Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testi_protses_2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

Тема 6 Заходи крим-проц примусу

№ 501 У якій відповіді правильно вказано, на підставі якого процесуального документа здійснюється відсторонення обвинуваченого від посади: ~ за вмотивованою постановою слідчого, санкціонованою прокурором або його заступником; ?за постановою прокурора; ?за постановою судді; ?за вмотивованою постановою прокурора; ?за ухвалою суду.

№ 502 У якій відповіді правильно вказано одну з цілей застосування заходів процесуального примусу: ?якими встановлюються межі розслідування кримінальної справи; ?які регламентують реалізацію кримінально-процесуальних гарантій; ?забезпечують своєчасність проведення слідчих і інших процесуальних дій; ~ забезпечення примусового виконання суб’єктами процесу своїх процесуальних обов’язків; ?призначення покарання.

№ 503 У якій відповіді правильно вказано тимчасовий запобіжний захід, як його розуміє законодавець: ?привід; ?застава; ?взяття на поруки; ~ затримання підозрюваного; ?нагляд командування військової частини;

№ 504 У якій відповіді правильно вказано умову застосування запобіжного заходу тримання під вартою: ~ вчинення злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад 3 роки; ?попереднє затримання особи; ?вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину; ?вчинення злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення на строк понад 1 рік; ?вчинення злочину повторно або організованою групою.

№ 505 У якій відповіді правильно вказано менше чого не може бути визначено мінімальний розмір застави як запобіжного заходу: ?розміру мінімальної заробітної плати; ~ розміру цивільного позову; ?розміру витрат, понесених на лікування потерпілого; ?розміру середньорічного доходу особи, щодо якої обрано запобіжний захід; ?менше десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

№ 506 У якій відповіді правильно вказано мінімальний розмір застави у разі вчинення тяжкого злочину: ~ не менше 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

№ 507 У якій відповіді правильно вказано мінімальний розмір внесеної застави щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину середньої тяжкості: ?не менше 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ~ не менше 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?не менше 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

№ 508 У якій відповіді правильно вказано, яке грошове стягнення може бути накладене на поручителя за невиконання зобов’язання при особистій поруці: ?до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ?до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ?до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ~ до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

№ 509 У якій відповіді правильно вказано загальний строк тримання обвинуваченого під вартою під час досудового слідства (без продовження): ?4 міс; ?6 міс; ?1 міс; ~ 2 міс; ?3 міс.

№ 510 У якій відповіді правильно вказано на який строк може бути продовжено тримання під вартою особи під час досудового слідства суддею того суду, який виніс постанову про застосування такого запобіжного заходу: ?до 3 міс ?до 18 міс; ?до 9 міс; ~ до 4 міс; ?до 12 міс.

№ 511 У якій відповіді правильно вказано, на який термін строк тримання під вартою може бути продовжений суддею апеляційного суду: ~ до 9 міс; ?до 18 міс; ?до 3 міс ?до 4 міс; ?до 6 міс.

№ 512 У якій відповіді правильно вказано максимальний строк утримання обвинуваченого під вартою внаслідок його продовження суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ: ?6 міс; ?9 міс; ?12 міс; ~ 18 міс; ?24 міс.

№ 513 У якій відповіді правильно вказано захід кримінально-процесуального примусу, що може бути застосований до особи, щодо якої порушено кримінальну справу: ?заборона займатись визначеним видом діяльності; ?заборона залишати місце проживання; ?обмеження у праві пересування в межах України; ~ заборона виїжджати за межі України; ?обмеження щодо відвідування певних закладів у нічний час.

