Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
02_Наскрiз прогр. практ. МАШ09 (31.05.09).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
280.06 Кб
Скачать

6. Форми контролю

Обов'язковою звітною документацією по практиці, що складається в ході її проходження, є:

  • звіт по практиці у виді друкованого варіанта (для всіх минаючу практику);

  • звіт по темі індивідуального завдання (при його наявності);

  • щоденник практики (для студентів, що проходять виробничу технологічну і переддипломну практики, а також для студентів, що проходять учбово-ознайомлювальну гірничо-технологічну практику в індивідуальному порядку);

  • табель виходів за весь період практики (для студентів, що проходять виробничу технологічну і переддипломну практики на робочих місцях).

Перед початком практики студент одержує щоденник, що є основним документом під час проходження практики. Студент щодня повинен коротко записувати у щоденник усе, що він зробив протягом дня для виконання календарного графіку. Щоденник є документом, який підтверджує тривалість та безперервність перебування студента на практиці. Студент також повинен зробити відмітки у щоденнику в день прибуття та вибуття з підприємства.

Після закінчення практики щоденник разом зі звітом переглядується керівником практики від підприємства, який дає відзив про роботу студента і підписує щоденник і звіт. Підпис керівника практики від підприємства завіряється печаткою.

З метою підвищення ефективності практики студентам можуть видаватися індивідуальні завдання. Видача тим індивідуальних завдань виробляється керівниками практики від вузу під час проведення збори по практиці. Тема індивідуального завдання заноситься в щоденник по практиці.

Оформлений щоденник та звіт здаються на кафедру. У разі відсутності цих документів студент не допускається до складання відповідного іспиту за результатами практики.

Виконання студентами програми практики і внутрішнього трудового розпорядку періодично, а при навчальній практиці – щоденно, контролюється керівником від вищого навчального закладу. Він також перевіряє забеспечення нормальними умовами праці і побуту студентів, проводить консультацїї.

7. Вимоги до звіту

7.1 Загальні вимоги до звіту по практикам

Звіт із практики складається студентом по мірі накопичення матеріалу. Він оформлюється за вимогами єдиного стандарту конструкторської документацїї (ЕСКД) і включає наступне [СТВ ВНЗ]:

- титульний лист (додаток Б);

- реферат;

- зміст;

- вступ;

- основну частину;

- висновок;

- перелік посилань;

- додатки.

У вступі стисло викладаються цілі і завдання практики згідно з робочою програмою і індивідуальним завданням.

Основна частина звіту винна відображати опрацювання питань, зазначених у розділі 4 та супроводжуватися необхідними малюнками і таблицями. У звіті коротко і конкретно описується робота, особисто виконана студентом. Не повинно бути дослівного переписування матеріалів баз практики (історїї бази, технічних описів і т.п.), а також цитування літературних джерел. При цьому загальні для всієї групи розділи звіту не повинні копіюватися, а виконуватися кожним студентом із самого початку цілком самостійно.

Висновок винний містити стислі відомості про результати практики.

Графічний матеріал додається у кiнці звіту у вигляді додатка.

Складений студентом звіт винний мати наскрізну нумерацію сторінок. Аркуші звіту повинні бути зшиті.

У випадку, коли студент проходить практику за договором iз підприємством, звіт практики може складатися індивідуально з урахуванням умов договору на навчання студента.

Звіт по практиці повинний містити необхідне для відображення розглянутого питання кількість сторінок тексту, оформленого на аркушах формату А4 з використанням текстового редактора Word однієї з останніх версій. При цьому звіт повинний бути оформлений по наступних вимогах: шрифт Times New Roman; розмір 14пт; полуторний міжрядковий інтервал; границі сторінки – верхня і нижня 20 мм, ліва 25 мм і права 15 мм. Інші вимоги до оформлення звіту по практиці приведені в джерелі [15].