Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TZ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
152.58 Кб
Скачать
      1. Типи відмов

У процесі роботи програми можуть траплятися відмови наступних типів:

  1. Збої в підсистемі роботи з мережними з'єднаннями.

  2. Відмови, викликані збоєм електроживлення технічних засобів (іншими зовнішніми факторами).

  3. Відмови, викликані не фатальним збоєм (не крахом) операційної системи.

  4. Відмови, викликані несправністю технічних засобів.

  5. Відмови, викликані фатальним збоєм (крахом) операційної системи.

      1. Час відновлення після відмов

Час відновлення після відмов, викликаних збоєм електроживлення технічних засобів (іншими зовнішніми факторами), не фатальним збоєм (не крахом) операційної системи, не повинен перевищувати 10-ти хвилин за умови дотримання умов експлуатації технічних і програмних засобів.

Час відновлення після відмови, викликаної несправністю технічних засобів, фатальним збоєм (крахом) операційної системи, не повинен перевищувати часу, необхідного на усунення несправностей або заміни технічних засобів і повторної інсталяції програмних засобів.

      1. Припустимі втрати даних при відмовах

Не визначені.

      1. Відмови внаслідок некоректних дій оператора

Відмови програми внаслідок будь-яких некоректних дій оператора неприпустимі.

Щоб уникнути виникнення відмов, пов’язаних із неправильним введення оператора або некоректної послідовності його дій при управлінні програмою, в ній повинен бути передбачений контроль вхідних даних.

Щоб уникнути виникнення відмов при взаємодії програми з операційною системою за запитами оператора, в ній повинна бути передбачена коректна обробка виключних ситуацій.

Щоб уникнути виникнення відмов програми, викликаних не фатальним збоєм операційної системи, крахом операційної системи, ушкодженням технічних засобів, що сталися внаслідок некоректних дій оператора при взаємодії з операційною системою, слід забезпечити можливість роботи оператора без надання йому адміністративних привілеїв.

    1. Вимоги до умов експлуатації

      1. Кліматичні умови експлуатації

Експлуатація програми буде проводитися в закритому, опалювальнім приміщенні на технічних засобах, передбачених підрозділом «2.4 Вимоги до складу й параметрів технічних засобів» технічного завдання. Кліматичні умови експлуатації, при яких повинні забезпечуватися задані характеристики програми, повинні задовольняти вимогам, пропонованим до технічних засобів у частині умов їх експлуатації.

      1. Вимоги до кваліфікації й чисельності персоналу

Мінімальна кількість персоналу, необхідного для роботи програми, становить не менш 2 штатних одиниць: системний адміністратор і кінцевий користувач програми – оператор.

Системний адміністратор повинен мати вищу профільну освіту. У перелік завдань, виконуваних системним адміністратором входять:

  1. установка (інсталяція) програми;

  2. підтримка працездатності операційної системи;

  3. підтримка працездатності технічних засобів;

  4. організація резервного копіювання даних.

Завданням оператора є експлуатація програми. До освіти і кваліфікації оператора ніяких особливих вимог не висувається.

    1. Вимоги до складу й параметрів технічних засобів

Програма повинна забезпечувати задані характеристики в умовах експлуатації на IBM-сумісних персональних комп'ютерах (ПЕОМ) з наступними основними технічними характеристиками:

  1. мікропроцесор класу Intel Celeron (Pentium III)/AMD Athlon з тактовою частотою не менше ніж 800 МГц;

  2. оперативна пам'ять не менше ніж 128 Мб;

  3. відеокарта Super VGA з VESA BIOS Extensions версії 3.0;

  4. відеомонітор з роздільною здатністю не менше ніж 800 x 600;

  5. вільний простір на жорсткому диску не менше 10 Мб.

    1. Вимоги до інформаційної й програмної сумісності

      1. Вимоги до методів рішення

Програма повинна бути реалізована з використанням механізму перехоплення системних функцій.

      1. Вимоги до інформаційних структур на виході програми

Не визначені.

      1. Вимоги до вихідних кодів і мов програмування

Програма повинна бути розроблена з використанням засобів пакету асемблера MASM32. Вихідні коди повинні розроблятися з використанням синтаксису високого рівня, підтримуваного транслятором Microsoft Macro Assembler версії не нижче 6.14. Вихідні коди усіх модулів програми повинні бути реалізовані у форматі проектів середовища розробки програм RadASM IDE версії 2.2.х.х.

Вихідний код програми повинен бути структурованим, розроблятися з дотримання загально прийнятих для асемблера правил і угод кодування та передбачати наявність детальних коментарів.

      1. Вимоги до програмних засобів, використовуваних програмою

Програма повинна виконуватись у середовищі ліцензійної локалізованої версії операційної системи Microsoft Windows NT з версією ядра не нижче 5.0 і не вимагати будь-якого іншого додаткового програмного забезпечення.

    1. Спеціальні вимоги

      1. Патентна чистота

Компоненти, модулі й бібліотеки програми повинні бути вільними від можливості пред'явлення прав і претензій будь-яких третіх осіб, заснованих на промисловій, інтелектуальній або іншій власності. Компоненти, модулі й бібліотеки програми повинні мати патентну чистоту на території України.

      1. Комплект поставки

Розроблені програма та супроводжувальна документація подається Замовникові на електронному носії інформації в структуровану вигляді. Верхнім рівнем ієрархії каталогів електронного носія є каталог, назва якого співпадає із шифром проекту і відносно якого будуються усі інші рівні ієрархії.

В каталозі «BIN» розміщуються всі розроблені в проекті програмні модулі. Якщо розроблена програма потребує для своєї роботи бінарні модулі сторонніх розробників, то вони розміщуються в підкаталозі «LIB» каталогу «BIN».

В каталозі «SETUP» і його підкаталогах розміщуються будь-які файли (програмні, графічні, текстові і. т.і), необхідні для роботи програми. Файли і підкаталоги розміщуються в каталозі «SETUP» у тому самому вигляді, як вони будуть копіюватися зі змінного електронного носія в процесі встановлення, настроювання і перевірки програми. Посилання на каталог «SETUP» виконується в підрозділах «Настроювання програми» та «Перевірка програми» розділу «Керівництво системного програміста» пояснювальної записки.

В каталозі «SRC» розміщуються всі вихідні файли проекту. За необхідності для кожного окремого розробленого програмного модуля створюється власний підкаталог з довільною назвою і структурою. Посилання на каталог «SRC» виконується в підрозділі «Опис логічної структури» розділу «Опис програми» пояснювальної записки.

Якщо при компіляції проекту використовувалися файли заголовків, ресурсів, статичних бібліотек, об’єктні файли, командні файли, утиліти або будь-які інші файли сторонніх розробників, що не входять до складу стандартного постачання використаних засобів розробки, то вони розміщуються в підкаталогах «INC» та «LIB» каталогу «SRC». В підкаталозі «INC» розміщується текстові файли, а в «LIB» – бінарні.

В каталозі «DOC» розміщуються файли супроводжувальної документації проекту в форматах текстових процесорів пакетів Microsoft Office або Open Office.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]