№ 514 1, 1, 152 У якій відповіді правильно вказано визначення заходів кримінально-процесуального примусу: ?це сукупність заходів примусового характеру, які застосовуються до суб’єктів кримінального процесу з метою забезпечення виконання ними своїх процесуальних обов’язків, встановлення істини у справі і забезпечення виконання процесуальних рішень; ?це сукупність визначених кримінально-процесуальним законодавством заходів примусового характеру, які застосовуються органами, що ведуть процес, до підозрюваного, обвинуваченого, підсудного чи засудженого з метою забезпечення їх явки до органів слідства чи суду, встановлення істини у справі і забезпечення виконання процесуальних рішень; ?заходи примусового характеру, які застосовуються органами, що ведуть процес, до суб’єктів кримінального процесу у разі невиконання ними своїх процесуальних обов’язків; ~ це сукупність визначених кримінально-процесуальним законодавством заходів примусового характеру, які застосовуються органами, що ведуть процес, до суб’єктів кримінального процесу з метою забезпечення виконання ними своїх процесуальних обов’язків, встановлення істини у справі і забезпечення виконання процесуальних рішень; ?це сукупність визначених кримінально-процесуальним законодавством заходів примусового характеру щодо суб’єктів кримінального процесу з метою забезпечення їх участі у розгляді справи, усунення перешкод для встановлення істини у справі і забезпечення виконання завдань кримінального судочинства.

№ 515 У якій відповіді неправильно вказано захід кримінально-процесуального примусу: ~ явка з повинною; ?затримання; ?обшук; ?привід; ?відсторонення від посади.

№ 516 У якій відповіді неправильно вказано захід кримінально-процесуального примусу: ?виїмка; ?освідування обвинуваченого; ?видалення із залу судового засідання; ?накладення арешту на майно; ~ очна ставка.

№ 517 У якій відповіді правильно вказано запобіжний захід, застосування якого може бути здійснено і без винесення відповідної постанови: ?підписка про невиїзд; ~ затримання; ?застава; ?особиста порука; ?передача неповнолітнього під нагляд батькам.

№ 518 У якій відповіді правильно вказано правову підставу для скасування запобіжного заходу у стадії досудового розслідування кримінальної справи: ~ закриття кримінальної справи; ?передача справи з обвинувальним висновком прокурору для затвердження; ?оголошення розшуку особи; ?направлення обвинуваченого на стаціонарну психіатричну експертизу; ?повернення кримінальної справи прокурором для здійснення додаткового розслідування.

№ 519 У якій відповіді правильно вказано як обраховуються строки тримання під вартою під час судового розгляду кримінальної справи: ?строк не повинен перевищувати шести місяців; ?строк не повинен перевищувати дев’яти місяців; ?строк не повинен перевищувати одного року; ~ строк не обмежується і залежить від тривалості розгляду справи; ?строк не обмежується залежно від тяжкості злочину, але не повинен перевищувати вісімнадцяти місяців.

№ 520 У яких відповідях правильно вказано заходи процесуального примусу, які застосовуються до суб’єктів процесу з метою забезпечення виконання ними своїх обов’язків: ?одержання зразків для експертного дослідження; ?призначення експертизи; ~ запобіжні заходи; ?примусові заходи виховного характеру; ~ видалення свідка із залу судового засідання; ?примусові заходи медичного характеру; ?винесення вироку.

№ 521 Привід як засіб процесуального примусу застосовується до: ~ обвинуваченого ?захисника обвинуваченого (підсудного); ~ свідка; ?спеціаліста; ~ потерпілого; ?громадського захисника; ?громадського обвинувача.

№ 522 Запобіжні заходи як специфічна група заходів процесуального примусу застосовуються до: ?потерпілого; ?свідка; ?експерта; ~ підозрюваного; ~ обвинуваченого (підсудного); ?спеціаліста; ~ засудженого.

№ 523 Які види поруки закріплені в кримінально-процесуальному кодексі України як запобіжні заходи? ~ порука громадськості організації або трудового колективу; ?взяття на поруки; ?порука батьків, опікунів; ?запобіжна порука; ~ особиста порука; ?поручительство; ?колективне поручительство.

№ 524 У яких відповідях правильно вказано заходи кримінально-процесуального примусу, які застосовуються з метою забезпечення виконання процесуальних рішень у справі: ~ накладення арешту на майно; ?штраф; ~ тримання під вартою; ?відсторонення особи від посади; ?видворення; ?направлення особи у приймальник-розподільник; ?зобов’язання про явку.

№ 525 У яких відповідях правильно вказано наслідки порушення обвинуваченим зобов’язання щодо підписки про невиїзд у формі нез’явлення за викликом слідчого: ~ є підставою для його приводу; ?тягне накладення стягнення в розмірі до 200 неоподат. мінімумів; ?є підставою для оголошення його безвісті відсутнім; ?є підставою для поміщення його в слідчий ізолятор; ~ є підставою для зміни запобіжного заходу на більш суворий; ?є підставою визнання його винним у вчиненні злочину; ?є підставою для зупинення провадження у справі.

