Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
list2small.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
536.58 Кб
Скачать

Режим роботи

Підприємство працює цілодобово в 2 зміни по 12 годин. На підприємстві працює близько 200 чоловік, об’єднаних у 3 комплексних бригади.

1.2 Структура управління підприємства.

Ефективність робочого процесу залежить від правильного формування,

структури підприємства з визначенням прав та обов’язків кожного працівника, отже головне керівництво хлібозаводу здійснює директор.

Директор відповідає за виконання встановленого плану за всіма його показниками.

На комбінаті існує три служби , які виконують економічні питання:

бухгалтерія, планово-економічний відділ та відділ збуту та постачання.

Бухгалтерія здійснює організацію бухгалтерського обліку,господарсько-фінансової діяльності підприємства, контроль за економічними використаннями матеріальних, трудових, фінансових ресурсів.

Планово-економічний відділ розробляє перспективні та поточні плани підприємства.

Відділ збуту і постачання здійснюється організацією постачання сировини та збуту продукції залежно від планового завдання та укладених договорів.

1.3. Техніко-економічна характеристика підприємства

Енергозабезпечення. Дочірнє підприємство Хлібокомбінат№11 відноситься до енергоємних підприємств з досить насиченим теплом та електро споживаючим технологічним обладнанням.

Теплопостачання підприємства здійснюється від власної промислової котельні, оснащеної 2 паровими котлами типу ДКВР – 2,5 13 (1 котел у резерві) і1 водонагрівним котлом типу НІІСТУ-5,продуктивність одного котла- 2,5т.пари на годину . Допустимий тиск р=13 атм. Робочий тиск р=3-4атм. Виробничий пар використовується на технологічні цілі ( зволоження пекарної камери, тощо), а також для обігріву завода.

Котли обладнано системами автоматичного контролю, регулювання

і управління їх режимами роботи. Схема теплопостачання на відпуск тепла

на опалення, припливну вентиляцію і гаряче водопостачання закрита, а виробничі споживачі пари задіяні безпосередньо від розподільчої гребінки котельні. Котельня не має приладного обліку відпуску теплової енергії. Теплові мережі виконанні по двотрубній схемі в надземній прокладці, трубопроводи мають теплову ізоляцію із мінеральної вати, покритої фольгою. До виробничих споживачів насиченої пари відносять:печі ХВЛ-Р і ФТЛ-2 для випічки хлібобулочних виробів, шафи висотою, а також тепло нагрівачі для нагрівання гарячої води на гаряче водопостачання, частково на опалення і вентиляцію.

Загальний річний обсяг витрат пари на технологічні процеси складає 5219т при годинному навантаженні 0,745т. До основних технологічних споживачів пари відноситься таке технологічне обладнання:хлібопекарний цех – піч ХВЛ(4 штуки),розстійна шафа(4 штуки), варочний котел(1 штука).

Газорозподільні станції джерелом забезпечення хлібокомбінату газом є

місцева мережа «Київгаз». Завод живиться через газорозподільний пункт. Площа

ГРП-47м⅔. Робочий тиск газу 3 атм. Основними споживачами газу є котельня

хлібопекарські печі.

Холодозабезпечення. На хлібокомбінаті холод використовується для

зберігання продуктів(сировини),що швидко псується,а також готових кондитерських виробів. Нараховується 2 холодильні камери площею 10м. для виробнитства холоду використовується холодильна установка АКТВИМ, потужністю2,8кВт., продуктивність установки 4600 ккал/год. В компресорній встановлено 4компресора:2ВУ 4/6 і 2ВВ10/8 з продуктивністю 4м. на годину і 10м/год. Одночасно працює 2 компресора. Охолодження їх проходить за допомогою води, а охолодження води відбувається на вулиці шляхом розбризкування, тобто система охолодження замкнута. Основні витрати повітря - на транспортування борошна.

Електрозабезпечення. Джерелом електроенергії для даного заводу є енергомережа "Київенерго". Електропостачання здійснюється від кабельної лінії з напругою 10кВт. через власну трансформаторну підстанцію, яка знаходиться в південній частині заводу. Трансформаторна підстанція має 5 входів, 4 з яких розраховані на 10 кВ.,один -0,4кВ. Одна трансформаторна підстанція КТП-50/45 складається з 2 трансформаторів типу ТН – 400/10, загальною потужністю S=400кВт. Це трьохфазні трансформатори з частотою 50Гц, висока напруга ВН=10000В, струм І=23, 1А,U=4?53%,низька напруга НН=400В,І=578А, увід кабелю – АСБ – 3/120, площа – 150м.

