Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9 Курсова робота Складання бізнес плану закусо...doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
456.19 Кб
Скачать

Курсова робота по дисципліні «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» на тему «Складання бізнес плану закусочної до 50 місць»

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………….3

Розділ 1. Резюме проекту……………………………………………………..…5

    1. Ціль проекту……………………………………………………………..….5

    2. Опис підприємства………………………………………………………....6

Розділ 2. План реалізації……………………………………………………...…9

    1. Опис ринку (опис району, де будується підприємство, конкуренти)…...9

    2. Опис продукції……………………………………………………….……10

    3. Розрахунок випуску продукції за 6 місяців з обліком зниження і приросту збуту ……………………………………………………….………12

Розділ 3. Інвестиційний план……………………………………….…………14

Розділ 4. Виробництво……………………………………………….…………16

Розділ 5. Фінансовий результат………………………………………………23

Висновки…………………………………………………………………………25

Список використаної літератури

Вступ

Найважливішою складовою частиною успіху будь-якої діяльності є планування. З цієї точки зору для ефективної організації ресторанного бізнесу можна вважати необхідною умовою розробку бізнес-плану, тому написання курсової роботи є актуальним.

Громадське харчування - сукупність підприємств різних організаційно-правових форм господарювання і власності, громадян-підприємців, які займаються виробництвом, реалізацією та організацією споживання кулінарної продукції, борошняних кондитерських та булочних виробів [2; ст.1].

Громадське харчування є підгалуззю торгівлі. Воно складається з сукупності підприємств громадського харчування, які можуть мати заклади (організаційно-структурні одиниці).

Тип закладу (підприємства) громадського харчування — це вид закладу (підприємства) з характерними рисами асортименту реалізованої продукції, організації обслуговування споживачів.

Заклади (підприємства) громадського харчування поділяються на такі типи: фабрики-кухні, фабрики-заготівники, ресторани, бари, кафе, їдальні, закусочні, буфети, магазини кулінарних виробів, кафетерії. Ресторани і бари поділяються ще й на класи: люкс, вищий, перший.

Так як у даній курсовій роботі потрібно розглянути закусочну, то зауважимо, що вони поділяються:

  1. за асортиментом виробленої продукції — закусочні загального типу і спеціалізовані;

  2. за спеціалізацією щодо реалізації страв української кухні — варенична, колиба та ін.;

  3. за випуском окремих страв — шашлична, котлетна, бутербродна, сосисочна, пельменна, млинцева, бульйонна, піцерія та ін. [1; ст.6].

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного готування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Закусочні організовують у стаціонарних приміщеннях і павільйонах. Застосовується метод самообслуговування з вільним вибором страв чи обслуговування офіціантами.

При облаштуванні закладу необхідно мати виробничі, торговельні та побутові приміщення, а також обладнання для приготування та продажу продукції. Відкриття закладу узгоджується з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби.

Мета даної роботи: планування господарської діяльності на тривалий термін.

Завдання:

- Визначити конкретні напрямки діяльності, цільові ринки і місце закладу на цих ринках;

- Вибрати номенклатуру виробленої продукції, а також визначити суму та рівень майбутніх витрат на продаж (витрат виробництва і обігу);

- Сформулювати довгострокові і короткострокові цілі, стратегії і тактики їх досягнення, а також визначити відповідальних осіб за їх реалізацію;

- Оцінити матеріальне і фінансове становище і відповідність фінансових і матеріальних ресурсів досягнення поставлених цілей; - Визначити склад маркетингових заходів з вивчення ринку, реклами, стимулювання продажів, ціноутворення, каналів збуту;

- Оцінити відповідність кадрів і умов для мотивації їхньої праці вимогам щодо досягнення поставлених цілей;

- Передбачити труднощі і «підводні камені», які можуть перешкодити виконанню бізнес-плану.

Об’єктом та предметом дослідження є створення бізнес-плану піцерії.

Теоретичною та методичною базою для написання даної роботи є ДСТУ 4281:2004. Заклади ресторанного господарства. Класифікація та ДСТ 30523-97. Послуги громадського харчування.