Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учетная_политика_положение.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
241.66 Кб
Скачать

17.3 Події після дати балансу

1. Події після дати балансу, які надають додаткову інформацію про визначення сум, пов’язаних з умовами, що існували на дату балансу, вимагають коригування відповідних активів і зобов’язань. Коригування активів і зобов’язань здійснюється шляхом сторнування та / або додаткових записів в обліку звітного періоду, які відображають уточнення оцінки відповідних статей внаслідок подій після дати балансу.

2. Якщо події після дати балансу свідчать про наміри підприємства припинити діяльність або про неможливість її продовження, то фінансова звітність складається без застосування принципу безперервності діяльності.

3. Дивіденди за звітний період, які оголошені після дати балансу, слід розкривати в примітках до фінансових звітів.

17.4 Розкриття інформації у фінансовій звітності

1. Наслідки зміни облікових оцінок слід включати до звіту про фінансові результати в тому періоді, в якому відбулася зміна, а також і в наступних періодах, якщо зміна впливає на ці періоди.

2. Події, що відбулися після дати балансу і вказують на умови, що виникли після цієї дати, не потребують коригування статей фінансових звітів. Такі події слід розкривати в примітках до фінансових звітів, якщо відсутність інформації про них вплине на здатність користувачів звітності робити відповідні оцінки та приймати рішення.

3. У примітках до фінансових звітів слід розкривати:

  • зміст і суму помилки;

  • статті фінансової звітності минулих періодів, які були переобраховані з метою повторного подання порівняльної інформації;

  • факт повторного оприлюднення виправлення фінансових звітів або недоцільність повторного оприлюднення;

  • зміст і суму змін в облікових оцінках, які мають суттєвий вплив на поточний період або, як очікується, суттєво будуть впливати на майбутні періоди.

4. У разі зміни в обліковій політиці слід розкривати причини та суть зміни; суму коригування нерозподіленого прибутку на початок звітного року або обгрунтування неможливості її достовірного визначення; факт повторного подання порівнянної інформації у фінансових звітах або недоцільність її переобрахунку.

5. У разі потреби розкриття події, що відбулася після дати балансу, слід надавати інформацію про зміст події та оцінку її впливу на фінансовий результат або обгрунтування щодо неможливості зробити таку оцінку.

18. Внутрішньогосподарський (управлінський) облік.

Здійснювати у відповідності з вимогами до обробки та підготовки інформації про діяльність підприємства для внутрішніх користувачів (керівництва, засновників, учасників) у процесі управління підприємством з метою прийняття управлінських рішень, отримання правдивої та неупередженої інформації про:

- доходи, витрати та прибутки (збитки) в розрізі видів діяльності,

- рух грошових коштів в розрізі видів діяльності,

- придбання, продаж та володіння цінними паперами;

- участь в капіталі підприємства;

- оцінку якості управління;

- оцінку здатності підприємства виконувати свої зобов’язання;

- забезпеченості зобов’язань.

19. Активи та зобов’язання в операціях між пов’язаними особами