Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕСТИ ВІДКРИТОГО ТИПУ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
70.66 Кб
Скачать

Тести відкритого типу

Агрегат М0 включає готівкові кошти в обігу поза депозитними корпораціями

Агрегат М1 включає грошовий агрегат М0 та переказні депозити в національній валюті

Агрегат М2 включає грошовий агрегат М1 та переказні депозити в іноземній валюті й інші депозити

Агрегат М3 включає (грошова маса) — грошовий агрегат М2 та цінні папери, крім акцій.

Активні операції банку – це полягають у діяльності, пов’язаній із розміщенням і використанням власного капіталу, залучених і пози-чених коштів для одержання прибутку при раціональному розподілі ризиків за окремими видами операцій і підтриманні ліквідності. Ак-тивні операції банків поділяються на кредитні та інвестиційні.

Акція – це цінний папір без установленого строку обігу, що засвідчує пайову участь у статутному фонді акціонерного товариства, підтверджує членство в акціонерному товаристві та право на участь в управлінні ним, дає право його власникові на одержання частини прибутку у вигляді дивіденду, а також на участь у розподілі майна при ліквідації акціонерного товариства (Закон України «Про цінні папери і фондову біржу» від 18.06.91 М 1201-ХІІ);

Банк – це італ.banco-конторка)-фінансове підприємство,яке виконує комплекс базових функцій (акумулює грошові кошти та інші цінності,надає кредити,випускає в обіг гроші та цінні папери,здійснює грошові розрахунки та інші функції) з метою привласнення прибутку

Банківська система – це сукупність різних видів національних банків і кредитних установ, що діють в рамках загального грошово-кредитного механізму. Включає Центральний банк, мережу комерційних банків і інших кредитно-розрахункових центрів. Центральний банк проводить державну емісійну і валютну політику, і є ядром резервної системи. Комерційні банки здійснюють усі види банківських операцій.

Банківський кредит – це будь-яке зобов'язання банку надати певну суму грошей, будь-яка гарантія, будь-яке зобов'язання придбати право вимоги боргу, будь-яке продовження строку погашення боргу, яке надано в обмін на зобов'язання боржника щодо повернення заборгованої суми, а також на зобов'язання на сплату процентів та інших зборів з такої суми

Банкнота – це (від англ. bank-note — банківський білет) — банківські білети, кредитні знаки грошей, безтермінові грошові зобов'язання емісійного банку, виготовлені з паперу або пластика, зазвичай прямокутної форми. Банкноти випускаються центральними банками держав і обов'язкові до прийому на всій їх території нарівні з монетами.

Бартер – це прямий безгрошовий обмін товарами або послугами. Здійснюється за єдиним договором, в якому з метою еквівалентності обміну, для визначення розміру страхових сум, оцінки претензій, нарахування санкцій фіксується сума договору. Бáртерна оперáція це товарообмінна експортно-імпортна операція на збалансованій по вартості (ціні) основі з передачею права власності на товар без платежу грішми (натуральний обмін). Зменшують витрати на податки та інші господарські операції.

Безпосереднє управління НБУ здійснює… є особливим центральним органом державного управління, його емісійним центром, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України - гривні

Білонна монета – це (фр. billon — низькопробний сплав) — розмінна монета. Випускається поряд з банківськими і казначейськими білетами для здійснення торговоплатіжного обороту. Карбування білонних монет є державною монополією. Вартість металу, що йде на білонні монети, і витрати на її карбування більші за номінал (різниця, т. з. монетний прибуток, надходить в державний бюджет). Як гроші білонна монета не може служити мірилом вартості, а лише відіграє роль засобу обігу і засобу платежу.

Біметалізм – це грошова система, за якою в основі грошового обігу були два метали — золото і срібло. В 16—19 століттях існувало дві різновидності біметалізму:

система паралельного обігу золотих і срібних монет, при якій співвідношення між ними встановлювалось стихійно за вартістю вміщеного в них металу

система подвійного обігу, при якій зберігалось вільне карбування монет з обох металів, але їхнє вартісне співвідношення встановлювалось державою

В вузькому розумінні банк – це е банк, який виконує повний набір базових банківських операцій та єдиною метою має одержання максимального прибутку.

В широкому розумінні банк – це… це будь-який банк, що функціонує на другому рівні банківської системи.

Валютна система – це це організаційно-правова форма реалізації валютних відносин у межах певного економічного простору. Ці межі збігаються з межами відповідних валютних ринків.

Валютний курс – це це співвідношення між грошовими одиницями двох країн, що використовується для обміну валют при здійсненні валютних та інших економічних операцій; вартісна категорія, яка властива товарному виробництву і виражає виробничі відносини між товаровиробниками та світовим ринком.

Валютний ринок – це ринок, на якому гроші однієї країни використовують для купівлі валюти іншої країни.

Вищим органом управління НБУ є…

Відкрита грошова система – це

Гіперінфляція – це

Головними завданнями МВФ є

Головною ціллю діяльності комерційного банку є…

Грошова база – це сукупність зобов’язань Національного банку України в національній валюті, що забезпечують зростання грошових агрегатів та кредитування економіки.

Грошова база включає гроші…

Грошова одиниця є елементом

Грошова політика – це

Грошова реформа – це

Грошова реформа – це

Грошова система – це

Грошовий агрегат – це

Грошовий оборот – це

Грошовий оборот – це

Грошовий оборот є складовою…

Грошовий ринок – це

Грошові потоки – це

Грошово-кредитна політика – це

Грошово-кредитний мультиплікатор – це

Деномінація – це

Депозит – це

Державний кредит – це

До основних принципів кредитування належать…

До функцій кредиту належать…

Електронні гроші – це

Емісія грошей – це

ЄБРР призначений для…

Європейський центральний банк - це

Закрита грошова система – це

Золотовалютний резерв – це

Золотодевізний стандарт – це

Золотозливковий стандарт – це

Золотозливковий стандарт – це

Інвестиційний фонд – це

Інфляція – це

Іпотечний банк – це

Іпотечний кредит – це

Квазігроші – це

Комерційний банк – це

Комерційний кредит – це

Кредит – це

Кредитна експансія – це

Кредитна картка – це

Кредитна політика – це…

Кредитна спілка – це…

Кредитор - це…

Крос - курс – це

Купівельна спроможність – це… кількість товарів і послуг, що можуть бути придбані за одиницю грошей, величина, обернена до рівня цін.

Ломбард – це спеціалізована кредитна установа, яка надає короткотермінові позики під заставу особистого майна позичальника.

Маса грошей – це це сукупність залишків грошей у всіх їх формах, які є в розпорядженні суб'єктів грошового обігу у певний момент.

МБРР – це спеціалізована установа ООН, міждержавний інвестиційний інститут, заснований одночасно із МВФ відповідно до рішень Міждународної валютно-фінансової конференції в Бреттон-Вудсі в 1944 р. Угода про МБРР, що є одночасно і його уставом, офіційно набуло чинності в 1945 р., але банк почав функціонувати з 1946 р. Місцезнаходження МБРР — Вашингтон.

МБРР призначений для… сприяння країнам-членам в розвитку економіки шляхом надання їм довгострокових позик і кредитів;

заохочення іноземного інвестування через надання гарантій або участь в позиках та інших інвестиціях приватних кредиторів;

стимулювання тривалого збалансованого зростання міжнародної торгівлі, підтримка збалансованості платіжних балансів країн-членів.

Монетаризм – це напрям економічної думки, що ставить на перше місце у вивченні економічних процесів вплив грошей ("грошового сектора економіки") на перебіг цих процесів.