Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_ped_1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
30.12 Кб
Скачать

31 Підготовка вчителя до уроку.

Та все ж у підготовці до конкретного уроку є необхідність дотримання певної послідовності яка включає такі компоненти: 1 Ознайомлення з навчальною програмою визначення місця конкретної теми уроку в системі і структурі навчальної дисципліни. 2 Ознайомлення з навч підручниками з погляду повноти розкриття змісту теми стосовно вимог програми. 3 Опрацювання конкретного навч матеріалу. 4 Добір і опрацювання додаткового фактичного матеріалу теми заняття. 5 Підбір засобів навчання табл., схем, моделей. 6. Вибір оптимальних методів і прийомів навчання. 7 Визначення типу і структури уроку. 8 Уявне моделювання режисерської структури уроку відповідно до мети, дид завдань, віку учнів. 9 Складання плану уроку в якому передбачити визначення теми мети, виділення структурних компонентів відповідно до обраного типу.

32. Самостійна та домашня навча робота.

Домашня навч робота. Метою її як форми організації пізнавальної діяльності учнів є розширення знань учнів, привчання їх до регулярної сам навч роюоти, формування вмінь самоконтролю виховання самостійності активності почуття обов’язку та відповідальності. Виконуючи домашне завдання учні готуються до сприймання нового матеріалу на наступному уроці. Але це не означає що домашню навч роботу слід обов’язково давати на кожному уроці. Для успішної самостійної роботи вдома учень повинен бути уважним і спостережливим, вміти запам’ятовувати виконувати мислительної операції, цінувати й розподіляти час, фіксувати прочитано, побачено.

Даючи домашнє завдання вчитель коментує способи його виконання. Якщо повний вид роботи звичайний для учнів то можна лише зазначити, який матеріал слід опрацювати. Не варто упродовж тривалого часу пропонувати одно типи завдання, тому, що учні можуть втратити інтерес до них.

Сам роб. Структура. 1 підготовчий - знайомится з завданням розглядає його в ході орієнтировки робить аналіз. 2. Виконавчий – учень зрозумівши завдання, виконує його. 3 перевірка.

33 Сучасні технології навч. Інтерактивні технолог навч.

Сучасні технології навчання зорієнтовані на особистість школяра створення для його самовираження і саморозвитку. Реалізація цього прагнення збагатила педагогічну теорію і практику такими технологіями, як 1особистісно орієнтована, 2групової навчальної діяльності школярів, 3розвивального навчання, 4формування творчої особистості,5 навчан дослідження, 6модульно-рейтингового навчання.

1Особистісно орієнтована технологія навч – Центром особистості орієнтованого навч є особистість дитини, її самобутність, самоцінність процесі його спочатку розкривається суб’єктивний досвід кожного а потім погоджується зі змістом освіти.

2.тех групової навч діял. Важність створен співпраці налагодження стосунків, спільне пізнання навколиш свту

3 Тех розвивального навч. Мета забезпечення розвитку дитини формув активного, самостійного, творчого мислення учня, поступового переходу до сам навч.

4. Тех творч особ Оволод високим рівнем знань потяг до нього, оригінального, відкидання шаблонів.

5 Тех навч як дослід. Забезпеченя освітньої підготовки учнів у процесі систематичних навч досліджень. Набуття учнями досвіду дослід роботи в пізнавальній діяльності, обєднання розвитку їх інтелектуальних здібностей, дослід умінь і творчого потенціалу.

6. Нові інформац технолог. Метою є підготовка підростаючого поколіня до повніцінного життя а інформатизованій державі, підвищеня якості освіти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]