№ 526 У яких відповідях правильно вказано, хто може внести заставу в кримінальній справі: ~ обвинувачений (підсудний); ?ЛНУ імені Івана Франка; ?Львівське обласне управління юстиції; ?державний цільовий фонд; ~ будь-яка фізична особа; ~ юридична особа недержавної форми власності; ?державне підприємство.

№ 527 У яких відповідях правильно вказано, що може бути предметом внесеної обвинуваченим застави: ?коштовності, отримані ним у спадок; ?квартира, що належить обвинуваченому на праві власності; ~ власні кошти обвинуваченого у національній валюті; ?кошти обвинуваченого, що знаходяться на валютному рахунку в банку; ?автомобіль, на який у обвинуваченого є генеральне доручення.

№ 528 У яких відповідях правильно вказано, кого слідчий зобов’язаний повідомити про взяття обвинуваченого під варту: ?житлово-експлуатаційну організацію за місцем його проживання; ~ адміністрацію за місцем праці обвинуваченого; ?сусідів; ?тещу; ~ дружину (чоловіка); ?будинковий комітет за місцем проживання обвинуваченого; ~ родичів.

№ 529 У яких відповідях правильно вказано до кого застосовується такий запобіжний захід як віддання обвинуваченого під нагляд командування військової частини: ~ військовослужбовців строкової служби; ?цивільних осіб вільнонайманого складу цієї частини; ~ військовослужбовців за контрактом; ?сина командира військової частини; ~ військовослужбовці офіцерського складу; ?цивільних осіб, які працюють на території частини; ?осіб які затримані на території частини.

№ 530 У яких відповідях правильно вказано, які запобіжні заходи можуть бути застосовані до неповнолітнього обвинуваченого: ~ передача неповнолітнього під нагляд батьків; ?передача неповнолітнього під нагляд адміністрації школи, де він навчається; ~ передача неповнолітнього під нагляд опікунів чи піклувальників; ~ передача неповнолітнього під нагляд дитячої установи, де він виховується; ?передача неповнолітнього під нагляд адміністрації підприємства, де він працює; ?поміщення неповнолітнього у виховну установу; ?поміщення неповнолітнього в приймальник-розподільник для неповнолітніх.

№ 531 У яких відповідях правильно вказано у якому порядку може бути застосований запобіжний захід у вигляді передачі неповнолітнього під нагляд батьків, опікунів чи піклувальників або адміністрації дитячої установи: ?за клопотанням керівника служби в справах неповнолітніх; ~ за рішенням слідчого, прокурора, суду і зі згоди цих осіб; ?за клопотанням громадського вихователя; ?за клопотанням представника міліції в справах неповнолітніх; ~ за клопотанням цих осіб чи адміністрації установи; ?за клопотанням директора школи; ?за клопотанням представника міліції в справах неповнолітніх.

№ 532 У яких відповідях правильно вказано мету передачі неповнолітнього обвинуваченого під нагляд батьків, опікунів, піклувальників, адміністрації дитячої установи як запобіжного заходу: ?забезпечити належний виховний процес; ~ забезпечити належну поведінку неповнолітнього; ?забезпечити перебування неповнолітнього в межах приміщення; ?обмежити пересування; ?забезпечити перебування неповнолітнього тільки з дорослим; ~ забезпечити його явку до слідчого, прокурора, суду; ?забезпечити його явку до громадського вихователя.

№ 533 У яких відповідях правильно вказано випадки, коли може бути застосоване взяття під варту до неповнолітнього: ~ коли це викликане необхідністю зміни запобіжного заходу на більш суворий; ?коли це викликане необхідністю забезпечити його безпеку; ~ коли це викликане тяжкістю вчиненого ним злочину; ?щоб унеможливити вплив на неповнолітнього дорослих співучасників злочину; ?щоб усунути шкідливий вплив на нього співучасників; ?щоб не травмувати його психіку; ?коли про це надійде відповідна вказівка прокурора.

