням строку, визначеного законом; 5. заяву подано з інших підстав, ніж встановлено законом; 6. заяву подано від імені особи, яка не має відповідних повоноважень; 7. заяву подано на судові рішення, що не можуть бути об’єктом перевірки Верховним судом України.

13.

У яких відповідях наведені правильні положення, які визначають порядок розгляду справи Верховним Судом України? (……)

1. першим у Верховному Суді України виступає Генеральний прокурор України; 2. протокол судового засідання та фіксація технічними засобами перебігу судового процесу у Верховному Суді України ведуться у випадку проведення ним судового слідства; 3. для перевірки обставин, вказаних в заяві, Верховний Суд України може провести судове слідство; 4. строк розгляду справи Верховним Судом України не може перевищувати одного місяця з дня відкриття провадження у справі; 5. для з'ясування сутності норми кримінального закону, яка неоднаково застосована, можуть заслуховуватися пояснення представників органів державної влади; 6. засідання Верховного Суду України є повноважним за умови присутності на ньому не менше двох третин суддів від складу Верховного Суду України; 7. за наслідками розгляду справи Верховний Суд України приймає ухвалу.

14.

У яких відповідях правильно названі види рішень Верховного Суду України за наслідками розгляду справи:

1. про залишення ухвали касаційного суду в силі, а заяв – без задоволення; 2. про зміну ухвали касаційного суду; 3. про повне або часткове задоволення заяви; 4. про скасування вироку, постанови, ухвали суду першої, апеляційної та касаційної інстанції й закриття справи; 5. про скасування вироку, постанови, ухвали суду першої, апеляційної та касаційної інстанції й повернення справи на новий судовий, апеляційний чи касаційний розгляд; 6. про відмову в задоволенні заяви; 7. про відмову у допуску заяви до провадження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]