Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тсп.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

Радіоів ’язок з старшим командиром

Командир механізованої (танкової) військової частини, де б він незнаходився, завжди повинен мати радіозв'язок з командувачем оперативно ТАКТИЧНОГО зєднання (ОТЗ). Цей зв’язок забезпечується у відповідносіі розпорядження зі зв’язку старшого штабу від КП механізованої (танкової військової частини з КП (ЗКП) ОТЗ засобами радіозв’язку радіоцентру РЦ вузла зв’язку (польового) по двох радіомережах та одному радіонапрямку командира ОТЗ в КХ та УКХ діапазонах радіостанцією середньої потужності Р-161А2М з використанням телефонної апаратури засекречування гарантованої стійкості Т-230-1А у дуплексному режимі і радіостанції малої потужності Р-130 (Р-134) із КШМ Р-145БМ (БМП-1КШ).

Радіомережа, яка організовується на радіостанціях малої потужності Р-130 (Р-134) у КХ діапазоні призначена для забезпечення зв’язку з старшим командиром під час знаходження його на передовому пункті управлінь (ППУ). У даній радіомережі забезпечується симплексний телефонам засекречений зв’язок з використанням апаратури засекречування тимчасову стійкості. Крім того, за необхідності, передбачається вмикання в дану радіомережу радіостанції заступника командира механізованої (танкової) військової частини, який буде знаходитись на ЗКП(радіостанцій заступника командира військової частини та заступників (помічників) начальників родів військ та служб, які будуть знаходитися на ЗКП).

34. Основи організації радіорелейного зв‘язку в мбр. Порядок організації радіорелейного зв‘язку між кп (зкп) мбр та кп (зкп) ак (схема).

35 Основи організації тропосферного зв’язку в механізованій бригаді. Порядок організації тропосферного зв’язку між кп (зкп) та кп(зкп) ак(схема)

Тропосферний зв'язок організується згідно з розпорядженням по зв’язку штабу оперативно танкового з’єднання (ОТЗ) і забезпечується по лініях прямого зв’язку силами та засобами начальника напрямку зв’язку (ННЗ) ОТЗ

Тропосферний зв'язок командира бригади з командиром армійського корпусу організується згідно силами та засобами роти начальника напрямку зв’язку Організується напрямком тропосферного зв’язку.

36. Основи організації проводового зв’язку в мбр. Порядок організації проводового зв’язку між кп (зкп) мбр та кп (зкп) ак (схема)

Проводовий зв'язок від ПУ армійського корпусу з ПУ МТЗ організовується згідно з розпорядженням по зв’язку штабу армійського корпусу, силами та засобами роти начальника напрямку зв’язку АК кабелем П-268 по напрямкам або через опорний вузол зв’язку АК.В обороні, при використанні держ. мережі, проводовий зв’язок від ПУ АК до МТЗ забезп. через найближчий вузол зв’язку держ. мережі зв’язку.

Для організ. провод. зв. Між ПУ МТЗ і з підлеглими та взаємодіючими підрозділами в складі вузла зв. маються наступні проводові засоби: П-274-(120 км); апаратура ущільнення П-309 (6 комплектів).

Проводовий зв. від ПУ МТЗ з підлегл. та взаємод. підрозділами організ. згідно з розпорядженням по зв. штабу МТЗ кабелем П-274 по напрямкам, або шляхом паралельного під’єднання комутат. вузла зв. ПУ.

Провод. зв. від ком. пункту МТЗ організ. в першу чергу по напрямкам з ЗКП та ТПУ з’єднань: механіз. бат., танк. бат., зенитно-ракетний артилерійський дивізіон.

З рештою підрозділів провод. зв. може організ. через вузли зв. ПУ поблизу розташованих підрозділів.

Провод. зв. від вузла зв. командного пункту організ. по напрямках з механіз. бат. 1-го ешелону, зенит.-ракет. артилер. Дивізіон та бригадного артилер. групою. З рештою підрозділів провод. зв. забезп. через вузол зв. командн. пункту.

Провод. зв. від тилового ПУ організ. з підлеглими тилов. та техн. підрозділами і з іншими підрозділами мех. танк. з’єднаннями, якщо вони розміщені з іншими ПУ поблизу.

Провод. зв. повинен бути достатньо розгалуженим, як по фронту, так і в глибину, а його структура дозволятиме забезпечення зв. по обхідним каналам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]