Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тсп.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

36. Основи організації проводового зв’язку в мбр. Порядок організації проводового зв’язку між кп (зкп) мбр та кп (зкп) ак (схема)

Проводовий зв'язок від ПУ армійського корпусу з ПУ МТЗ організовується згідно з розпорядженням по зв’язку штабу армійського корпусу, силами та засобами роти начальника напрямку зв’язку АК кабелем П-268 по напрямкам або через опорний вузол зв’язку АК.В обороні, при використанні держ. мережі, проводовий зв’язок від ПУ АК до МТЗ забезп. через найближчий вузол зв’язку держ. мережі зв’язку.

Для організ. провод. зв. Між ПУ МТЗ і з підлеглими та взаємодіючими підрозділами в складі вузла зв. маються наступні проводові засоби: П-274-(120 км); апаратура ущільнення П-309 (6 комплектів).

Проводовий зв. від ПУ МТЗ з підлегл. та взаємод. підрозділами організ. згідно з розпорядженням по зв. штабу МТЗ кабелем П-274 по напрямкам, або шляхом паралельного під’єднання комутат. вузла зв. ПУ.

Провод. зв. від ком. пункту МТЗ організ. в першу чергу по напрямкам з ЗКП та ТПУ з’єднань: механіз. бат., танк. бат., зенитно-ракетний артилерійський дивізіон.

З рештою підрозділів провод. зв. може організ. через вузли зв. ПУ поблизу розташованих підрозділів.

Провод. зв. від вузла зв. командного пункту організ. по напрямках з механіз. бат. 1-го ешелону, зенит.-ракет. артилер. Дивізіон та бригадного артилер. групою. З рештою підрозділів провод. зв. забезп. через вузол зв. командн. пункту.

Провод. зв. від тилового ПУ організ. з підлеглими тилов. та техн. підрозділами і з іншими підрозділами мех. танк. з’єднаннями, якщо вони розміщені з іншими ПУ поблизу.

Провод. зв. повинен бути достатньо розгалуженим, як по фронту, так і в глибину, а його структура дозволятиме забезпечення зв. по обхідним каналам.

37. Основи організації проводового зв’язку в мбр. Організація проводового зв’язку від кп(зкп) мбр з підлеглими підрозділами.

Зв’язок проводовими засобами в мбр організовується в усіх видах бойових дій. Ступінь використання проводових засобів в кожній конкретній ситуації визначається наявністю часу на його організацію, конкретними умовами бойової обстановки, характером рельєфу місцевості, наявності місцевої та завчасно підготовленої мережі звязку, а також станом штатних сил та засобів звязку.

Для організації проводового зв’язку від КП(ЗКП) застосовуються такі сили та засоби зв’язку: комплексні апаратні зв’язку П-240ТМ - 3, П-241ТМ - 3, кабель П-274М - 120км. У центрах зв’язку ВЗ КП(ЗКП) є по 50км кабелю П-274М який призначений для забезпечення проводового зв’язку на КП(ЗКП) мбр. У лінійно-кабельних відділеннях зв’язку радіорелейно-кабельного відділення центрів зв’язку КП(ЗКП) кабель П-274М використовується для забезпечення проводового зв’язку між ПУ мбр з ВЗ розвідувальної роти, ЗРАДН і спеціальних військ,а також для прив’язки ДВЗ до ВЗ КП.

Для організації проводового зв’язку з артилерією мбр (БрАГ, ПТреп) у відділенні зв’язку БУ та АР командира БрАГ є два комутатори П-193М, 38км кабелю П-274М, вантажний автомобіль ГАЗ-66 та 7 чол. особового складу.

Проводовий зв’язок від ПУ мбр з підлеглими та взаємодіючими підрозділами організується згідно з розпорядженням по зв’язку штабу мбр кабелем П-274 по напрямку або шляхом під’єднання ПУ.

Паралельний проводовий зв’язок від КП організовується в першу чергу з ЗКП і ТПУ, мех. батальйонами, танковими батальйонами і ЗРАДН, бригадою АртГрупи, резервами та іншими близькорозташованими підрозділами. З руштою підрозділів проводового зв’язку організовуються через вузол ПЗУпр. поблизу розташованих підрозділів.

Проводовий зв’язок від вузла зв’язку ЗКП організовується за напрямком з мех.батальйоном 1 ешелону ЗРАДН та БрАГ з рештою проводовий зв’язок забезпечується через ВЗ КП.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]