Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кваліфікаційна робота Якубовської АВ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
166.4 Кб
Скачать

Висновки

Автором в ході роботи було виконано такі завдання:

  • Розкрито зміст поняття: «живопис» Дослідження дало змогу зрозуміти,що світ живописного мистецтва дуже широкий та цікавий. Живопис як вид образотворчого мистецтва ,це не просто набір кольорів та плям ,а неймовірно широкий творчий простір. Живопис має широкий спектр інструментів таких, як матеріали, та засоби виразності.

  • Встановлено, що живописне мистецтво бере початок ще з сивої давнини і розвивалося разом з людським суспільством від давніх-давен до нашого часу. Проте, еволюціонуючи разом з людиною і зі всім світом, живопис придбав і нове тлумачення, і нове розуміння завдань. Так, спочатку маючи явні ознаки самостійних пластичних характеристик (невипадково одним з основних параметрів, що відділяють мальовничу техніку від графічних, є мазок, що надає великий діапазон саме пластичних можливостей, - найбільшою мірою, звичайно, найпоширенішому виду - масляному живопису, але і, звичайно ж, - багатьом новим його видам і техніці, що має на увазі синтез форм). Уявлення про шляхи і завдання живопису, як і усі засоби, і способи самовираження, і творче середовище - випробували на собі явний вплив розвитку загального пізнавального процесу, але закономірно і самі вони вплинули на нього, торкнувшись багатьох сторін світогляду і діяльності людини. Досліджено історичний аспект розвитку, та становлення живопису, як виду образотворчого мистецтва на теренах України.

  • Переосмислення функцій живопису, як, втім, і усієї творчості, пройшло через заперечення доцільності її як такий("Тільки усвідомивши, що це абсолютно безглуздо, можна почати творити" - говорить Р.-М. Рільке);

  • В ході роботи над створенням картини отримано нові знання з технології олійного живопису, вдосконалено вміння працювати з живописними матеріалами . Збагачено кругозір, знаннями набутими під час пошуків та дослідження історичних відомостей ,матеріалів, які допомогли відтворити атмосферу обраного сюжету. Досліджено літературу з теми.

Набуто цінний досвід у роботі з керівником

Використані джерела

  1. А.Леонов.Русская жанровая живопись.Государственое издательство изобразительного искусства.Москва 1961г.

  2. Беда Г.В. Основы изобразительной грамоты: Рисунок, живопись, копозиция. Учеб. пособие для студентов пед. Ин-тов по спец. №2109 «Черчение, рисование и труд». – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Просвещение, 1981. – 239 с., ил.

  3. Беляева С. Е., Розанов Е.А. Спецрисунок и художественная графика: Учебник.- М.,- ACADEMA, 2006. – c. 252.

  4. Бучинський С.Л. Основи грамоти з образотворчого мистецтва. – К.: Мистецтво, 1981. – с. 65-66.

  5. Васильківський С.І.:Альбом/Упоряд.М.М.Безхутрий-К.:Мистецтво.1987.-167.:іл..-_(Художники України).-Рез.рос.,англ.,фр.та нім.мовами.-(В опр.).

  6. Володимир Орловський. Микола Пимоненко.Альбом.-Хм.:Галерея-2006р.192 с.

  7. Волошин М.Лики творчества.-М.,1988.

  8. Евгений Иосифович Ротенберг.Западноевропейская живопись 17 века.Тематические принципы. Издательство «Искусство» 1989г.Москва 288с.

  9. Евтых С.Ш. Наброски. Зарисовки. Эскизы: Учебное пособие. – Оренбург: ГОУ, 2003. – 115 с.: ил.

  10. Золотарьова П.Р. Історія мистецтв: художня картина світу. - Караганда,1996

  11. История искусства.Русское и советское искусство.-М.,1989

  12. Київський музей російського мистецтва/Авт.-уклад.: Т.М.Солдатова, К.І.Ладиженська К.:ТОВ «Атлант ЮЕмСі»,2009.-296с.:іл..-Укрю.,рос.,англ..

  13. Кларк К. Пейзаж в искусстве / Пер. с англ.. Н. Н. Тихонова. – СПб.: Азбука-классика, 2004. – 304 с.: ил.

  14. Лашкул З.В. «К.А. Трутовский.Жизнь и творчество».Видавництво «Наукова думка»1974р.

  15. Матеріали наукової конференції «Людина у світі духовної культури.Художній образ у системі творчого мислення».

  16. Митці України. Енциклопедичний довідник. – К.: Українська енциклопедія ім. М. П. Бажана, 1992. – 520с.

  17. Огієнко І.Українська культура.-К.,1991

  18. Полный курс живописи и рисунка. Основы живописи.Издательская группа Паррамон Эдисионес.Барселона,Испания.

  19. Популярная художественная энциклопедия: «Архитектура .Живопись . Скульптура. Графика. Декоративно-прикладное искусство/ Гл. ред. В. М. По.

  20. Український живопис XIX-поч.XX ст.:альбом-Хм.:Галерея.-2004р.-272с.

  21. Український живопис XX-поч.XXI ст.:альбом-Хм.:Галерея,К.:Асканія-Нова.-2006р.-304с.

  22. Український живопис:Сто вибр.трорів:Альбом/Авт.-упоряд.Ю.В.Беличко.-К.:Мистецтво,1989.-191с:іл.-Текст.укр.,резюме рос.,англ.,фр.мовами.