№ 534 Обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо неповнолітнього є можливим, якщо застосування інших запобіжних заходів не може гарантувати, що: ~ він не буде ухилятись від слідства і суду; ~ він не буде перешкоджати встановленню істини в справі; ?він залишатиметься в безпеці від інших співучасників; ~ він не буде продовжувати злочинну діяльність; ?він не втече з дому від батьків; ?він не буде зловживати алкоголем чи наркотичними засобами; ?він не буде прогулювати уроки в школі.

№ 535 У яких відповідях правильно вказано мету, з якою застосовуються запобіжні заходи: ?забезпечення виконання слідчих дій; ?забезпечення процесу доказування; ~ запобігти спробам обвинуваченого ухилитися від слідства; ?забезпечити швидке вирішення питання про порушення кримінальної справи; ~ забезпечення виконання судових рішень; ?виховання особи; ~ запобігти спробам обвинуваченого (підсудного) продовжити злочинну діяльність;

№ 536 У яких відповідях правильно вказано запобіжні заходи, які закріплені в КПК України: ~ віддання неповнолітнього під нагляд батьків, опікунів, адміністрації дитячої установи; ~ підписка про невиїзд; ~ застава; ?поміщення обвинуваченого в експертну установу для проведення судової експертизи; ?домашній арешт; ?передача обвинуваченого на поруки колективу підприємства; ?запобіжна порука.

№ 537 У яких відповідях правильно вказано запобіжні заходи, які закріплені в КПК України: ?поміщення в медвитверезник; ~ застава; ~ затримання; ?зобов’язання про явку; ?привід; ~ особиста порука; ?віддання під нагляд адміністрації підприємства чи трудового колективу.

№ 538 У яких відповідях правильно вказано мету, з якою застосовуються запобіжні заходи: ~ забезпечити виконання судових рішень; ?забезпечити виконання слідчих дій; ~ запобігти спробам підозрюваного ухилитися від дізнання; ~ запобігти спробам обвинуваченого ухилитися від суду; ?забезпечити процес доказування; ?забезпечити швидке вирішення питання про порушення кримінальної справи; ?виховання особи.

№ 539 У яких відповідях правильно вказано мету, з якою застосовуються запобіжні заходи: ~ запобігти спробам продовжити злочинну діяльність; ?забезпечити виконання слідчих дій; ?запобігти спробам особи спростувати обвинувачення; ~ запобігти спробам перешкодити встановленню істини у справі; ?забезпечити швидке вирішення питання про порушення кримінальної справи; ~ забезпечити виконання судових рішень; ?виховання особи.

№ 540 У яких відповідях правильно вказано запобіжні заходи, які передбачені у КПК України: ~ порука громадської організації та трудового колективу ?зобов’язання про явку; ~ особиста порука; ?поміщення обвинуваченого в експертну установу для проведення судової експертизи; ?арешт; ?передача обвинуваченого на поруки колективу підприємства; ?запобіжна порука.

№ 541 У яких відповідях правильно вказано запобіжні заходи, які передбачені у КПК України: ~ тримання під вартою; ~ затримання; ?відсторонення обвинуваченого від посади; ?поміщення обвинуваченого в експертну установу для проведення судової експертизи; ?нагляд вищестоящого керівництва; ~ нагляд командування військової частини; ?нагляд міліції.

№ 542 У яких відповідях правильно вказано положення, які стосуються вимог законодавця щодо поручителів, при обранні такого запобіжного заходу як особиста порука: ~ кількість поручителів повинна бути не менше двох; ?кількість поручителів повинна бути не менше трьох; ?кількість поручителів визначає обвинувачений; ?поручителями можуть бути лише особи, які мають вищу освіту; ?кількість поручителів визначає прокурор; ~ поручителями можуть бути лише особи, які заслуговують довір’я; ?поручителями можуть бути особи, які мають свідоцтво на здійснення такої діяльності.

№ 543 У яких відповідях правильно вказано, які строки можуть включатись до строку тримання під вартою на стадії досудового розслідування: ~ строк протягом якого обвинувачений перебував на стаціонарному експертному дослідженні у психіатричній медичній установі; ?строк протягом якого обвинувачений ознайомлювався з матеріалами справи; ?строк протягом якого до особи застосовувався адміністративне затримання; ?строк протягом якого провадження у справі було зупинено; ?строк потягом якого обвинувачений перебував на стаціонарному лікуванні; ?строк протягом якого обвинувачений перебував під контролем органів міліції; ~ строк затримання особи у зв’язку з провадженням у кримінальній справі.

