Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1 (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
215.58 Кб
Скачать

2.2. Аналіз творчого процесу проектування перспективного образу

Створення перспективного образу супроводжується пошуком ідей, ознайомленням із сучасними модними тенденціями та подальшим їх ескізуванням.

Морський стиль в одязі приваблює своїм романтизмом, бравим характером справжніх героїв, що підкорюють морські безодні. Він користується популярністю майже вже ціле століття. За цей час морський стиль зберіг свої особливості і придбав нові риси під віянням модних тенденцій.У наступаючому сезоні весна-літо 2012 морський стиль в одязі дівчат також популярний, можна сказати, що це обов'язковий модний тренд весняно-літнього сезону 2012. Безліч вбрання від відомих дизайнерів дає можливість підібрати жіночі образи в такому напрямку на будь-який смак і для будь-якої події.

У прохолодну пору наступного року дотримуватися морського стилю також легко, як і влітку. Для цього використовуй пальто або плащ синього, темно-червоного кольору. Чорне пальто з металевими гудзиками або чорно-білий плащ також стануть прекрасним варіантом верхнього одягу в цьому стилі. Таке пальто можна підібрати приталеного силуету або пряме, різної довжини.Ів Сен Лоран запропонував гарне червоне пальто в морському стилі із заниженою лінією низу ззаду. Щоб добитися повної схожості, використовуй разом з пальто ремінь білого, червоного, синього або чорного кольору і аксесуари. Підбираючи куртку, жакет або жилет в морському стилі, дотримуйся вищеперелічених особливостей стилю. Це можуть бути як однотонні моделі, так і в смужку. Але моделі також різноманітні в формах і декоруванні. Це і різна довжина рукава, приталений і вільний силует, різні матеріали. Такий верхній одяг відмінно поєднується з брюками, спідницями, шортами і сукнями, водолазками, блузами і топами. Різноманітність моделей суконь у морському стилі дозволяє підібрати такий наряд для різних типів фігур і для різних випадків.

Плаття-футляр в морському стилі підійде для струнких дівчат з яскраво вираженою талією. Плаття А-типу або прямі підійдуть для тих дівчат, у кого є проблемні місця в фігурі. У морському стилі можна підібрати наряд для відпочинку, на роботу або урочисту подію, сукня на вечірні зустрічі.

Підшукати брюки в морському стилі також не важко. Розкльошені моделі, як у моряків в білому, синьому та інших характерних для морського стилю кольорах належать цьому напрямку моди. Також брюки прикрашають вертикальні і горизонтальні смужки, металеві гудзики. Відмінно з ними поєднуються ремені з пряжками. Сьогодні у виконанні таких штанів використовують джинс, льон, бавовна, легкий трикотаж. У цьому сезоні на подіумі можна побачити брюки в морському стилі укороченою довжини, більш приталенного і прямого силуету.

Шорти дуже часто використовують в морських комплектах. Їх одягають разом з матроски, смугастими топами, строгими блузами і піджаками. Багатогранність моделей дає можливість підібрати шорти для комплекту в морському стилі укороченої довжини або шорти капрі, з символікою або однотонні.

При виборі спідниць в морському стилі нудьгувати в цьому році також не доведеться. Короткі міні або спідниці-олівець дають можливість підкреслити стрункі ніжки. Спідниці трапеції або полусолнце, вільного прямого крою до колін стануть відмінним елементом ділового гардероба. Можна вибрати як спідниці зі складками, так і плісе. Довгі спідниці з розрізом додадуть сексуальності в обраний образ. Характерними рисами спідниць в морському стилі є їх колірна гамма, наявність смужок, металевих гудзиківКупальники в морському стилі радують різноманітністю форм і моделей. Це і роздільне бікіні, злиті моделі і монокіні. Смужки, різні за кольором низ і верх, наявність або відсутність бретелей, різні форми деталей виступають в якості їх декору, надають купальникам оригінальності.

Аксесуари тільки доповнять наряд в морському стилі. Це може бути кашкет або кулон, брошка, браслет з морською символікою: якорем, ланцюжком у вигляді каната, підвіска у вигляді штурвалу. Можна використовувати ремінь або краватку у вигляді стрічки з загостреними кінцями. Взуття - монотонне або зі смугастим забарвленням. Сумки також прикрашають смугастий візерунок або окантовка.Здається, що одяг в морському стилі не такий вже й різноманітний. Але метри великої моди стверджують і демонструють зовсім протилежне, дають красуням і красеням можливість по справжньому насолодитися різноманітністю моделей і форм одягу в морському стилі (див. додаток 4).

