Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_Molochko_O.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.22 Mб
Скачать
  1. Технічна частина

1.1 Характеристика об’єкту проектування

Приватне акціонерне товариство "Комвольно суконна компанія "Чексіл" знаходиться в місті Чернігові. Це підприємство виготовляє суконні та камвольні тканини для задов олення потреб населення.

Приміщення цього цеху має наступні габарити: довжина цеху – 54м, ширина – 42м, висота – 6м. Приміщення побудоване із залізобетонних плит і червоної цегли, стеля цеху виконана із залізобетонних плит які кріпляться на колонах. Колони розміщені по довжині цеху через 6м, по ширині – через 6м, стіни виконані із червоної цегли, підлога на території цеху бетонна. Дах приміщення також із плит, які залиті шаром бітуму для герметизації і підтримання на горищі певного мікроклімату. На всій території цеху підтримується стала температура +21°С. Приміщення цеху відноситься до пожежонебезпечних приміщень – в яких знаходяться горючі волокна, утворена при цьому небезпека обмежена пожежею, але не вибухом, або в силу фізичних властивостей пилу або волокон чи в силу того, що вміст їх в повітрі за умовами експлуатації не перевищує вибухонебезпечних концентрацій. В цеху виконане штучне освітлення з використанням ламп ДРІ потужністю 400Вт кожна. Стіни і стеля пофарбовані у світлі тони і коефіцієнти відображення дорівнюють: стелі -50%, стін - 30%. В цеху є вентиляція і встановлені потужні кондиціонери.

В 1954 році на півночі України було розпочато будівництво найбільшого в світі підприємства по виготовленню вовняних тканин та пряжіКамвольно-суконного комбінату. 4 грудня 1963 року запрацювало 12 тис. веретен.

Підприємство займає територію 45 гектарів. До ПрАТ "Чексіл" входять шість фабрик топсова, апаратно - прядильна, камвольно - прядильна, ткацька, обробна та швейна, які відкрили свої поточні рахунки, отримали вільний доступ у хазяйнуванні, отримали статус товариств з обмеженою відповідальністю та об'єднались до реалізації тканин та товарної пряжі. ПрАТ "Чексіл" оснащено сучасною механікою та високотехнологічним обладнанням фірм України, Германії, Чехії, Італії, Японії. Базове підприємство ЧКСК було спроектоване на випуск 14,5 млн. метрів вовняних тканин, 13508 м/год.

Потужність виробництва 70000 прядильних веретен для випуску камвольної пряжі 1079 кг/год, сурової тканини 3709 кг/год . На комбінаті встановлено 3,5 тис. одиниць технологічного обладнання різних країн Світу. Остання маштабна заміна технологічного обладнання була в 1994р. Вимоги ринку поставили перед комбінатом складне завдання у зацікавлені споживача. Для цього необхідно вирішити складне питання: розширення бази та використання нових текстильних волокон, освоєння виробництва пряж і високо лінійної цільності, розробки принципово нових видів пряжі та структур тканини.

В своєму розвитку підприємство пройшло три етапи:

Перший етап — з 1963 по 1994 роки - особливості першого етапу пов’язані з тим, що підприємство знаходилося в державній власності. Держава визначала асортимент продукції, фінансувала технічне переозброєння й закупівлю сировини, забезпечувала кадрами.

Другий етап - з 1994 по 2002 роки — державою було прийнято рішення про приватизацію підприємства й перетворення його в акціонерне товариство.

Третій етап - з 2002 року по теперішній час - на даному етапі була проведена структурна реорганізація, почате широкомасштабне технічна переозброєння, впровадження енергозберігаючих і ресурсозберігаючих технологій, і перехід до міжнародних стандартів у керуванні якістю й охороною навколишнього середовища.

Компанія одер жала сертифікат відповідності виробленої продукції вимогам європейського стандарту «Око — Текс 100». Камвольні та суконні тканини пройшли всі тести на наявність шкідливих для здоров’я хімічних речовин і барвників.

О

цм

своєння нових ринків здійснюється шляхом участі у виставках і розвитку інтернет-реклами. Таким чином здійснюється просування продукції на ринки Китаю, Мексики та країн Близького Сходу. Велика увага приділена питанням впровадження комп’ютерних технологій в управління виробництвом, маркетингом та фінансами.

Режим роботи підприємства «ПрАТ «КСК Чексіл» - позмінний з сорока годинним робочим тижнем.

