Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
В своїй діяльності Компаніївська центральна рай...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
199.68 Кб
Скачать

24

ЗМІСТ

РОЗДІЛ 1 ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА КОМПАНІЇВСЬКОЇ ЦРЛ

    1. Юридичний статус, предмет діяльності закладу 3

    2. Права та обов’язки ЦРЛ 5

РОЗДІЛ 2 ВИКОНАННЯ КАЛЕНДАРНОГО ПЛАНУ-ГРАФІКУ

2.1. Ознайомлення зі структурою та документоведенням закладу 9

2.2. Розроблення та застосування методів ЛФК 11

2.3. Ознайомлення з технікою безпеки в кабінетах ФЗТ 15

2.4. Самостійна робота з інгаляторами та УВЧ 18

2.5. Індивідуальне завдання. Обстеження дихальної системи 20

ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ 22

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 23

ДОДАТКИ 24

Розділ 1 загальна характеристика компаніївської црл

    1. Юридичний статус, предмет діяльності закладу

В своїй діяльності Компаніївська центральна районна лікарня керується чинним законодавством України про охорону здоров'я населення, наказами МОЗ України, нормативно-правовими актами управління охорони здоров'я облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та цим Статутом.

Підпорядкованість:

Компаніївська центральна районна лікарня підпорядкована:

Компаніївській районній раді, Компаніївській районній державній адміністрації, управлінню охорони здоров'я Кіровоградської обласної державної адміністрації (методично).

Компаніївська ЦРЛ на договірних умовах може бути базою для проведення виробничої практики студентів медичних закладів.

Структура, змістовність та профілізація ліжок ЦРЛ, при необхідності, можуть змінюватися. ЦРЛ взаємодіє з лікувально-профілактичними закладами області.

З 01.01.2011року проведена реорганізація ЦРЛ шляхом злиття з медичними закладами району, що функціонують в сільській місцевості (сільські лікарські амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти, фельдшерські пункти, які об’єднані в Центр первинної медико-санітарної допомоги (далі ЦПМСД), який функціонує, як структурний підрозділ ЦРЛ.

Компаніївська ЦРЛ є юридичною особою, має самостійний баланс, відкритий рахунок в установах банків, органах Державного казначейства в межах норм, передбачених чинним законодавством для бюджетних установ, а також круглу печатку зі своїм повним найменуванням, штампами, фірмовий бланк та інші реквізити для основної діяльності.

Компаніївська ЦРЛ здійснює свою діяльність на основі відповідно до чинного законодавства України, згідно основ законодавства України про охорону здоров’я, керується нормативними актами Міністерства охорони здоров’я України та управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, Статутом, який погоджується Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації.

Компаніївська ЦРЛ має право від свого імені, за погодженням із власником майна, укладати угоди купівлі-продажу, дарування, оренди, будь-якого відчуження рухомого майна, безоплатно користуватися майном, набувати майнових і особистих немайнових прав і нести обов’язки, бути позивачем і відповідати у судах та господарських судах згідно чинного законодавства.

Компаніївська ЦРЛ має право залучати до роботи спеціалістів, визначати оплату праці згідно з чинним законодавством України.

Відношення Компаніївської ЦРЛ з іншими підприємствами, організаціями та установами здійснюється на основі договорів.

Основним видом господарської діяльності Компаніївської центральної районної лікарні є медична практика:

  • з лікарських спеціальностей: організація та управління охороною здоров»я, анестезіологія, акушерство і гінекологія, неонатологія, терапія, педіатрія, хірургія,травматологія, неврологія, наркологія, інфекційні хвороби, психіатрія, стоматологія, рентгенологія, клінічна лабораторна діагностика, ультразвукова діагностика, функціональна діагностика, загальна практика-сімейна медицина, дерматовенерологія, ендокринологія, ендоскопія, онкологія, офтальмологія, фізіотерапія, отоларингологія, фтизіатрія, медицина невідкладних станів;

  • за спеціальностями молодшого персоналу з медичною освітою: сестринська справа, акушерська справа, фельдшерська справа, лабораторна справа ( клініка), лабораторна справа (бактеріологія), рентгенологія.

