Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укр тел.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать

3.4 Пропозиції в рекламній стратегії

Інформативна реклама переважає в основному на етапі виведення товару на ринок, коли стоїть завдання створення первинного попиту. Так, виробникам, наприклад, харчової продукції потрібно спочатку проінформувати споживачів про поживних достоїнствах і численних засобах використання продукту.

Завдання:

повідомлення ринку про новинку або нове застосуваннях існуючого товару

інформування ринку про зміну ціни

пояснення принципів дії товару

опис надання послуг

виправлення неправильних уявлень чи розсіювання побоювань споживача

формування образу фірми.

Увещевательная реклама набуває особливу значущість на етапі зростання, коли перед фірмою постає завдання формування виборчого попиту. Частина увещевательних оголошень зміщується в категорію порівняльної реклами, яка прагне затвердити перевагу однієї марки за рахунок конкретного порівняння її з однією або декількома марками в рамках даного товарного класу. Порівняльною рекламою користуються в таких товарних категоріях, як дезодоранти, зубна паста, шини й автомобілі. Про правильність створення порівняльної реклами судження досить неоднозначні.

Те саме емоційної рекламі, так звана підкріплюються реклама, що прагне запевнити нинішніх покупців у правильності зробленого ними вибору. У подібних рекламах часто фігурують задоволені покупці, що створюють дружню атмосферу.

Завдання:

пробудження в споживачів симпатії до продукту;

створення іміджу;

підвищення довіри як до товару чи послуги, так і до самої фірми виробника;

залучення уваги споживачів до певного, елітарного поведінці.

Нагадує реклама надзвичайно важлива на етапі зрілості, для того щоб змусити споживача згадати про товар. Мета дорогих оголошень добре відомої продукції фірм, що мають загальне і давно усталене визнання - нагадати людям про своє існування, а зовсім не в тому, щоб проінформувати або переконати їх.

Завдання:

нагадування споживачам про те, що товар може знадобитися найближчим часом;

нагадування споживачам про те, де можна купити товар;

утримання товару в пам'яті споживачів у періоди міжсезоння;

підтримка поінформованості про товар.

На практиці часто границі між вищенаведеними видами розмиті, тому що одна реклама може носити (або поєднувати) як і інформаційний характер, так і, наприклад, увідомлюючий. Все залежить від конкретної рекламної ситуації, в якій знаходиться фірма.

Говорячи про "Укртелеком", то дана організація може використовувати будь-яку з рекламних стратегій. Але, надавати перевагу слід - нагадування, адже кожен знає про цей підприємство, що надає даний вид послуг.

Висновок

В умовах ринку, з його динамізмом і конкуренцією, роль зв'язку, а особливо, електрозв'язку, буде рости, тому що високоякісна зв'язок є найважливішою складовою інфраструктури і могутнім каталізатором ринкових відносин, запорукою комерційного успіху.

Згідно, обраної теми, в першому розділі дипломної роботи була надана загальна характеристика ринку зв'язку, включаючи аналіз інфраструктури, прибутковості галузі і ринку комунікацій як ринку, що розвивається найшвидше і є найбільш прибутковим. При аналізі були виявлені деякі проблеми функціонування галузі. Насамперед, це мала доступність послуг зв'язку, зокрема, в результаті недостатньої телефонізації країни. Крім того, застаріле обладнання на мережах зв'язку не дозволяє підвищити якість послуг. Але головна проблема - це відсутність цілісної державної політики регулювання зв'язку, хоча за роки незалежності і було прийнято кілька стратегічних документів.

Проаналізувавши господарську діяльність і стан проблем і перспектив розвитку ВАТ "Укртелеком" були зроблені наступні висновки.

ВАТ "Укртелеком" на сьогоднішній день є провідним національним оператором, що надає в Україні послуги зв'язку, у тому числі в м. Донецьку.

Говорячи про попит на послуги ВАТ "Укртелеком", слід сказати, що спочатку, і на даному етапі, дані послуги є престижними. Виходячи з цього, тут має місце ефект престижного попиту, тобто спостерігається виключення із закону попиту.

Аналіз прибутковості показує, що доходи підприємства мають тенденцію до збільшення і в 2006 році порівняно з 2005 роком, збільшилися більш ніж в 2 рази.

Говорячи про маркетингову стратегію, то стратегічною метою подальшого розвитку ВАТ "Укртелеком" є збереження позиції лідера у наданні традиційних сучасних послуг електрозв'язку, забезпечення сталого розвитку в інших перспективних сегментах ринку телекомунікацій, перетворення суспільства на компанію з оптимальною інфраструктурою і сучасним менеджментом.

Враховуючи світові тенденції розвитку телекомунікацій, подальший розвиток Укртелекому базуватиметься на диверсифікації послуг зв'язку шляхом проведення докорінних змін в існуючій інфраструктурі, розвитку тих напрямків, які забезпечать найбільшу ефективність діяльності в конкурентному середовищі.

Комплекс маркетингових заходів для ВАТ "Укртелеком" був так само розглянуто в даній роботі. У комплекс маркетингових заходів входить все, що фірма може зробити для здійснення впливу на попит свого товару, послуги. Численні можливості можна визначити в 4 основні групи: товар (послуга), ціна, місце розповсюдження, методи стимулювання.

За останні роки ВАТ "Укртелеком" став добре відомий за кордоном, як суб'єкт міжнародної діяльності. Розширюються двосторонні контакти та міжнародне співробітництво на договірних засадах: ВАТ "Укртелеком" плідно співпрацює з 42 операторами зв'язку з 36 країн світу, а також з провідними компаніями - постачальниками обладнання та послуг. ВАТ "Укртелеком" активно бере участь у міжнародних телекомунікаційних проектах, які забезпечують вихід на цифрові телекомунікаційні системи країн Європи, Азії, Африки та Північної Америки. На сьогоднішній день товариство є співвласником 14 міжнародних підводних систем передачі, таких як ITUR, BSFOCS.

Була розроблена маркетингова програма ВАТ "Укртелеком" - надзвичайно важливий елемент всієї маркетингової діяльності фірми, від успішного здійснення яких залежить майбутній успіх підприємства.