Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документи Мова.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
166.4 Кб
Скачать

Положення

Положення - це правовий акт. який (пташиних основні правила організаційної діяльності установ та їх структурних підрозділів, його складають переважно під час створення нових підприємств чи установ. Затверджується вищими органами або керівникам установ.

Реквізити: 1) назва виду документа; 2, герб;3) назва установи; 4)дата, 5)місце видання;6)заголовок;

7)текст, в якому вкачуються: - мета створення установи, - основні положення, - функціональні зв'язки з іншими установами; - основні та обігові кошти; - призначення службових приміщень; -

виробничо-господарська діяльність підприємства, - завдання щодо якості виробництва продукції та інше, - Положеннями також визначається правовий статус тимчасово створених комісій, груп, бюро ті ін.

Затверджено наказом

Міністерства освіти і науки України

від 06.02.96 N 38

Положення

про Похвальний лист "За відмінні успіхи у навчанні"

та Похвальну грамоту "За особливі успіхи у вивченні

окремих предметів"

1) Похвальним листом "За відмінні успіхи у навчанні" нагороджуються учні 1-10 класів середніх загальноосвітніх шкіл, які досягли відмінних результатів у вивченні усіх предметів за відповідний навчальний рік. Цією нагородою учні можуть відзначатися і за наявності позити­вної оцінки з музики, образотворчого мистецтва, фізичної культури.

2)Похвальною грамотою "За особливі успіхи у вивченні окремих предметів" нагоро­джуються випускники середніх загальноосвітніх закладів, які досягли особливих результатів у вивченні одного чи декількох предметів. Такою нагородою відзначаються насамперед пере­можці міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад, конкурсів, змагань, автори винаходів, наукових досліджень, художніх творів тощо.

3)Рішення про нагородження Похвальним листом "За відмінні успіхи у навчанні", По­хвальною грамотою "За особливі успіхи у вивченні окремих предметів" приймається радою навчально-виховного закладу на подання педагогічної ради і затверджується наказом дирек­тора школи.

4)Похвальними листами і Похвальними грамотами можуть нагороджуватись учні, які навчаються поза шкільним колективом (вдома, в санаторії, лікарні тощо). Рішення про наго­родження таких учнів приймає рада навчально-виховного закладу, яка видає документ про освіту.

5)Підвищення оцінок шляхом перескладання екзаменів, передбачене п.28 Положення про середній загальноосвітній навчально-виховний заклад, затвердженого постановою Кабі­нету Міністрів України від 19.08.93 р N 660 ( 660-93-п ), не дає підстав для нагородження уч­нів Похвальним листом чи Похвальною грамотою.

6 )Дія даного Положення поширюється на всі типи середніх загальноосвітніх навчально-виховних закладів незалежно від їх підпорядкування і форм власності.