Режим праці та відпочинку на підприємстві регулюється Правилами внутрішнього трудового розпорядку. Графік роботи, початок та закінчення змін встановлюється кожним структурним підрозділом Товариства самостійно в залежності від обсягів виробництва. Працівник зобов’язаний прибути на робоче місце та покинути його в точно встановлений графіком час. Перетинання працівниками прохідної Товариства здійснюється згідно Графіку, який обумовлює час перетинання прохідної.

До складу «ПрАТ «КСК Чексіл» входять: прядильне виробництво (камвольно-прядильне і апаратно-прядильне виробництво), ткацько-оздоблювальне виробництво.

Обробне виробництво - це останній шлях в якому камвольна тканина проходить такі етапи:

1). Комплектування тканини (сукна)

2). Заварка

3). Промивка

4). Перешиття швів

5). Віджим

6). Сушка

7). Стрижка

8). Чистка

9). Усадка тканини

10) Розбракування

Потім готова тканина нумерується за своїм встановленим номером, упаковується та відправляється на склад, звідки поступає у продаж.

1.2 Технічна х арактеристика підприємства, цеху.

В ткацькій дільниці установлені ткацькі верстати СТБ ( станок ткацький без човниковий ) та FAST – 2000 ( рапірний ), два кондиціонера К-250 для створення мікроклімату дільниці, приточно-витяжні вентилятори.

Ткацькі верстати бувають механічні, автоматичні, човникові, безчовникові, рапірні, пневматичні. Ткацькі верстати діляться в залежності від виду тканин, які повинні на них виготовлятись.

На ткацьких верстатах СТБ та FAST, що встановлені в ткацькій дільниці ЗАТ “КСК”Чексіл” виготовляються вовняні, напіввовняні комвольні та сукняні тканини, а також бавовняні, віскозо-лавсвнові і технічні тканини. На ткацьких верстатах СТБ та FAST виготовляються тканини як основного переплетіння ( полотна, саржа, сатин) так і складного комбінованого переплетіння. На верстатах СТБ встановлені як ексцентрики для вироблення тканин з простим переплетінням так і коретки для більш складного переплетіння ( для них виготовляється “ Картон “ переплетіння ).

На них виробляються сирові тканини шириною 1,5-2,0 метрів. Продуктивність ткацьких верстатів від 1,0 до 5,0 метрів в годину.

1.3 Характеристика споживачів електроенергії. Категорія електропостачання

Споживачами електричної енергії називають приймач чи група електроприймачів, об`єднаних технологічним процесом і розташованих на визначеній території систематизацію споживачів електричної енергії та їх навантажень здійснюють за основними експлуатаціонно-технологічними ознаками: виробничому призначенню, виробничим зв`язком, режимом праці,

потужністю і напругою, роду струму, ступенем надійності живлення, територіальному розташуванню, цільності навантаження, стабільності розташування електроприймачів.

Електроприймачі по забезпеченню надійності електропостачання поділяють на наступні категорії:

І – електроприймачі, порушення електрозабезпечення яких може спричинити небезпеку для життя людей, значні збитки народному господарству, пошкодження обладнання, масовий брак продукції, порушення складного технологічного процесу та найважливіших елементів міського господарства;

ІІ – електроприймачі, перерва в електропостачанні в яких пов`язана з масовим недовипуском продукції, простоєм працівників, механізмів та промислового транспорту, порушенням нормальної діяльності міських жителів;

ІІІ – інші електроприймачі, які не підлягають І та ІІ категорії (електроприймачі цехів несерійного виробництва, допоміжних цехів та невеликих селищ).

ПрАТ«КСК «Чексіл» відноситься до другої категорії надійності електропостачання.

Живлення забезпечується від двох незалежних джерел. Перерва в електропостачанні цієї категорії допускається на час вмикання живлення черговим персоналом, а бо виїзною оперативною бригадою. Допускається живлення від одного трансформатора, перерва в електропостачанні не повинна бути більшою за одну добу.

Підприємство живиться електричною енергією змінного струму промислової частоти 50 Гц. Від місцевої ТЕЦ на підприємство надходить кабельні ліні напругою 10 кВ. На території підприємства розташовані розподільчі пристрої та трансформаторні підстанції. В механічному цеху використовується напруга 380В і 220В. Споживачам електричної енергії в цеху являються в першу чергу двигуни змінного струму, які встановлені на виробничих верстатах, а також люмінесцентні лампи та лампи ДРЛ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]