Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчёт по Украине.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
872.45 Кб
Скачать

3.Характеристика підприємства готельного господарства як суб’єкта туристичної діяльності

Наступного дня я мала можливість ознайомитись з готелем в цілому. Вивчити так би мовити його з середини.

Адреса: вул. Інститутська,4 м. Київ, 01001, Україна

Телефони: +38(044)279-03-47 +38(044) 278-66-75 +38(044)278-28-04

Факс: +38(044) 279-13-53

Сайт: http://www.ukraine-hotel.kiev.ua

Урочисте відкриття Готелю "Україна" (у минулому "Москва") відбулося 28 вересня 1961 року. Перша в Києві висотна споруда була побудована за проектом авторського колективу архітекторів Добровольського А.В. (керівник), Приймака Б.І., Созанського В.А., Мілецького А.М., Косенка А.Я.; інженерів-конструкторів Пєчьонова О.М. та Ліновича Л.Е.

Готель був побудований в центральній частині Києва та розташований на історичній території, здавна відомій як Іванівський шлях. Вулиця була прокладена у XIX сторіччі і спочатку вона отримала назву Іванівська, потім – Бєгічевська, на честь генерала Бєгічєва, у якого тут була величезна за площею садиба. У 1842 році вулиця отримала назву Інститутська, у зв’язку з побудовою тут у 1836-1842 роках Інституту шляхетних дівчат, який через свою соціальну та архітектурну значущість був істотним явищем у житті Києва. Нині назва побудови - "Жовтневий палац".

В першій половині XIX сторіччя майже весь пагорб, на якому зараз стоїть Готель, займала садиба архітектора Беретті, яка після його смерті була поділена між нащадками, а ще пізніше продана іншим людям. Вулиця Інститутська у другій половині XIX сторіччя - на початку сторіччя інтенсивно забудовується. Земельні ділянки в цій частині міста стають одними з найдорожчих в Києві.

У 1912 році на цьому місці стояв перший в одноповерховому Києві висотний будинок. На власній земельній ділянці відомий київський будівельний підрядчик Лев Борисович Гінзбург збудував 11-поверховий дім, який кияни одразу ж назвали "хмарочосом Гінзбурга". В цьому доходному будинку розмістилися 94 великі квартири та магазини на першому поверсі.

В глибині ділянки стояла 2-поверхова резиденція самого Льва Борисовича. Особняк і "хмарочос" не збереглися. Разом із усією центральною частиною міста вони були зруйновані у вересні 1941 року під час Великої вітчизняної війни.

З моменту відкриття послугами готелю користувались та користуються сотні тисяч гостей Києва. Тут часто зупиняються впливові політики видатні спортсмени, відомі бізнесмени, актори, космонавти, естрадні зірки, дипломати, музиканти і художники України та закордонних країн. Повертатись в Готель – чудова прикмета, тим паче, що тут завжди чекають та зустрічають гостей по-українськи привітно та по-європейськи вишукано.

У готелі нараховується 374 номери на 539 місць. Усі номери оснащені кабельним телебаченням і прямими телефонами. В будинку знаходиться ресторан «Україна» який пригощає не лише українською, а й європейською кухнею.

Готель «Україна» є переможцем Національного бізнес-рейтингу із присвоєнням звання «Лідер галузі» за основним видом діяльності «Готелі» (2005 рік), переможцем огляд-конкурсу «Укрготель» на кращий готель України 2005 року

З 2001 року готель «Москва», в честь 10-річчя незалежності України, перейменували на готель «Україна». А в 2003 році готель частково реконструювали Досліджуваний готельний заклад являє собою туркомплекс з високим рівнем комфортабельності. Окрім основних послуг (проживання, харчування), він надає наступний перелік додаткових послуг: бар, ресторан, кафе, буфет, пивний бар, коктейль-бар, фітобар, ресторанне обслуговування номерів, музичний супровід бенкетів, фуршетів та інших заходів, продуктовий і сувенірний магазини, магазин одягу та парфумерії, салон краси, чищення взуття, зал ігрових автоматів, більярдна, кегельбан, відеоігри, ліфт, медпункт, камера схову, сейф у камері схову, пункт обміну валюти, пункт замовлення квитків (на літак, поїзд, автобус, таксі і т. д.), пункт прокату автомобілів, автостоянка і парковка автомобілів, гараж, зал нарад, концертний зал, бізнес-центр, копіювальний апарат, факс, телефон, бюро подорожей і екскурсій, телевізори в номерах, ванних кімнатах, холах, додатковий посуд в номер, праска, прокат, тренажерний зал, спортзал, бізнес-центр, конференц-зала

Досліджуваний туристський комплекс має в своєму розпорядженні значну матеріально-технічну базу, що забезпечує повносервісне комплексне, централізоване обслуговування туристів, відпочивальників, мандрівників. Велика кількість складових матеріально-технічної бази сучасного готелю свідчить про її значність і складність. Повний перелік всієї матеріально-технічної бази конкретного готелю міститься в його паспорті, що є як би довідковим документом. Там же дається коротка характеристика матеріально-технічної бази .Будівлі, споруди, електро-, газо- і водопровідні мережі, системи, що входять в туристський комплекс, об'єднані в наступні групи:

  1. Адміністративний відділ.

