Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_Molochko_O.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.22 Mб
Скачать

2.7 Монтаж вибраного електроустаткування

Монтаж електроустаткування проектується проводити індустріальним методом, в дві стадії. Перша стадія — знайомство з проектом, уточнення, прив'язка, заготовка в монтажних майстернях проводів, кабелів, труб, заправка світильників, на місті монтажу - слідкувати за правильним розташуванням фундаментів під обладнання, проходів через стіни, підготовка штроб по стінах, пробивка отворів в плитах, для заправки проводу в пустоти плит та ін.

На другому етапі проводять безпосередньо монтаж підготовлених проводів і кабелів по заготовлених трасах.

Монтаж освітлювальної мережі - кабель АВВГ, що живить освітлювальний щиток від силового розподільчого пункту прокладають в траншеї. Радіус згину кабелю (на поворотах) не менше 10 зовнішніх діаметрів кабелю. Проходи через стіну через відрізки водогазових труб, що вмуровані в стіни при будівництві стін, для захисту кабелю від механічних пошкоджень.

Світильники використовуються типу ЛМ-2-18 і кріпляться до залізобетонних плит перекриття за допомогою дюбелів і спеціальних пластичних кронштейнів.

Щоб не утворилися тріщини під час розкочування проводів і кабелів в оболонці, ці роботи повинні проводитися при температурі не нижче 15°С, якщо температура нижча, то кабелі і проводи перед правкою підігрівають. Правку здійснюють затисненою в руці ганчіркою, так як діаметр кабелю невеликий, при цьому її старанно огляда­ють, щоб виявити зовнішні пошкодження і усунути їх.

Розбору кінця кабелю АВВГ починають з кільцевого надрізу оболонки, потім від кільцевого надрізу оболонки до кінця кабелю роблять не глибокий надріз.

Жили розроблених кінців кабелю заробляють в корінці полівінілхлоридною стрічкою.

Кінці кабелів, що приєднуються до СП та до ЩО окільцьовують, надівають по розміру гільзу на жилу і опресовують за допомогою спеціальних кліщів. Кабелі АВВГ, що ідуть до кожної із кімнат, приєднують до жил кабелю за допомогою скрутки в коробках.

Кабелі АВВГ, що ідуть до кожної із кімнат, приєднують до жил кабелю за допомогою скрутки в коробках.

Корпуси світильників з'єднують з нульовим проводом, вимикач повинен стояти в розриві обов'язково фазного проводу. Щит СП установлений в щитовій, на фундаменті і кріпиться до нього окремими болтами. Ще два окремі болти зверху щита до стіни. Щити установлені вертикально. Щит управління освітленням установлюється в коридорі на стіні, кріпиться до стіни теж анкерними болтами.

Монтаж силової мережі планується подібним чином, в кожній кімнаті де є обладнання встановлюється свій щит СП, живлення до нього підводиться кабелем із щитової від РУ-0,4 кВ. Монтаж проводять подібним чином як і для кабелів освітлення. Живлення від СП до верстатів запроектовано кабелем в трубах в підлозі. Монтаж проводять на першій стадії закладають при бетонуванні підлоги труби і при монтажі кабелі протягують за допомогою вудочки, або можна попередньо залишити в підлогах канали і при безпосередньому монтажі закладати в них труби з проводкою, вигинаючи труби по ходу каналу а потім труба заливається бетоном. Силові щити РП монтують так само, як і СП для освітлення, на фундаменті за допомогою анкерних болтів. Підведення до верстатів (крупних, установлених на фундаменті) жорстке, вихід із труби безпосередньо в щит управління верстатом, або з'єднанням цієї труби за допомогою різьбових муфт, як виняток дозволяється вихід із труби в щит зробити в метало рукаві. Труби заземлюються, корпус машин теж заземлюється.

Настільні верстати (наждак, свердлильні) підключаються через трифазний роз'єм (розетку), але обов'язково повинне бути занулення і заземлення, через гнучкий

мідний провід.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]