Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1 (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
215.58 Кб
Скачать

Висновок

Можливо, зараз, коли відстань між різними етапами розвитку скорочується блискавично, говорити про прогнозування моди стає все складніше. До того ж, при такій величезній кількості дизайнерів, яка існує зараз і збільшується з кожним новим сезоном, і при тому, що споживачі все більше віддають перевагу власному стилю, а не мінливим віянням моди, саме тому все складніше виводити загальні тенденції та тренди майбутніх сезонів . Песимісти стверджують про те, що сьогодні мода вмирає. Ця думка грунтується на ностальгічних враження від зовнішніх ефектів моди. Ну а ми будемо оптимістами і постараємося зберегти один з найбільш загадкових міфів сучасності.

Дипломний проект став для мене не аби якою практикою. Дав можливість проявити свої уміння, у сфері стилістики та візажу, досягнуті за роки навчання в Київській Академії перукарського мистецтва.

Перша частина заключалась у підборі образів на замовника. Де були підібрані п’ять образів, враховуючи всі зовнішні дані (типаж фігури, форму обличчя, колорит) і внутрішні (характер, темперамент, хобі). Також враховувався стиль життя, робота, сім`я. Нашою задачою було зробити дівчину більш жіночною, сміливішою, відкритою адже ми знаємо, що зовнішність дає не аби яку впевненіст в собі. Чого ми і добились в ході виконаної роботи.

Друга частина несла в собі здобуття знань і навичок в модному прогнозуванні. В послідовному виконанні цієї роботи я ознайомилась з модними тенденціями, з думками відомих дизайнерів, способами прогнозування. Взявши до уваги цю інформацію , на перспективу було підібрано декілька стилів , зокрема , морський , етнічний та фольклорний. Актуальність цих напрямків не визнає жодніх сумнівів.

Так, морський стиль з кожним сезоном набуває все більшої популярності на всесвітніх подіумах. Причиною тому є вдала гамма кольорів , легкий силует та текстура тканини. Цей стиль асоціюється з відпочинком та теплим сезоном, при цьому він достатньо універсальний для повсякденніх образів. Ці речі напрочуд вдало підходять, як для робочого процесу, так і для прогулянок та відпочинку.

В наш час суспільство все більше підтримує тематику націоналізму. Багато хто із українських дизайнерів пропонують нам образи з елементами символіки Україні, а особливо – вишивкою. З кожним роком ця тенденція набирає все більших обертів, що пояснюється цікавістю суспільства до свого коріння. Такі країні , як Японія,Індія, Турція, Англія та ін.., активно презентують світові свої характерні особливості та свій неповторний стиль, тому дуже радує, що наша нація починає активно брати з них приклад і це лише початок виведення в масси бренду «Україна» .

Висока динаміка зросту етнічного стилю пояснюється тим , що останнім часом, людство починає зближуватися з природою. Це проявляється як в зміні образу життя, соціального статусу, так і в одязі. Етнічний стиль найбільш зближений з навколишнім природнім середовищем, адже втілює в собі натуральні тканини , вільні силуєти та легкий покрій. Доповненням слугують аксесуари з натуральних матеріалів таких, як дерево , каміння , мушлі , сухоцвіти , пір’я та ін… Нажаль цей стиль актуальний не по причині своїх переваг і плюсів, а в зв’язку з екологічною кризою , яка спричинена вирубкою лісів , забрудненням повітря і водойм.

Активісти всього світу ведуть боротьбу за майбутнє Землі і однім із способів донести свої слова до людства, є етнічний стиль, який по суті своїй і втілює в собі дружбу людини з природою.

Третя частина найбільш творча , її завданням було втілити всю свою фантазію і креативність в одному образі. Основою до арт-образу послугувала древньогрецька міфологія, адже міфи цієї древньої країни дуже насичені цікавими міфічними створіннями і героями.

В данному випадку, образ створювався на подобі богині пітьми Гекати. Ця героїня втілює в собі містику і в кожному елементі повинна бути присутня суворість і агресивність , при цьому підкреслюючи її жіночність. Все це вдалося втілити в одному образі за допомогою шкіряного одягу, аксесуарами до якого були грубі ремені. Основною особливістю і прекрасою став сміливий елемент костюму створеній у вігляді хребта. Гармонійно довершив образ фантазійній макіяж, який передбачив в собі чіткі лінії , контраст темних тонів з яскравими кольорами.

В завершенні хочеться підкреслити вагомість і важливість дипломного проекту в цілому. Це неповторна можливість донести свою креативність до глядача за допомогою образів створенних своїми руками і фантазіею. Велика практика у підборі стиля замовнику, можливість продемонструвати набуті навики і довершити свої. А також відмітити досягнення в прогнозуванні перспективного образа та вміння передбачити таку нестабільну моду.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

(А . Б.Гофман. Мода і люди. Нова теорія моди і модної поведінки, М,. 2000)

(І.Н. Савельєва, Л.Н.Серая. До питання прогнозування властивостей одягу на основі вивчення динаміки попиту / / Мода і дизайн: Історичний досвід - нові технології. Тези Міжнар. Наук. Конф. Спб., 2002)

(А.Л.Свенціцкій. Примітка редактора до статті Д.Канемана і А.Тверскі« Про психології прогнозування »/ / Пайнс Е., Маслач К. Практикум з соціальної психології. Спб.: Питер, 2000)

(Канеман Д., Тверскі А. Про психології прогнозування» / / Пайнс Е., Маслач К. Практикум з соціальної психології. Спб.: Пітер , 2000)

1. Борщ І.П. Комп’ютерне моделювання зачіски та макіяжу // Локон. . - 2008. - №1.

2. Галин А.Л. Особистість і творчість – Новосибірськ, 1989.

3. Данильчук Л. А. Основи іміджу та етикету: навч. посібник / Л. А. Данільчук. - К.: Кондор, 2009. -234 с.

4. Дейвіс Ф. Ваш абсолютний імідж / Ф. Дейвіс - М.: МАЇК; Наука,

1997. - 285 с.

5. Кіра Джолліф, Гід по стилю: АТС, 2010

6. Панфілова А.П. Імідж ділової людини: навч. посібник/ А.П. Панфілова. - Спб. : ІВЗСЗП, Знання, 2007. -490 С.

7. Рачіцька, Є.І. Моделювання та художнє оформлення одягу. [Текст]: навчальний посібник / Є.І. Рачіцька, В.І Сидоренко .- Ростов н / Д: Фенікс, 2002, 608 с.

8. Черемних, А.І. Основи художнього конструювання жіночого одягу. [Текст] / А. І Черемних. - М.: Легка промисловість, 1983, 470с.

9. Сайт : http://www.amberandhilary.com

10. Сайт : http://bodyarttime.com.ua

11. Сайт : http://cmc-cat.com.ua

12. Сайт : http://carolinesmode.com

13. Сайт : http://www.elle.ru

14. Сайт : http://www.eventenergy.ru

15. Сайт : http://fantom2.org.ua

16. Сайт : http://fashionly.ru

17. Сайт : http://harpersbazaar.tumblr.com

18. Сайт : http://www.instyle.com

19. Сайт : http://www.jlady.ru

20. Сайт : http://kapi.com.ua

21. Сайт : http://kita.com.ua

22. Сайт : http://modna.com.ua

23. Сайт : http://www.po6iv.ru

24. Сайт : http://www.stylebubble.co.uk

25. Сайт : http://sharmwoman.ru

26. Сайт : http://signorina.ru

27. Сайт : http://www.vogue.com