Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
В своїй діяльності Компаніївська центральна рай...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
199.68 Кб
Скачать
    1. Права та обов’язки црл

Центральна районна лікарня має право:

Самостійно на умовах бюджетного фінансування планувати свою діяльність і визначати перспективу розвитку, виходячи із необхідності забезпечення різноманітних потреб населення в галузі охорони здоров’я, виробничо-соціального розвитку медичної установи.

Створювати підпорядковані ЦРЛ відділення та інші підрозділи. Вказані підрозділи наділяються функціями, майном, яке затверджує ЦРЛ. Керівники підрозділів призначаються і звільняються керівником ЦРЛ.

Має право отримувати гуманітарну допомогу, використовувати імпортне обладнання, сировину, послуги, необхідні для укріплення матеріально-технічної бази.

Має право закуповувати медичне обладнання та медикаменти вітчизняного та імпортного виробництва згідно чинного законодавства.

За рахунок коштів загального та спеціального фондів бюджету вирішує питання свого матеріального забезпечення.

Має право заключити угоди на ремонтні роботи автомобілів та деякі інші роботи, необхідні для діяльності ЛПЗ.

Згідно чинного законодавства України, Компаніївська ЦРЛ має право приймати благодійні внески від громадян, підприємств, організацій (фізичних та юридичних осіб).

При наданні кваліфікованої медичної допомоги здійснює придбання, зберігання, перевезення, реалізацію (відпуск), знищення, використання наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів „Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів” на підставі отриманої ліцензії.

Здійснювати профілактичний наркологічний огляд громадян, які мають професії та займаються видами діяльності, що визначено діючим законодавством.

Компаніївська ЦРЛ зобов’язана:

Додержуватись положень чинного законодавства та цього Статуту.

Сприяти охороні та зміцненню здоров”я людей, попередженню і лікуванню захворювань, надавати своєчасно медичну допомогу, забезпечувати права та інтереси громадян в області охорони здоров”я згідно з чинним законодавством України.

Надавати невідкладну медичну допомогу громадянам при гостро-виникших паталогічних станах.

Забезпечувати вимоги професійної етики і деонтології, охорону лікарської таємниці.

При визначенні стратегічних напрямків своєї діяльності, враховувати вимоги загальнодержавних і регіональних контрактів та замовлень.

Охороняти навколишнє середовище від забруднення та іншого шкідливого впливу.

Компаніївська ЦРЛ самостійно планує свою роботу та визначає перспективу розвитку, керуючись цілями та головними напрямками своєї діяльності, загальнодержавними, регіональними та місцевими нормативами та обсягами функціонування.

При складанні планів, ЦРЛ погоджує їх з управлінням охорони здоров я облдержадміністрації та органами місцевого самоврядування.

Відносини ЦРЛ з іншими підприємствами, установами, організаціями та громадянами у всіх сферах господарської діяльності здійснюється на основі чинного законодавства.

ЦРЛ вільна у визначенні зобов’язань будь-яких умов господарських взаємовідносин, що не суперечать цьому Статуту та чинному законодавству.

ЦРЛ не несе відповідальності за невиконання умов державного та регіонального замовлення, якщо замовник, який видав замовлення, не забезпечив його фінансування.

Компаніївська центральна районна лікарня веде облік результатів своєї діяльності, бухгалтерську та статистичну звітність в установленому порядку, керівні працівники несуть відповідальність за її достовірність.

ЦРЛ надає в управління охорони здоров"я облдержадміністрації та іншим користувачам необхідну інформацію про лікувально-діагностичну та фінансово-господарську діяльність.

Управління ЦРЛ проводиться згідно з даним Статутом та діючим законодавством України.

Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації в межах своїх повноважень здійснює контроль за діяльністю медичної установи.

Керівництво ЦРЛ забезпечує головний лікар, який призначається та звільняється Компаніївською районною радою за поданням Компаніївської районної державної адміністрації за погодженням управління охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації. Голова районної державної адміністрації, в межах кошторисних призначень, встановлює керівнику та його заступникам премії, винагороди, надбавки і доплати, передбачені колективним договором та згідно законодавства.

Головний лікар видає накази та розпорядження для виконання працівниками ЛПЗ району, подає на затвердження до головного розпорядника коштів на затвердження штатний розпис та кошторис.

Головний лікар здійснює підбір і розстановку керівних кадрів ЦРЛ. У безпосередньому підпорядкуванні головного лікаря є:

заступник головного лікаря по лікувальній роботі;

заступник головного лікаря по економічній роботі;

заступник головного лікаря по медичному обслуговуванню населення-начальник Центру ПМСД (у підпорядкуванні якого знаходяться головні лікарі сільських лікарських амбулаторій та завідуючі ФАП, ФП).

Головний лікар району виражає інтереси держави, трудового колективу, діє від імені ЦРЛ і представляє її на всіх рівнях в закладах, організаціях. Розпоряджається майном ЦРЛ з дозволу власника, заключає договори, підписує доручення, має право першого підпису на касових та банківських документах, делегованих йому головою РДА.

Рішення соціально-економічних питань, що стосуються діяльності ЦРЛ, приймаються головним лікарем з участю трудового колективу відповідно з положеннями колективного договору.

Головний лікар затверджує і здійснює контроль за впровадженням та проведенням заходів, направлених на профілактику, зниження і ліквідацію інфекційних захворювань, зниження захворюваності з тимчасовою та стійкою втратою працездатності, інвалідності, дитячої та загальної смертності.

Головний лікар надає пропозиції щодо скорочення або збільшення ліжкового фонду в ЛПЗ району, розподілу асигнувань, капіталовкладень ЛПЗ, медичного обладнання, апаратури, санітарного транспорту та інших матеріальних ресурсів.

Головний лікар має право відзначати медичних працівників та накладати стягнення у відповідності до діючого законодавства.

Головний лікар несе відповідальність:

за результатами роботи лікувально-профілактичної мережі району перед державою і трудовим колективом. Рішення головного лікаря ЦРЛ обов"язкові для всіх працюючих в ЛПЗ району;

несе відповідальність за організацію і рівень роботи ЛПЗ району, якість надання медичної допомоги населенню району;

відповідає за всю профілактичну, лікувально-діагностичну, адміністративно-господарчу і фінансову діяльність;

знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні Компаніївської райдержадміністрації;

сприяє розвитку матеріально-технічної бази в районі, виконання планів розвитку будівництва, капітальний ремонт ЛПЗ району, забезпечення медичним обладнанням і раціональним користуванням бюджетних коштів;

несе відповідальність за своєчасне та якісне обстеження та лікування хворих. Постановку та рівень лікарської експертизи в ЛПЗ району;

за своєчасність і достовірність статистичної звітності та бухгалтерського обліку і звітності по ньому в закладах охорони здоров’я району.

Головний лікар має право, в разі виробничої необхідності, змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені штатними нормативами для ЦРЛ, за рахунок посад інших структурних підрозділів в межах фонду оплати праці. Зміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії медичного, адміністративно-управлінського та господарсько-обслуговуючого персоналу.

Умови праці Компаніївської ЦРЛ повинні відповідати вимогам стандартів, правил і норм по охороні праці.

Взаємні обов’язки адміністрації працівників по забезпеченню здорових і безпечних умов праці на підприємстві передбачаються у колективному договорі.