Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike_Montazhno_demontazhna.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
921.6 Кб
Скачать

  1. Вступне заняття.

• Технічне обслуговування й ремонт автомобілів виконують у призначених для цього місцях (на постах). На робочих місцях мають забезпечуватися безпечні умови для проведення робіт; обладнання, інструмент та прилади мають відповідати характеру виконуваної ро¬боти й унеможливлювати травматизм.

• У разі примусового переміщання автомобілів з поста на пост потокової лінії передбачають світлову або звукову сигналізацію. Піс¬ля сигналу про початок пересування конвеєра робітники повинні поки¬нути робочі місця, вийти з оглядової ями й відійти від конвеєра. Для екстренного зупинення конвеєра на кожному посту є кнопки «Стоп».

• Електричне обладнання діагностичного стенда з біговими ба-рабанами (пульт керування, апаратні шафи, блоки барабанів тощо) має бути надійно заземлене.

• Наприкінці зміни слід вимкнути рубильник стенда, закрити крани паливних баків, перекрити вентиль подачі стисненого повітря.

• Під час роботи під перекинутою кабіною автомобіля положен¬ня обмежувача треба зафіксувати защіпкою, в разі опускання кабіни — надійно закрити запірний механізм і правильно встановити запо¬біжний крюк у пазу опорної балки.

• Пуск двигуна треба здійснювати стартером, як виняток — пус-ковою рукояткою. Аби уникнути травмування кисті, рукоятку слід брати так, щоб всі пальці правої руки розташовувалися по один бік руч¬ки. Повертати колінчастий вал треба тільки знизу вгору, довкола — забороняється.

В Пускати газовий двигун, якщо є витікання газу, не допускається.

• Регулювальні роботи з двигуном, що працює, слід виконувати на спеціальному посту з місцевою вентиляцією для видаляння від-працьованих газів.

  1. Зовнішній огляд та догляд за автомобілями.

Зовнішній догляд за автомобілем

Призначення зовнішнього догляду – забезпечити зовнішній вигляд автомобіля з урахуванням вимог експлуатації, а також захистити кузов автомобіля від корозії і руйнування. Зовнішній догляд складається з наступних основних операцій: збирання кузова, миття автомобіля (причепа), обтіркі або обсушки кузова (кабіни вантажного автомобіля), полірування кузова (легкових автомобілів), дезінфекції (санітарних машин та автомобілів, що використовуються для перевезення продуктів), нанесення антикорозійного покриття на тонку частину кузова (легкових автомобілів і автобусів) і підфарбовування кузова.

Періодичність та обсяг робіт із зовнішнього входу залежить від типу і призначення автомобіля, дорожніх кліматичних умов і характеру перевезених вантажів. Автомобілі, які використовуються на дорогах з удосконаленим твердим покриттям, піддаються збирально-мийним операціями 2-3 рази на тиждень, а автомобілі, що використовуються на поганих, забруднених дорогах, – щодня. Взимку періодичність миття автомобілів встановлюється в залежності від конкретних умов роботи. Всі автомобілі, що надходять на перше та друге технічне обслуговування, на діагностику, а також в ремонти, повинні попередньо проходити прибирання, миття та обсушку. Від якості зовнішнього догляду залежить надійність і довговічність автомобіл ¬ ля (особливо такого агрегату, як кузова легкового автомобіля і автобуса), а також якість контрольно-оглядових, регулювальних і мастильних робіт. У великих автотранспортних підприємствах обсяг робіт по зовнішньому догляду за автомобілями досить значний. Тому ці роботи доцільно ме-ханізіровать, й автоматизувати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]