Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Глава 13. Системи створення презентацій.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
19.38 Mб
Скачать

12.10. Запуск презентації. Використання покажчика

Презентація запускається одним з трьох способів:

– кнопкою Показ слайдів на панелі інструментів, що знаходиться у нижній частині вікна;

– командами Показ слайдів → Показ, Вид → Показ слайдів;

– функціональною клавішею F5.

Після того, як презентація, здавалося б, повністю готова, треба виконати тонке настроювання тривалості появи елементів слайдів і слайдів презентації. Настроювання здійснюється за допомогою команди Показ слайдів → Настройка часу.

При цьому з’явиться діалогове віконце настроювання часу (рис.12.20).

Рис.12.20. Діалогове вікно настроювання часу

Кнопка Далі у вигляді стрілки призначена для продовження демонстрації презентації. Тобто в режимі настроювання часу кожен елемент слайда треба запустити клацанням кнопки Далі. Отже, такий порядок демонстрації дає змогу, якщо в цьому є потреба, витримувати паузи перед початком демонстрації наступного елемента. Після останнього слайда на екрані з’явиться діалогове віконце, де буде відображена загальну тривалість демонстрації презентації і запитна підтвердження користувача щодо встановлених настроювань часу.

Презентацію, що демонструється, завжди можна зупинити декількома способами:

 використати кнопку у лівій нижній частині екрану, яка виводить меню, а з неї вибрати команду Завершити показ слайдів;

 командою Завершити показ слайдів з контекстного меню на слайді, що демонструється;

 клавішею Esc.

Для здійснення поміток на слайді під час демонстрації можна використати кнопку в нижньому лівому куті із зображенням покажчика або команду контекстного меню Вказівник (викликається на слайді, що демонструється). Microsoft Power Point має досить широкий вибір покажчиків (рис.12.21).

Рис.12.21. Вибір покажчиків

Слід пера і покажчика не вносить жодних змін у текст файлу.

Рис.12.22. Приклад використання у слайді фломастера

Microsoft Power Point надає користувачу ефектні засоби наочного зображення будь-яких подій як ділового, так і особистого характеру.

План діяльності фірми, звіт, нову ідею зацікавлені особи сприймають повною мірою, якщо вони зображені наочно (понад 80% інформації сприймається через зір, а презентація, крім того, має ще і звукове оформлення).

Не треба забувати про можливості Microsoft Power Point демонструвати презентації для великих аудиторій, що внесе елемент зацікавленості у будь-яку лекцію, нараду чи семінар. Для широкої аудиторії презентацію можна розмістити в Інтернеті.

16