Так відомий кутюр’є Кензо на тижні моди у Парижі представив нову колекцію чоловічого одягу в морському стилі, що цілком і повністю була увібрала в себе літо, сонце, пляжне повітря (див. додаток 5).

Етно стиль протягом декількох сезонів не виходить з моди. Одяг та взуття до сих пір залишаються, не тільки оригінальним, але і ефективним. Ця тенденція знайшла своє відображення в колекціях весна - літо 2012.Етно стиль завжди виглядає вражаючим, оригінальним і дає багато можливостей для модних експериментів, дозволяє вільно комбінувати різні елементи одягу різних народів і культур світу. В стиль етно легко закохатися. Саме тому світ моди продовжує надихати його.

Новітні тенденції в одязі та аксесуарах етнічного стилю, здається, досягають свого апогею. Найбільш популярні, квіти, тварини мотиви, мотиви пантери, імітація зміїної шкіри, африканські і східні напрямки. Домінує одяг з натуральних матеріалів різних кольорів (хакі, бежевий, білий, коричневий, зелений). Дуже модні повітряні сукні, тонкі блузки та широкі брюки. Костюми мають бути багаторівневими, прикрашені золотом (золоті прикраси та аксесуари ще одна тенденція цього етно-сезону). Ідеальне доповнення до сукні в стилі етно - це шарф з геометричними візерунками в етно-стилі. Етнічні моделі взуття з декоративною обробкою з Індії, Африки та Середземноморського регіону стане абсолютним хітом сезону весна / літо 2012 року. Моделі в стилі етно виготовлені з натуральних матеріалів і прикрашені стразами, перлами, і металевими заклепками. Варто звернути увагу на сандалі з матеріалу імітують пробку і деревину, яка була дуже популярна у жінок Римської імперії (див. додаток 6).

Дизайнери продовжують експериментувати з етнічними принтами, зробивши в цьому сезоні упор на графічність (див. додаток 7). Тому з вище всього сказаного можемо зробити висновок, що перспектива за етнічним та морським стилем – легкістю, необмеженістю, природністю і комфортністю.

Всі образи створюються за допомогою методів, які характеризують появу ідеї що втілює їх в життя. Існують такі методи: аглютинації - дозволяє з'єднувати не з’єднані в реальності якості властивості і частини предметів (веб-дизайн); інверсії - заснований на свідомій відмові від існуючих рішень подолання психологічного бар'єру, що змушує наслідувати принцип дії від зворотного; метод аналогії - заснований на застосуванні аналогічних положень для отримання нових ідей; метод нових комбінацій – полягає в тому, що для отримання нових рішень використовується співвідношення раніше невикористаних, здається на перший погляд неможливо (дифузний стиль); метод випадкових комбінацій – образ створюється за допомогою ідей, які раптом випадково виникають з подальшим їх втіленням у життя (калажі); метод стандартизації – образ створюється на базі стандартів та класичних рішень; метод ідентифікації – фантазійний образ, рішення якого базується на власне людських індивідуальних особливостях (почерк автора повинен впізнаватись); метод неології – виникають на базі раніше продемонстрованих чужих ідей (журнали, покази, майстер – класи). Метою цього є вдосконалення, додавання свого власного бачення і модернізація раніше вигаданого; метод карикатури – точне копіювання чужих образів чи ідей.

Дані образи були створені за допомогою кількох методів із них: метод стандартизації – пояснюється тим, що крій, фактура, текстура, силуетні рішення були передбачені і застосовані в пошитті. Звісно довжина та крій були дещо стилізованими до сьогодення.

Основним методом створення перспективного образу є метод неології, отже стильові, кольорові та композиційні рішення виникли на базі попереднього ознайомлення з сучасним тенденціями та приблизно прогнозованими на майбутнє стилістичними рішеннями, за допомогою літератури (модних журналів) та телебачення – думки що до прогнозу тенденцій українських та зарубіжних дизайнерів.

Мав місце і метод нових комбінацій, який заклечається в поєднанні класичного піджаку з короткими джинсовими шортами.