Основною метою Компаніївської центральної районної лікарні є повне задоволення потреб населення району в кваліфікованій медичній допомозі, забезпечення її доступності всьому населенню району, ефективне використання кадрових, матеріальних та фінансових ресурсів, направлених на покращення здоров’я населення.

Предмет діяльності Компаніївської ЦРЛ:

Організація та забезпечення в повному обсязі кваліфікованої, спеціалізованої, амбулаторно-поліклінічної допомоги та стаціонарної медичної допомоги населенню адміністративно-територіальних одиниць району на базах амбулаторій загальної практики сімейної медицини, стоматології, фельдшерсько-акушерських пунктах.

Удосконалення знань та підвищення кваліфікації лікарів та середніх медичних працівників.

Організація та контроль за веденням статистичного обліку та звітності лікувально-профілактичного закладу (ЛПЗ) району, а також безпосереднього здійснення статистичних операцій (складання звітів, аналіз якісних показників діяльності ЛПЗ району) в суворій відповідності з установками ЦСУ і МОЗ України.

Організація і проведення, по встановленому графіку, виїздів фахівців в населені пункти району для проведення комплексу профілактичних та лікувальних заходів по підвищенню культури та якості медичного обслуговування населення.

Вивчення та впровадження досвіду роботи передових ЛПЗ, своєчасне освоєння та впровадження в практику сучасних методів профілактики, діагностики та лікування хворих.

Широке впровадження в комплексній терапії хворих дієтичного харчування, фізметодів лікування, нетрадиційних методів лікування та інших методів відновлювального лікування.

Організація та проведення комплексу профілактичних заходів серед населення.

Організація та проведення заходів по санітарно-гігієнічному вихованню населення, пропоганда здорового способу життя – профілактика СНІДу.

Організація діяльності амбулаторно-поліклінічних закладів та стаціонарної допомоги населенню згідно стандартів якості діагностики та лікування.

Проведення аналізу діяльності медичних закладів району та усунення недоліків у праці і профілактичних мір по підвищенню культури і якості медичного обслуговування.

У випадках, обумовлених діючим законодавством, Компаніївська ЦРЛ отримує дозвіл (ліцензію) на право заняття відповідними видами діяльності та на використання певних видів лікарських препаратів.

Майно Компаніївської ЦРЛ є спільною власністю територіальних громад сіл Компаніївського району, управління яких здійснюється Компаніївською районною радою та фінансується за рахунок районного бюджету.

Джерелами формування майна в ЦРЛ можуть бути:

кошти загального фонду бюджету;

кошти спеціального фонду бюджету;

інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

Компаніївська ЦРЛ може здавати в оренду з дозволу власника визначене індивідуальне майно, вивільнені приміщення згідно із законодавчими актами України при умові збереження мети та предмету діяльності.

Фінансування медичної діяльності ЦРЛ здійснюється за рахунок районного бюджету та інших джерел, які поступають на спеціальний рахунок ЦРЛ, що не заборонено чинним законодавством.

Компаніївська ЦРЛ здійснює облік наслідків роботи, здійснює оперативний та бухгалтерський облік і звітність, здійснює статистичну звітність згідно чинного законодавства України:

  1. звітність (річна, місячна, квартальна) ЦРЛ здійснює та надає користувачам у терміни визначені вищестоящими та контролюючими органами;

  2. керівник закладу несе встановлену законом відповідальність за достовірність вміщених у звіти та баланси відомостей;

  3. контроль за фінансовою діяльністю ЦРЛ здійснюється власником майна та уповноваженими державними контролюючими органами, згідно норм, визначених чинним законодавством.