Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9 Курсова робота Складання бізнес плану закусо...doc
Скачиваний:
59
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
456.19 Кб
Скачать

Розділ 1. Резюме проекту.

    1. Ціль проекту.

Цілями представленого бізнес-плану є:

  1. Опис району, де планується відкрити піцерія та опис послуг, які організація надаватиме споживачам.

  2. Розрахунок випуску продукції. Яку надаватиме піцерія.

  3. Розробка штатного розпису та посадових інструкцій персоналу

  4. Визначення цілей та розробка завдань для їх досягнення.

  5. Розробка концепції та ринкової ніші закладу виходячи з місця положення закусочної.

  6. Стабілізація економічного стану в місті шляхом створення нових робочих місць і податкових відрахувань до бюджету.

  7. Розвиток бізнесу шляхом реалізації інвестиційного проекту організації нової піцерії для найбільш повного забезпечення населення недорогим, якісним харчуванням.

  8. Аналіз фінансово-економічних показників.

  9. Обґрунтування прибутковості та визначення ефективності організації піцерії.

  10. Доведення можливості повернення кредитних ресурсів на заданих умовах і у фіксований термін кредитування.

  11. Збільшення обсягу продажу піц, розробка нових видів.

Даний бізнес-план передбачає створення фірми, здатної ефективно працювати на відкритому для всіх, в тому числі і для конкурентів, полі діяльності. Встановивши перспективну схему налагодження ділових зв'язків, ведучи оптимальну цінову політику, піклуючись про заохочення і підтримки своїх постійних клієнтів, розширюючи спектр своєї діяльності і, тим самим, знижуючи ризики у своїй діяльності. Створення подібної фірми передбачає грамотний вибір такої ринкової ніші, де фірма могла б будувати свою довгострокову стратегію.

    1. Опис підприємства.

Приблизно, років 200 тому, в одному з самих густонаселених міст Європи, Неаполі, пекарі стали нашвидку руку готувати страву для бідноти – це були коржики з тіста, які зверху покривали шаром томатів, посипали орегано і поливали рослинним маслом, іноді зверху клали трохи сиру. Так з'явилася піца. І тому для запроектованого плану піцерії обрали назву «Неаполь», де з історії було започатковане виробництво піци.

Проектоване підприємство — піцерія швидкого обслуговування. Особливостями підприємств даного типу є те що:

не використовуються напівфабрикати;

відвідувачів обслуговують офіціанти;

приготування їжі в присутності клієнта.

Основним продуктом піцерії, безумовно, вважається піца, навколо неї будується весь асортимент.

Головними вимогами до закладів харчування визначають відповідно до таких основних характеристик:

— місце розташування закладу і стан прилеглої території;

— вид, тип та особливості будівлі;

— комфортність, зовнішній і внутрішній дизайн приміщення;

— рівень оснащеності закладів устаткуванням, меблями, посудом, столовими приборами, столовою білизною;

— процес обслуговування;

— асортимент продукції та вимоги до оформлення меню, прейскуранту і карти вин;

— освітньо-кваліфікаційний рівень персоналу;

  • номенклатура додаткових послуг.

У всіх закладах має бути передбачено відповідність вимогам щодо безпеки життя і здо­ров'я споживачів [1; ст.7].

А також піцерія має пройти обов'язкову сертифікацію послуг харчування , що здійснюють ОС ПХ, які акредитовані в установленому порядку на проведення обов'язкової сертифікації послуг харчування в Системі та зареєстровані в Реєстрі Системи.

Основні функції організаційно-методичного центру з сертифікації послуг харчування такі:

організація та координація діяльності органів з сертифікації, випробувальних (соціологічних) лабораторій у сфері послуг харчування;

організація та участь у розробленні організаційно-методичних документів щодо проведення обов'язкової сертифікації послуг харчування, методів визначення та оцінювання показників якості послуг;

вивчення, узагальнення та поширення вітчизняного та зарубіжного досвіду зі сертифікації послуг харчування, підготовка пропозицій для Держстандарту України щодо вдосконалення порядку та методів проведення робіт у цій сфері;

забезпечення на договірних засадах органів з сертифікації послуг харчування і випробувальних (соціологічних) лабораторій нормативною та організаційно-методичною документацією щодо послуг харчування та їх сертифікації;

проведення експертизи документів, потрібних для акредитації органів з сертифікації та випробувальних (соціологічних) лабораторій, галузь акредитації яких включає послуги харчування, а також участь у їх акредитації.

Об'єктами обов'язкової сертифікації у Системі є послуги харчування, результати послуг харчування, процес надання послуг харчування, системи якості. Обов'язкова сертифікація послуг харчування в Системі здійснюється на відповідність обов'язковим вимогам чинних в Україні нормативних документів щодо безпеки життя та здоров'я людей, збереження їхнього майна, охорони навколишнього природного середовища [2; ст. 2].

Місцем розташування закладу планується будівля побудована за типовим проектом у місті Київ поблизу автостанції "Дарниця". Дане місце розташування забезпечить для нашої піцерії велику кількість клієнтури, тому що на цій території зосереджена велика кількість магазинів, підприємств і навчальних закладів.

Споживачами нашої продукції будуть працівники цих організацій, підприємств, установ, закладів, що під час обідньої перерви можуть одночасно і підкріпитися, і поспілкуватися в дружній атмосфері, або замовити піцу в офіс або в магазин; молодь, що може чудово провести вечір у спілкуванні з друзями і підкріпитися «дешево і сердито», а також пасажири автостанції "Дарниця", які приїхали в Київ або виїдають з нього і хочуть швидко поїсти та можуть взяти піцу в дорогу.

Наша піцерія орієнтована на споживачів середнього й високого рівнів доходу.

Основні потреби, що буде задовольняти піцерія, — це потреба смачно поїсти і чудово провести час у колі спілкування з друзями, знайомими, партнерами і т.д.

Поряд із закладом планується місце для паркування легкових автомобілів відві­дувачів. В приміщені працюватиме система вентилювання, архітектурно-художнє оформлення приміщення будівлі в середині оформлене має бути із зображенням міста Неаполь, а також присутнє декоративне озеленення, меблі стандартні та зручні, відповідають інтер’єру приміщення, облаштоване місце для зберігання верхнього одягу, зала та туалетна кімната з приміщенням для миття рук [1; ст. 15].

У піцерії повинні надавати такі додаткові послуги, як:

Міські телефони-автомати,

Музика,

Обслуговування в автомобілях,

Продаж продукції на винос,

Організування бенкетів,

Організування відкритого майданчика для харчування [1; ст. 12].