Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Текстовый документ OpenDocument.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
161.28 Кб
Скачать

2.2 Лікувальна фізкультура як елемент терапії нападів астми

Лікувальна фізкультура має значення і як засіб вторинної профілактики, і як допоміжний елемент терапії нападів астми.

Що ж робити?

Високий відсоток поширеності бронхіальної астми і смертності від неї розвивається, незважаючи на неухильне зростання числа алергологів, пульмонологів і значне збільшення числа випускаються різноманітних протиастматичних коштів. Дані факти прямо свідчить про занадто слабкою ефективності існуючої системи медичного обслуговування.

За офіційними відомостями, витрати держави на одного хворого на астму в Росії повинні складати 250-350 дол На ділі ж таких грошей у бюджет ніколи не виділялося. А хвороба, фактично, повністю вириває людину з нормального ритму життя. Астма - це повна позбавлень і незручностей життя, безсонні ночі, інгалятори і жмені гормональних препаратів на сніданок, обід і вечерю. Чи існує реальний шлях до порятунку від цієї недуги?

Є альтернативне рішення!

Фахівці об'єднання «Лотос» пропонують перевірений і підтверджений на десятирічному досвіді комплекс лікування астми. Унікальність і ефективність запропонованого методу полягає в освоєнні ендогенного дихання за допомогою створеного академіками В. Ф. Фроловим і Е. Ф. кущовим тренажера «Феномен Фролова». Відкритий в результаті ендогенного дихання феномен омолодження організму, збільшення тривалості життя і ефективного лікування хвороб зробив В. Ф. Фролова та Є. Ф. Кустова широко відомими у світі.

Фахівці стверджують, що астму сучасна медицина вилікувати не може. Але ось з'являється технологія, якій під силу будь-яка астма, що засвідчено практикою. Ми зустрічалися з багатьма людьми, що страждають астмою. І переконалися, які муки випробували ці люди. Вони не знайшли рятунку ні в офіційній, ні в народній медицині, ні у відомих цілителів, ні в новомодних технологіях.

У нашій практиці запам'ятався один епізод. На консультаційний пункт прийшов болючий чоловік, на вигляд років 65. Він був хворий на бронхіальну астму. І розповів, що лікується в медичному центрі методом лазерної біорезонансної терапії. Пройшов 22 сеансу. Ніякого поліпшення. А за курс він заплатив 2 мільйони рублів! Цій людині, нарешті, пощастило, оскільки він прийшов до нас, тобто за адресою. Але ж ходіння по муках для багатьох астматиків тривають роками.

Коли аналізуєш причини цього захворювання і рекомендовані традиційною медициною методи його лікування, остаточно починаєш розуміти безнадійність хворих на бронхіальну астму. Адже це захворювання в основному інфекційного та алергічного характеру. Воно пов'язане, перш за все, з недостатністю імунітету. Але лікують астму бронхолітичними засобами і кортикостероїдами, які ще сильніше пригнічують імунну систему. Враховуючи, що ці кошти надають руйнівну дію на судини, таке лікування, крім того, прискорює процеси старіння організму.

Але технологія ендогенного дихання, немов спеціально створена для хворих на бронхіальну астму. Успіх лікування цієї недуги з допомогою тренажера «Феномен Фролова» визначається технікою дихання і системою занять.

Ендогенне дихання - це дихання за допомогою нижньої діафрагми. Завдяки такому диханню поліпшується кисневе насичення крові, підвищується імунітет організму, знижується руйнування тканин, збільшується загальна енергетика, нормалізуються стан нервової системи та психоемоційний стан. Звичайне дихання при астмі супроводжується альвеолярної гіпоксією і енергетичним дефіцитом клітин, що формують легеневі капіляри. Всі ці фактори діють як судинозвужувальні. Дихання ж на тренажері усуває всі ці фактори. Більше того, у міру нарощування енергетики клітин капілярів альвеол відбувається релаксація судинної стінки та максимальне розкриття капілярів. При цьому кількість енергетичних ресурсів прогресивно наростає, і в організмі відбуваються сприятливі зміни. Повне лікування від астми настає після 6-12 місяців лікування, навіть при стажі протікання хвороби більше 20-ти років і за найважчих її формах. Покращення настають у всіх без винятку. Можна навести багато прикладів, коли вже через 1-1,5 місяців хворий повністю припиняє користуватися бронхорасширяющим засобами, без яких останні 10-20 років він не міг жити.

По-перше, для лікування астми необхідно використовувати капіляри верхівок легень, через які у хворому і ослабленому організмі погано циркулює кров. На верхівках підвішені легкі, тому тканина розтягнута, а капіляри деформовані. Застосування ендогенного дихання веде до зниження внутрикапиллярное тиску крові, дозволяє значно збільшити пружність легеневої тканини, еластичність капілярів і прохідність через них еритроцитів.

По-друге, нерідко альвеоли і капіляри в окремих зонах уражені в результаті пневмонії, інфекційних та інших захворювань, супутніх астмі. Під дією ендогенного дихання здійснюється реабілітація уражених зон і мікроциркуляції.

По-третє, характерне для хронічних обструктивних захворювань легень ураження бронхів може привести до відчуження 5-15% альвеолярної тканини, яка без повітря деградує. Наш досвід свідчить про можливість поступової реабілітації цієї тканини.

По-четверте, технологія ендогенного дихання дозволяє забезпечити вирощування нових та виправлення доросли альвеол згідно генетичною програмою. Крім того, відбувається поступова заміна ураженої тканини на функціонуючу.