Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1 (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
215.58 Кб
Скачать

3.2 Характеристика арт-образу

Образ (мал. 3.2.25)В костюмі присутні два основних кольори: коричневий та бардовий. Він розроблений за допомогою таких елементів композиції, як лінія, геометрія та симетрія.

Не дивлячись на явний пріоритет пластичних і симетричних форм та лінй, які передають характер образу, виділимо геометричність орнаменту і деяких елементів. В дуеті ці протилежності створюють яскравий, стійкий, агресивний образ.Найнижча частина костюму виконана за допомогою симетрії та геометрії в лінії. Зроблені зі шкіри коричневого та чорного кольору реміні з’єднані пряжками та корабінчиками,одягаються на ноги вище колін. Наручні обладунки зроблені за тим же принципом.

Верхня частина в бардовому кольрішита по фігурі, підкреслює пластику, також доповнена геометричним орнаментом та світло-коричневими вставками. Низ у вигляді конусоподібної спідниці в тій же кольоровій гаммі. Вона складається з передньої та задньої частин, що з’єднані по бокам шнуровкою. А зверху обрамлена коричневим поясом, що складається з круглих сегментів, декорованих металевими заклепками та великою залізною круглою пряжкою з викарбованим орнаментом.

У грецькій міфології коричневий колір приписують, богам землі, смерті і воскресіння. Колір та шкіряна текстура надають давнини і підкреслюють особливість самого образу Гекати.

Найбільш яскравим та креативним є так званий «хребет», зроблений зі шкіряної основи, металевої провалки та резинових прозорих трубок.

3.3. Розробка та виготовлення, зачіски та головного убору, аксесуарів.

При виконанні цього костюму будуть використані такі матеріали: бардова, коричнева та молочно-коричнева шкіра, коричневі та чорні шкіряні ремені, мідна проволка, прозора резинова трубка, алюмінієві тонкі пластини, шурупи, нейлонова товста нитка та текстильний клей.

Верхня частина – ліф. З бардової шкіри викроюємо форму, пришиваємо підкладку та товсті резинки зверху та знизу. Попереду вшиваємо вставку зі світло-коричневої шкіри. Застібки у формі гачків вшиваємо позаду з виворітної сторони. Нижня частина склалається з чотирьох блоків: викроємо дві прямокутні частини зі світлої шкіри і нашиємо їх на товсту резинку, яку ховаємо в середину. До них дошиваємо дві частини трикутної форми з бардової шкіри. По бокам робимо дірки і шнуруємо шкіряними шнурками. Поверх одягаємо шкіряний пояс, зроблений з округлих шкіряних сегментів. Попередньо знявши мірки з ніг та рук моделі, зі шкіри вирізаємо тонкі паски. Одні більш довгі на верхню частину рук або ніг і коротші. З`єднаємо їх тонкішими смужками шкіри та закріпимо пряжками або кнопками. Для ніг використовується більш грубіша шкіра. «Хребет» робимо таким чином: беремо довгий пасок (під довжину хребта), робимо в ньому попарні дірки, в які пронизуємо металевий дріт. Металеві пластини ріжемо на маленькі прямокутники, за допомогою їх і шурупів фіксуємо дроти перпендикулярно ременю. Розрізаємо резинову провалку на частини різної довжини, одягаємо їх на мідні дроти. Зверху одягаємо такий самий ремінь з попередньо зробленими симетричними першому дірками. Прошиваємо. Ще шар тонкої шкіри в тон, щоб закрити шви. Клеїмо його текстильним клеєм.

Попередньо вимите волосся змащуємо фіксуючим мусом. Ділимо волосся на тім`яну, потиличну і скроневі зони. Починаємо начісування волосся з скроневої зони ї до низу потиличної. Підчісуємо наверх. Скроневі частини загладжуємо назад з допомогою гелю. Фіксуємо все лаком сильної фіксації. Кінчики підфарбовуємо червоним гримом.