  2. Спальні (власне готельні) номери.

  3. Будівлі підприємств харчування (ресторани).

  4. Будівлі центрів дозвілля і культурного обслуговування (видовища).

  5. Спортивні споруди (спортзал).

  6. Господарські корпуси;

  7. Бізне-центр.

До складу загальних паспортних характеристик будівель і споруд готелю, безпосередньо задіяних в обслуговуванні туристів, входять наступні показники: місткість, продуктивність, розміри (довжина, ширина, висота, поверховість), корисна площа приміщень, площа підвальних приміщень, площа забудов, будівельний об'єм, балансова вартість, знос, залишкова вартість, дійсна вартість, види і терміни ремонтів (проведених, планованих), витрати на ремонти (проведені, плановані).

Загальна характеристика будівлі і його стану (нове, хороше, задовільне) в цілому по будівлі і по елементах, що становлять, описується за допомогою набору характеристик, починаючи від року споруди і закінчуючи описом технічного стану елементів конструкції. До складу технічного оснащення будівель готелю входять наступні інженерно-технічні системи: опалювання (центральне, пічне, електричне), водопостачання (холодне, гаряче), каналізація (внутрішня, зовнішня), вентиляція (природна, припливна, витяжна), система кондиціонування повітря, сміттєпровід, ліфти і підйомники (пасажирські, вантажні), системи радіомовлення (кількість і розміщення радіоточок), телебачення (антени, телевізори), телефонного зв'язку, сигналізації (охоронною, пожежною).

До підсобних служб і приміщень будівель (корпусів) готелю, безпосередньо обслуговуючих туристів, відносять зазвичай всі сервісні:

  • камеру схову;

  • господарський склад;

  • технічні майстерні;

  • пункти надання побутових послуг (ремонту і чищення взуття, ремонту і гладінню одягу, термінового прання і хімчистки, перукарні);

  • каси продажу транспортних квитків;

  • кіоски (аптечні, газетні, сувенірні, парфюмерно-галантерейні);

  • пункт поштового зв'язку;

  • ощадкасу (банк) і пункт обміну валют;

  • медпункт і ізолятор;

  • кімнати обслуговуючого персоналу (на поверхах);

  • кімнати для адміністрації;

  • пункти надання різних додаткових і спортивно-оздоровчих послуг (більярдна, сауна, туркабінет, бібліотека, пункт прокату спорт- і культінвентаря і ін.);

приміщення або майданчики для розбирання, пакетування, зберігання (до транспортування) і вантаження сміття

Бізнесмени, дипломати та туристи обирають готель завдяки наступним перевагам:

  1. розташування готелю в діловому і культурному центрі столиці;

  2. високий рівень обслуговування, задоволення смаків самих вибагливих гостей;

  3. наявність комфортабельних номерів;

  4. сучасні комунікаційні технології;

  5. традиційна й неперевершена українська гостинність.

Характеристика діяльності підприємства на ринку готельних послуг:

  1. форма власності – закрите акціонерне товариство;

  2. тип та категорія підприємства – тризірковий готель;

  3. організаційна структура – лінійно-функціональна.

  4. взаємозв’язок між підрозділами.

Очолює ЗАТ «Готель Україна» Голова Правління - Василів Богдан Михайлович. Йому підпорядковуються:

  • Перший заступник голови Правління, який очолює Економічну службу, Фінансову службу, Службу постачання, Службу супроводження державних закупівель, Технічну службу, Автотранспортну службу;

  • Заступник голови Правління, якому підпорядковуються: Служба ресторанного господарства, служба санітарного нагляду;

  • Заступник голови Правління. Йому підпорядковуються: Служба готельного господарства, Служба прийому та обслуговування, Служба маркетингу;

  • Заступник голови Правління – Служба побутового обслуговування;

  • Заступник голови Правління;

  • Радник голови Правління;

  • Служба голови Правління;

  • Договірно-правова служба;

  • Кадрова служба;

  • Служба безпеки.

В структурі керування готелем упорядкована сукупність взаємозалежних елементів, що знаходяться між собою в стійких відносинах, що забезпечують їхній розвиток і функціонування як єдиного цілого. У рамках структури протікає управлінський процес, між учасниками якого розподілені функції і задачі керування.

Характеристика матеріально-технічної бази підприємства:

  1. територія –14 поверхів, з 3по 14 поверх знаходяться номери кількість яких складае 374, з 1 поверху до 3 знаходяться технічні та службові приміщення.

  2. засоби пересування – в своєму розпорядженні готель «Дніпро» має свій власний автотранспорт (легкові автомобілі та міні вени), за допомогою яких вони транспортують туристів та продукцію.