Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
02_Наскрiз прогр. практ. МАШ09 (31.05.09).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
280.06 Кб
Скачать

4. Цілі та завдання окремих видів практик

4.1 Навчальна технологічна практика

Метою практики є знайомство з основами окремих технологічних операцій, що застосовуються до конструкційних матеріалів під час їх переробки в готові вироби.

Завдання практики: ознайомитись з організацією робочого місця в кожній майстерні, а також з правилами поводження з відповідним обладнанням, інструментом та пристосуванням, навчитись техніці виконання найбільш поширених технологічних операцій та закріпити виробничі навички під час виконання індивідуальних завдань.

У результатi прохождення практики студенти повинні:

Знати: теоретичні основи по всім розглянутим технологічним операціям; основні види технологічних документів, що складаються стосовно до кожного технологічного процесу.

Вміти: читати креслення, розшифровувати склад та формулювати вимоги, що пред’являються до матеріалу виробу; аналізувати карту технологічного процесу та операційну карту.

Придбати: навички виконання основних операцій при механічний, кузнечній та слюсарній обробці заготівок виробів, а також стосовно проведення ливарних та зварювальних робіт.

4.2 Навчальна практика на еом

Метою практики є вивчення й освоєння всіх стадій розробки програмного забезпечення для рішення конкретних прикладних задач на основі знань, отриманих з курсу «Обчислювальна техніка і програмування».

Задачею практики є придбання практичних навичок у використанні вивченої мови програмування (Pascal, Visual Basic, Fortran, C/С++ або іншого), для чого студентами виконуються всі етапи розробки прикладної програми і забезпечення відповідності її вимогам до структури, інтерфейсові і способові представлення отриманих результатів.

Після проходження практики студенти повинні

Знати: методику використання мови програмування (Pascal, Visual Basic, Fortran, C/С++ або іншого).

Вміти: виконувати всі етапи розробки прикладної програми, забезпечувати відповідність її вимогам відносно структури, інтерфейсу і способу представлення отриманих результатів.

Придбати: навички виконання основних операцій при освоєнні

усіх стадій розробки програмного забезпечення.

4.3 Навчально-ознайомча гірничо-технологична практика

Метою практики є знайомство з: вугільною шахтою, з технологією, механізацією й організацією основних виробничих процесів при очисних, гірничопрохідницьких і транспортних роботах у шахті, з поверхневим комплексом, з підземним електромеханічним устаткуванням, з умовами експлуатації, з ремонтом механічного й електричного устаткуванням на ділянці, а також ознайомити зі змістом основних техніко-економічних показників роботи вугільної шахти (ділянки), із заходами щодо охорони праці і правилами поведінки працюючих у шахті.

Завдання практики: ознайомитись з реальними умовами експлуатації і ремонту гірничих машин і комплексів, що мають бути створюватись в майбутньому; вивчити організацію монтажу, налагодження, іспиту, раціонального використання і технічного обслуговування гірничої техніки; одержати представлення про режим її роботи і рівні її автоматизації; вивчити організацію демонтажних робіт. Надалі знання, отримані на практиці, використовуються при вивченні дисциплін спеціалізації, а також при виконанні курсових і дипломних проектів.

У результаті проходження практики студент повинний:

Знати: виробничо-організаційну структуру підприємства (шахти); систему розробки; технологію і засоби комплексної механізації видобутку вугілля, характеристику застосовуваного устаткування; організацію праці в добичних і підготовчих вибоях; основи техніки безпеки і заходи щодо охорони навколишнього середовища.

Уміти: орієнтуватися в питаннях технології і технічної оснащеності шахти; читати паспорти і графіки організації праці в добичних і підготовчих вибоях; правильно вибирати устаткування відповідно до технологічної схеми.