№ 544 У яких відповідях правильно вказано, хто повинен звільнити особу з під варти на стадії досудового розслідування у випадку закінчення строку, на який було обрано цей запобіжний захід: ~ орган дізнання, у провадженні якого знаходиться справа; ?суддя, на підставі звернення органу попереднього ув’язнення; ~ слідчий, у провадженні якого знаходиться справа; ?начальник місця попереднього ув’язнення; ?начальник слідчого відділу; ~ прокурор; ?апеляційний суд на підставі подання прокурора, що здійснює нагляд у справі.

№ 545

Вкажіть строк пропущений в наступному законодавчому положенні: «Взяття під варту як запобіжний захід може бути застосовано у справах про злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад (*3*) роки.»

№ 546 Вкажіть пропущене число: «Розмір застави визначається в таких межах: щодо особи підозрюваної чи обвинуваченої у вчиненні особливо тяжкого злочину, ?від (*4500*) до (*17000*) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян»

№ 547 У якій відповіді правильно вказано мінімальні розміри застави (за злочини різної тяжкості) як запобіжного заходу:

~ 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

?600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

~ 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

?2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

~ 4500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

?4000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

?1700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

№ 548 Вкажіть максимальний розмір (у кількостях неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) грошового стягнення, що може бути накладене на поручителя за невиконання зобов’язання при особистій поруці: (*200*)

№ 549 Вкажіть строк (без продовження) пропущений в наступному законодавчому положенні: «Тримання під вартою під час досудового розслідування не повинно тривати більше (*2*) місяців.»

№ 550 Вкажіть, на який максимальний строк може бути продовжено тримання під вартою особи під час досудового слідства суддею того суду, який виніс постанову про застосування такого запобіжного заходу: (*4*)

№ 551 Вкажіть, на який максимальний строк може бути продовжено тримання під вартою обвинуваченого внаслідок його продовження суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ: (*18*)

№ 552 У якій відповіді правильно вказано умову застосування запобіжного заходу тримання під вартою: ~ вчинення злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад три роки; ? вчинення злочину, за який за законом передбачено покарання у вигляді штрафу понад п’ять тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, якщо у особи відсутні кошти для його сплати; ? вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину; ? вчинення злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад сім років;

~ вчинення злочину, за який за законом передбачено покарання у вигляді штрафу понад три тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, якщо особа не виконала обов’язків, пов’язаних з раніше застосованим до неї запобіжним заходом; ? вчинення злочину, за який за законом передбачено покарання в вигляді позбавлення волі менше трьох років, якщо особа раніше притягалась до кримінальної відповідальності; ? вчинення злочину, за який за законом передбачено покарання у вигляді штрафу понад три тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, якщо особа має не погашену чи не зняту попередню судимість.

№ 553 У якій відповіді правильно вказано менше чого не може бути визначено мінімальний розмір застави як запобіжного заходу: ? розміру мінімальної заробітної плати; ? розміру вартості майна, на яке звернуто конфіскацію; ? розміру витрат, понесених на лікування потерпілого; ? розміру середньорічного доходу особи, щодо якої обрано запобіжний захід; ? розміру судових витрат;

~ розміру майнової шкоди, завданої злочином;

~ розміру отриманого внаслідок вчинення злочину доходу, підтвердженого доказами.

№ 554 Привід як засіб процесуального примусу застосовується до: ? понятого; ? спеціаліста; ? представника служб у справах дітей; ? експерта; ~ правильна відповідь відсутня.

№ 555 У яких відповідях вказано запобіжні заходи, які закріплені в КПК України: ~ віддання неповнолітнього під нагляд батьків, опікунів, адміністрації дитячої установи; ~ затримання; ~ застава; ?поміщення обвинуваченого в приймальник-розподільник; ?у всіх наведених варіантах відповідей; ?видача військовослужбовця командуванню військової частини; ?запобіжне обмеження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]