Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsii_po_expluatatsii.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
633.34 Кб
Скачать

4. Технічне обслуговування № 2.

Технічне обслуговування № 2 гаубиці проводиться один раз в три роки і при закладці озброєння на тривале зберігання.

Технічне обслуговування № 2 гаубиці проводиться в ремонтній майстровій частині або з'єднання фахівцями ремонтних майстерень із залученням особового складу бойового розрахунку.

При технічному обслуговуванні № 2 виконати роботи, викладені в таблиці. 3.

Технічне обслуговування № 2 гаубиць, що знаходяться на тривалому зберіганні в сховищах, проводити через п'ять років.

При зберіганні гаубиць на відкритих майданчиках терміни проведення технічного обслуговування № 2 скорочуються вдвічі.

Зміст робіт і методика їх проведення

Технічні вимоги

Прилади, інструмент і матеріали, використовувані при виконанні робіт

1. Розбирання гаубиці в об'ємі і порядку, передбаченими справжнім Технічним описом 2. Перевірка технічного стану деталей і вузлів, дефектация деталей, заміна деталей, що прийшли в непридатність, проведення ремонтних робіт 3. Зборка і регулювання механізмів і вузлів гаубиці в об'ємі і порядку, передбаченими справжнім Технічним описом 4. Перевірка технічного¬го стану гаубиці в зібраному виді 5. Забарвлення гаубиці 6. Консервація гаубиці, якщо гаубиця не вводиться в експлуатацію

Згідно з Технічним описом На деталях не повинно бути корозії, надірів, задирок і інших ушкоджень. Відремонтовані або замінені деталі повинні забезпечувати 19ормальнее функціонування механізмів Згідно з методикою технічного опису. Перед зборкою деталі мають бути змащені згідно з таблицею мастила Згідно з додатком 3 Згідно інструкції по забарвленню озброєння Згідно з вимогами подразд. 15.5

Комплект ЗИП. Дрантя, козелки, стелажі, інструмент і пристосування спеціального призначення, виготовлені в ремонтній майстерні Мерительный інструмент, комплект ЗИП Комплект ЗИП, мастило, дрантя Комплект ЗИП Промивальні матеріали, дрантя, дерев'яні шкрябання, інструмент і матеріали для забарвлення Мастило ГОИ-54п, дрантя, комплект ЗИП

5. Сезонне обслуговування

Сезонне обслуговування проводиться двічі в рік для підготовки гаубиці до осінньо-зимової або весняно-літньої експлуатації. Сезонне обслуговування поєднувати з проведенням технічного обслуговування № 1

Лекція 7 Тема 2. Заняття 2. Технічне обслуговування гаубиці.

1. Матеріали та приладдя, що застосовуються для чистки та змазування.

2. Чистка та змазування ствола.

3. Чистка та змазування затвору, лафету та направляючих стволу.

4. Чистка та змазування прицільних пристроїв. Таблиця змазування.

1.Матеріали та приладдя, що застосовуються для чистки та змазування

При догляді за матеріальною частиною застосовуються наступні матеріали і приладдя. Мастило ГОИ-54п є однорідною маззю від ясно-жовтого до темно-коричневого кольору і призначається для смазыйания механізмів гаубиці, працюючих при температурі від, - 50 до 50° З, і для консервації механізмів гаубиці при постановці на тривале зберігання.

Наносити мастило можна як в холодному, так і в гарячому з¬стоянні. Забороняється нагрівати мастило вище 90° С.

Мастило ЦИАТИМ-201 є однорідною маззю від ясно-жовтого до темно-коричневого кольору і призначається для змазування механізмів, працюючих при невеликих навантаженнях і великих швидкостях при температурі від, - 60 до 90° С. Примiняються як замінник мастила ГОИ-54п.

Мастило наносити в холодному стані.

Антифрикційне мастило (95% мастила ПВК, 4,5% свинцевого сурику або свинцевих білил, 0,5% графіту марки ГС-П) застосовується для змазування різьблення казенника і дульного гальма. Мастило не випаровується і не обвуглюється при нагріванні ствола. Антифрикційне мастило використовувати тільки по прямому призначенню; за відсутності її допускається застосовувати лейнерную мастило.

Масло МГЕ-10А застосовується для заповнення гідросистеми гідравлічного домкрата 2А18.С6 13 і для змазування деталей домкрата, працюючих в масляному середовищі.

Солідол ВУС застосовується тільки для заповнення маточин коліс і є однорідною маззю від ясно-жовтого до темно-коричневого кольору.

Насосне мастило застосовується для змазування (при будь-якій температурі) легко-гідравлічного насоса.

Масло АГМ або гідравлічне масло АУП застосовується для змазування каналу ствола після ретельного видалення смазки ГОИ-54п або мастила ЦИАТИМ-201 перед виїздом на стрільби.

Рідина "Стеол-М" - прозора, від жовтого до зеленого кольору, застосовується для заповнення пристроїв противідкатів.

Розчин РЧС застосовується для хімічного чищення каналу ствола при температурі не нижче - 10° С. Розчин готується безпосередньо перед чищенням ствола.

Гас або дизельне паливо застосовується для чищення каналу ствола в зимовий час (при низькій температурі), розм'якшення і видалення мастила з дрібних нарізних деталей, поглиблень і отворів, а також для видалення іржі.

Льняне і бавовняне дрантя. Дрантя має бути сухим і чистим; товсті шви необхідно зрізати.

Фланель застосовується для чищення оптичних деталей прицілу.

Дерев'яні жердини з твердого несмолянистого дерева завдовжки 5-6 м і завтовшки 5-7 см по одному на гаубицю.

Дерев'яні пижі завдовжки 25 см і діаметром 11 см виготовлено з дерева твердої породи по два на гаубицю. На бічній поверхні пижа мають бути кільцеві виточки, щоб пиж при пробитті через канал ствола не вислизав з наверненого на нього дрантя.

Дерев'яні жердини і пижі в необхідних кількостях заготовлюються військовими частинами.

Банники. Наявні в батареї банники залежно від видів чищення і змазування призначені:

- банник № 1 -для змазування ствола по нагару;

- банник № 2 - для промивання каналу ствола розчином РЧС або гасом;

- банник № 3 - для змазування чистих каналів стволів мастилом;

- банник № 4 - запасний.

Щоб банники не переплутати, їх необхідно пронумерувати або помітити відмітними знаками. Усі банники необхідно тримати в чистоті, їх щітки після застосування промивати в теплій воді з милом, після цього просушувати.

Комплект паличок застосовується для чищення пазів, проміжків, отворів і поглиблень (виготовляється в підрозділах з сухого твердого дерева).

Щітки типу зубних призначені для чищення прицілу і механiзмов гаубиці.

Дерев'яні лопатки застосовуються для накладення смазки (виготовляються у військових частинах).

Мастильні матеріали, вживані для змазування матіриальной частини, мають бути чистими (без піску, вологи і т. п.). Вони повинні зберігатися в чистих, справних і щільно закритих бідонах або бляшанках; узяте з бідона або бляшанки мастило назад не поміщати.

Забороняється брати мастило і змащувати деталі голими руками.

Рідину "Стеол-м" необхідно зберігати в чистому закритому посуді, оскільки зберігання у відкритому посуді веде до її загрязненю. Перед заливкою перевірити якість рідини, рідину, вживану, крім того, ретельно профільтрувати через декілька шарів чистої марлі. Рідина "Стеол-м" повинна завжди мати тільки лужну реакцію. Її якість необхiдно перевіряти за допомогою крезол-красной папірця (правила застосування вказані на папірці).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]