Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KKI.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
199.17 Кб
Скачать

ІНКОТЕРМС

Акредитація - офіційне визнання того, що випробувальна лабораторія вправі здійснювати випробування чи конкретні види випробувань, що передують сертифікації продукції чи послуг; процедура, після якої уповноважений в відповідності з законодавчими актами орган офіційно визнає можливість виконання випробувальною лабораторією чи органом по сертифікації конкретних робіт у певній області.

Державний реєстр систем сертифікації - офіційний перелік зареєстрованих систем сертифікації.

Знак відповідності - зареєстрований в законодавчому порядку сертифікаційний знак,що використовується у встановленому порядку третьою стороною для продукції (послуги), що відповідає вимогам нормативного документу, який застосовується при сертифікації.

Ідентифікація - процедура, внаслідок якої встановлюється відповідність продукції вимогам, які пред’являються до неї (до даного виду чи типу) в нормативних чи інформаційних документах.

Нормативні документи на продукцію, що підлягає обов’язковій сертифікації - закони РФ, державні стандарти, санітарні норми і правила, будівельні норми і правила, інші документи, які у відповідності до законодавства встановлюють вимоги щодо безпеки продукції і послуг.

Сертифікація - діяльність третьої сторони, незалежної від виробника (продавця) і споживача продукції, по затвердженню відповідності продукції встановленим вимогам.

Сертифікат про походження товару - документ, що свідчить про країну виробника товару і виданий органом держави - експортера, уповноваженим у відповідності до національного законодавства.

Сертифікація персоналу - встановлення якісних характеристик персоналу вимогам вітчизняних та/чи міжнародних стандартів.

Країна походження товару - країна, в якій товар був повністю виготовлений чи підлягав достатній обробці / переробці.

Схема сертифікації (форма, спосіб) - відповідна сукупність дій, офіційно визнана в якості того, що продукція відповідає певним вимогам.

Сертифікат відповідності - документ, виданий за правилами системи сертифікації, для підтвердження відповідності сертифікованої продукції встановленим вимогам (Закон Російської Федерації "Про сертифікацію продукції та послуг", стаття 6).

Система управління станом навколишнього середовища - частина загальної системи управління, яка включає організаційну структуру, діяльність по плануванню, розподілу відповідальності, практичну роботу, процедури, процеси и ресурси для розробки, впровадження, досягнення цілей, оцінки досягнутого,в рамках реалізації екологічної політики.

Центр сертифікації - юридична особа, уповноважена одночасно виконувати функції органу по сертифікації та випробувальної лабораторії.

Екологічний аспект діяльності - елемент діяльності організації, її продукції чи послуг, пов’язаний із взаємодією навколишнього природного середовища.

Експерт по акредитації - особа, яка здійснює всі чи окремі функції по акредитації, атестації організацій, компетентність якого визнана акредитуючим органом.

Сертифікація одиничних виробів

При даній схемі сертифікації проводяться випробування вироби згідно з нормативними документами, і видається сертифікат. Термін дії сертифіката до 1 року.

Партійна сертифікація

При даній схемі сертифікації, продукція, яка виготовлена за певний період часу або ввезена в Україні по одному інвойсу, проходить випробування згідно з порядком органу з сертифікації. Якщо випробування позитивні, оформляється сертифікат дією до 1 року із зазначенням кількості продукції. При виробництві партії продукції в країнах СНД, їхні сертифікати можуть бути визнані.

Серійна сертифікація продукції

При даній схемі сертифікації проводитися випробування тих моделей, які визначені органом сертифікації на підставі поданої документації (опис, сфера використання, технічні характеристики моделей тощо). Якщо продукція відповідає нормам, видається сертифікат на 1 рік і оформляється ліцензійну угоду. Також проводиться технагляд, шляхом контрольних випробувань зразків продукції з періодичністю, в обсязі та в порядку, встановлених органом з сертифікації.

Серійна сертифікація продукції з обстеженням виробництва

Дана схема схожа на позначену вище, і сертифікат може бути виданий строком до 2 років, також проводяться контрольні випробування та інспекція виробництва. Сертифікація серійної продукції з атестацією виробництва Даний вид передбачає атестацію виробництва згідно з ДСТУ 3414-96 Система сертифікації УкрСЕПРО. Атестація виробництва. Порядок проведення. При проведенні позитивних випробувань і отримання атестата виробництва видається сертифікат відповідності до 3 років.

Сертифікація серійної продукції з оцінкою системи якості

Система управління якістю чи оцінка її згідно ДСТУ 3419-96 Система сертифікації УкрСЕПРО. Сертифікація систем якості. Сертифікат оформляється до 5 років.

