Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
программа виробнич практики Горчакова 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
256.51 Кб
Скачать

3. Всебічний аналіз діяльності того підрозділу (тієї ділянки роботи), де безпосередньо був задіяний практикант. Назва розділу обирається практикантом , обсяг розділу – 10 стор.)

При написанні розділу використовується методи, які були вивчені в наступних дисциплінах:

  • Економетрика

Зпрогнозувати основні економічні показники на наступні періоди. Проаналізувати та прогнозувати перспективи розвитку підприємства, при цьому враховувати її основні показники (баланс, статутний фонд, прибуток, депозити, кредити тощо). Дослідити вплив основних макроекономічних показників на обсяги капіталовкладень, оскільки, зростання капіталовкладень є одним з елементів піднесення в економіці. Зпрогнозувати заробітну плату, трансфертні виплати, рівень інфляції, споживання продовольчих і непродовольчих товарів, курси іноземних валют, купівля валюти та цінних паперів тощо. Змоделювати використання матеріальних благ, виробниче i невиробниче споживання. Визначення плану виробництва та забезпечення максимуму прибутку від реалізації.

  • Математичне програмування

Необхідно визначити план випуску кожного виду продукції за умови найкращого способу використання наявних ресурсів.

Необхідно знайти оптимальний раціон — кількість кожного виду продукту, що враховує вимоги забезпечення організму необхідною кількістю поживних речовин.

Необхідно визначити оптимальні обсяги перевезень продукції, за яких були б найкраще враховані необхідності вивезення продукції від виробників та забезпечення вимог споживачів.

Необхідно розподілити виробництво продукції між підприємствами у такий спосіб, щоб задовольнити потреби у виготовленні продукції та максимально використати виробничі потужності підприємств.

Комівояжеру необхідно, починаючи з міста, в якому він перебуває, обійти, не буваючи ніде двічі, всі міста і повернутися в початкове. Знайти оптимальний маршрут.

Необхідно визначити, як розподіляти кошти на початку кожного підперіоду між підприємствами так, щоб сумарний дохід за весь період був максимальним.

  • Статистика

Вивчення динаміки суспільних явищ. Аналіз сезонності. Методи зрівняння рядів динаміки. Кореляційний аналіз. Статистика трудових ресурсів. Статистика заробітної плати. Статистика основного и оборотного капіталу. Статистика виробництва и обороту, результатів фінансової діяльності підприємства.

Звіт про виконання індивідуальних завдань на робочих місцях міститься у щоденнику практики (розд. 2 “Календарний графік проходження практики” та розд. 5 “Робочі записи під час практики”).

Завершальним розділом звіту є висновки та пропозиції студента щодо стану бази практики, її інформаційної системи, рівня інформатизації тощо. Студент повинен оцінити корисність проходження практики на даному об’єкті, можливість підвищення ефективності його функціонування та рівня інформатизації, обґрунтувати доцільність та можливі напрямки розв‘язання виявлених проблем у межах теми дипломної роботи. Реалізація цих напрямків повинна знайти відображення у його дипломній роботі.

Перелік літературних джерел та інструктивних матеріалів, з якими студент ознайомився під час проходження практики виконується за загальними правилами.

Звіт підписується студентом-практикантом, перевіряється і затверджується керівниками практики від університету та бази практики ( підпис і печатка на титульному аркуші). На кафедру здається звіт та оформлений відповідним чином і підписаний щоденник.