Головними споживачами електроенергії є електродвигуни(силове навантаження), освітлювальні прилади та лабораторні прилади.

Водозабезпечення та каналізація. Джерелом водопостачання данного заводу є місцева водопровідна мережа . Господарчі стоки відводяться в зовнішню каналізацію завода. Стічні води від санітарних вузлів відводяться в об’єднану мережу каналізації заводу, далі в місцеву мережу. Для звіту витрати води встановленні 2 водоміри СТВ – 65.

Вентиляція застосовується для підтримання у виробничих приміщеннях метеорологічних умов, які задовольняють охороні праці. В головному корпусі першого поверху правого крила – кондитерського цеху змонтована місцева та загальна вентиляція. Місцева вентиляція здійснює видалення надлишку тепла та вологи від двох стрічкових печей, загальна–повітрообмін усього цеху. В побутових приміщеннях, у складі готової продукції та відділенні упаковки

печива кондитерського цеху змонтована загальна припливно – витяжна вентиляція. В головному корпусі лівого крила першого поверху в хлібосховищі дверний отвір обладнаний тепловою завісою. В топковому відділенні змонтована

вентсистема для душування робочих місць біля печей. В мийному відділенні змонтована місцева вентиляція для видалення надлишку тепла та вологи від місць мийки тари. У просіювальному відділенні встановлена система аспірації повітря для боротьби з борошняним пилом у точках засипання та біля просіювання.

2 Організація охорони праці на підприємстві.

2.1 Організація охорони праці в лабораторіях.

1.Загальні положення

1.1 До роботи в лабораторії допускається особи, які вивчили інструкцію по ТБ при роботі в лабораторіях.

1.2 Лабораторія повинна бути обладнана витяжними шафами та мати пристрої для природного провітрювання.

1.3 Витяжні шафи повинні бути обладнані витяжкою та бортиками, які не дають змоги стіканню рідини на підлогу.

1.4 Забороняється експлуатація зіпсованих приладів і обладнання.

1.1 Вимоги безпеки перед початком роботи

2.1 Робітники повинні працювати в спецодязі

2.2 Обладнання включати та виключати сухими руками.

2.3 Бути впевненим у придатності до роботи обладнання, надійності його заземлення.

1.2 Вимоги безпеки під час роботи:

3.1 Заборонено залишати без нагляду включені прилади, а також допускати до приладів сторонніх осіб.

3.2 Переливати кислоти та луги з бутелів в меншу тару необхідно з допомогою ручних насосів.

3.3 Для одержання розчину лугу, невеликі його кусочки брати щипцями, опускати у воду та безперервно перемішувати.

1.3 Вимоги безпеки після закінчення роботи:

4.1 Необхідно вимикати прилади та від’єднувати їх від електромережі.

4.2 Вимити посуд, промити з миючим засобом столи.

4.3 Після закінчення роботи зняти спецодяг.

1.4 Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях:

5.1 Якщо розбився бутиль з кислотою ,то потрібно одіти марлеву пов’язку,захисні окуляри ,а на руки гумові рукавиці , засипати піском розлиту кислоту , потім замести віником на фанеру.

1.5 Вимоги протипожежної безпеки

6.1 Експлуатація нагріваючих і сушильних лабораторних приладів повинна відповідати вимогам ;

a) Електроплитки, електросушильні печі та інше необхідно встановлене на столах, обшитих металевими листами з асбестною прокладкою;

б) Електронагріваючі прилади повинні бути розташовані від стін на відстані не менше 0,25м;

в) До одної петельної розетки дозволяється підключити електроприлади загальної потужності не більше 0,8 кВт.

6.2 В лабораторії має бути придатний до використання порошковий вогнегасник. Засоби для тушіння пожежі необхідно тримати в доступних місцях.

6.3 В разі необхідності викликати пожежну охорону за телефоном 101, вказати назву об’єкту, адресу , характер пожежі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]