 Український класифікатор товарів ЗЕД 

Код товару Найменування товару I (з 01 по 05) Живі тварини; продукти тваринного походження II (з 06 по 14) Продукти рослинного походженняIII (група 15) Жири та олії тваринного або рослинного походження; продукти їх розщеплення; готові харчові жири; воски тваринного або рослинного походження IV (з 16 по 24) Готові харчові продукти; алкогольні та безалкогольні напої і оцет; тютюн та його замінники V (з 25 по 27) Мінеральні продукти VI (з 28 по 38) Продукція хімічної та пов'язаних з нею галузей промисловості VII (з 39 по 40) Полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них; каучук, гума та вироби з них VIII (з 41 по 43) Шкура та шкіра необроблені, шкіра, натуральне хутро та вироби з них; шорно-сідельні спорядження та упряж; дорожні речі, сумки та аналогічні товари; вироби з кишок тварин (крім кетгуту з натурального шовку) IX (з 44 по 46) Деревина і вироби з деревини; деревне вугілля; пробка та вироби з неї; вироби із соломи, альфи та інших матеріалів для плетення; кошикові та інші плетені вироби X (з 47 по 49) Маса з деревини або з інших волокнистих целюлозних матеріалів; папір або картон, одержані з відходів та макулатури; папір, картон та вироби з них XI (з 50 по 63) Текстиль та вироби з текстилю XII (з 64 по 67) Взуття, головні убори, парасольки від дощу та сонця, палиці, стеки, батоги та їх частини; пір'я оброблене і вироби з нього; вироби з волосся людини XIII (з 68 по 70) Вироби з каменю, гіпсу, цементу, азбесту, слюди або аналогічних матеріалів; керамічні вироби; скло та вироби із склаXIV (група 71) Перли натуральні або культивовані, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння, дорогоцінні метали, метали, плаковані чи дубльовані дорогоцінними металами, та вироби з них; біжутерія; монети XV(з 72 по 83) Недорогоцінні метали та вироби з них XVI (з 84 по 85) Механічне обладнання; машини та механізми, електрообладнання та їх частини; пристрої для записування або відтворення звуку, прилади для записування або відтворення зображення і звуку по телебаченню та частини і приладдя до них XVII (з 86 по 89) Транспортні засоби, устаткування та пристрої, пов'язані з транспортом XVIII (з 90 по 92) Прилади та апарати оптичні, для фотографування або кінематографії, вимірювання, контролю або вимірювання точності; апарати медико-хірургічні; годинники; музичні інструменти; їх частини та приладдя XIX(група 93) Зброя, боєприпаси; їх частини та приладдя XX (з 94 по 96) Різні товари і вироби XXI (група 97) Вироби мистецтва, предмети колекціонування або антикваріат (група 99) Інші товари

Загальні положення

Умови Інкотермс є стандартизованими. Ці умови регламентують момент передачі права власності на товар і всі пов'язані із цим ризики. Застосовуються в міжнародних договорах купівлі-продажу.

Інкоте́рмс встановлюють правила, які регулюють питання пов'язані з доставкою товарів від продавця до покупця. Це включає в себе власне перевезення, відповідальність за експортне та імпортне очищення товарів. Ці правила визначають відповідального за сплату доставки, митного оформлення, та страхування ризиків на шляху транспортування товарів у залежності від означених стандартних умов поставки.

Вони розробляються і публікуються Міжнародною торговою палатою (англ. International Chamber of Commerce, скорочено ICC).Англомовна версія тексту є офіційною версією Incoterms 2000, яка була затверджена Комісією ООН з міжнародного торговельного права (англ. United Nations Commission on International Trade Law) скорочено (англ. UNCITRAL). Наразі профільна комісія ICC працює над розробкою правил Incoterms 3000, до складу робочої групи шляхом участі в Українському національному комітеті Міжнародної торгової палати включені й українські фахівці.

Авторизований переклад на 31 мову світу можна придбати в національних комітетах ICC. В Україні переклад Інкотермс здійснено Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати українською мовою.

У вересні 2010 року Міжнародною торговою палатою (англ. International Chamber of Commerce (ICC)) оголосила про випуск нової редакції правил щодо використання національних і міжнародних торгових умов Incoterms 2010. Ці правила, які застосовуються компаніями при проведенні численних операцій по всьому світу, набули чинності 1 січня 2011.

Incoterms 2010 — це остання редакція міжнародних стандартних правил з тлумачення найширше використовуваних торгових умов в галузі зовнішньої торгівлі, які регламентують момент передачі права власності на товар і всіх пов'язаних із цим ризиків.

Загальна кількість термінів порівняно з чинним Incoterms 2010 скорочена з 13 до 11. Також у Правилах з'явилися 2 нових умови: DAT (Постачання на терміналі) і DAP (Постачання в пункті). Крім того, нова версія містить невелике керівництво до кожної умови, щоб допомогти користувачам Правил Incoterms ® 2010 вибрати потрібну умову.

У Incoterms за версією 2000 року умови поділяються на 4 групи. Нова версія 2010-го року поділ на групи скасовує.

[Ред.]Група e — Місце відправлення (Departure)

  • EXW. Ex Works (вказане місце): товар зі складу продавця.

[Ред.]Група f — Основне перевезення неоплачене (Main Carriage Unpaid)

  • FCA. Free Carrier (вказане місце): товар доставляється перевізнику замовника.

  • FAS. Free Alongside Ship (вказано порт завантаження): товар доставляється до судна замовника.

  • FOB. Free On Board (вказано порт завантаження): товар завантажується на судно замовника.

[Ред.]Група c — Основне перевезення сплачено (Main Carriage Paid)

В групі C діє 4 умови:

  • CFR. Cost and Freight (вказано порт призначення): товар доставляється до порту замовника (без вивантаження).

  • CIF. Cost, Insurance and Freight (вказано порт призначення): товар страхується й доставляється до порту замовника (без вивантаження).

  • CPT. Carriage Paid To (вказано місце призначення): товар доставляється перевізнику замовника у зазначеному порту

  • CIP. Carriage and Insurance Paid to (вказано місце призначення): товар страхується й доставляється перевізнику замовника у зазначеному порту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]