Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
атестаційна справа - копия.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
131.58 Кб
Скачать

Загальна характеристика аптечного закладу

Аптечний пункт с. Слабин є структурним підрозділом ТОВ «Аптека № 180», тому я коротко охарактеризую ТОВ «Аптека № 180».

ТОВ «Аптека №180» розташована в м. Чернігові за адресою: вул. Шевченка, 112а.

До 28. 08. 1996 р. це була центральна районна аптека № 180, яка була центром організаційно - методичного,адміністративного керівництва усіма аптечними закладами району. З 1996 р. аптека № 180 стала структурним підрозділом ЗАТ «Аптека №180» і здійснювала свою діяльність відповідно до законодавства України та Статуту.

З 01 грудня 2010 р. аптека перейшла в підпорядкування ТОВ «Аптека № 180» , діє на принципах господарського розрахунку, форма власності – приватна.

Але функції ТОВ «Аптека №180» не змінилися і аптеці належить головна роль в забезпеченні населення і лікувально-профілактичних закладів лікарськими засобами і виробами медичного призначення.

Аптечний пункт с. Слабин має ліцензію Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України ,, Роздрібна торгівля лікарськими засобами ’’.

Аптечний пункт знаходиться в новому приміщенні фельдшерсько-акушерського пункту, забезпечений Паспортом аптечного закладу. Він займає площу 27 кв. м.,: торгівельний зал 18 кв. м. і матеріальна кімната 9 кв. м., що відповідає вимогам наказу МОЗ України від 31.10.2011 р. № 723 ,, Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами ‘‘.

Аптечний пункт має вивіску з інформацією про суб’єкта господарювання, режим роботи, санітарний день, інформацію про місцезнаходження чергової та найближчої аптеки.

Торговий зал – це світла, простора кімната для обслуговування населення, стіни

оздоблені дерев’яними панелями, стеля – кольоровим пластиком, є багато зелені. Таке оздоблення створює затишок і робить його більш привабливим.

В залі встановлені шафа-вітрина з видвижними шухлядами, 2 столи із скляними стійками і видвижними шухлядами, холодильник для зберігання термолабільних препаратів. Тут проводяться операції, пов’язані з прийомом рецептів від населення, видачею ліків, продажем лікарських засобів без рецептів лікаря та виробів медичного призначення.

Вітрини естетично оформлені, де широко представлені ліки, що відпускаються без рецептів лікаря згідно наказу МОЗ України №1081 від 06. 12. 2010 р. «Про перелік лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів».

В аптечному пункті є перелік лікарських засобів, які відпускаються без рецептів лікаря.

Лікарські засоби розташовані на вітринах залежно від застосування, по фармакологічних групах. На кожній упаковці вказана ціна. Аптечний пункт одержує лікарські засоби із сформованими цінами у ТОВ «Аптека №180». На вітринах товар розміщений таким чином, щоб відвідувач якнайкраще міг його роздивитись. На видному місці розміщена інформація про нові лікарські препарати.

В торговому залі обладнаний куточок покупця, де розміщена інформація для населення про особливості правил відпуску лікарських засобів, місцезнаходження та номер телефону суб’єкта господарювання, якому належить аптечний пункт. Місцезнаходження і номери телефонів Державної служби лікарських засобів, районної санепідем станції обласного управління у справах захисту прав споживачів. А також установчі документи, які регламентують діяльність аптечного пункту:

- ліцензія на роздрібну торгівлю лікарськими засобами;

- торговий патент на право здійснення торгової діяльності;

Тут також є Закон України від 12. 05. 1991 р. №1023 ХІІ «Про захист прав споживачів», а також Постанова КМ України від 15. 06. 2006 р. № 833 «Про порядок заняття торгівельною діяльністю і правила торгівельного обслуговування населення «.

Книга відгуків та пропозицій знаходиться в торговому залі аптечного пункту.

В матеріальній кімнаті знаходяться три матеріальні шафи для зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення. Окремо в них зберігаються лікарські засоби, які відпускаються за рецептом лікаря з позначкою ,,Відпуск за рецептом лікаря’’. В матеріальній кімнаті є шафа для зберігання спец. одягу і верхнього одягу, сейф, рукомийник, стіл прийому та відвантаження продукції, шафа для зберігання ємкостей та прибирального інвентаря, дезинфікуючих засобів. Для оприділення вологості повітря є гігрометр, показники якого і відносна вологість фіксуються в журналі на початку та в кінці кожного робочого дня.

Аптечний пункт обслуговує населення 3-ох населених пунктів з чисельністю до 1 тисячі чоловік.