Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Гроші та кредит.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
227.33 Кб
Скачать

Тема 8. Кредит у ринковій економіці

Аванс покупця продавцеві є різновидом:а) вексельного кредиту;б) онкольного кредиту;в) контокоренту;г) комерційного кредиту.

Важливою умовою надання кредиту є: г) всі відповіді вірні.

Види процентних ставок за кредит:а) міжнародні, національні, мінімальні;б) зовнішні, внутрішні, базові, середні;в) фіксовані, плаваючі, базові;г) плаваючі, базові, облікові.

Вкажіть види банківського кредиту залежно від строків погашення:а) водночас, в розстрочку, достроково;

Довгостроковий грошовий кредит, що надається банком під заставу нерухомості, - це: іпотечний кредит;

Довгостроковий кредит банк надає суб'єкту господарювання для:а) формування виробничих запасів;б) формування оборотних запасів;в) виплати зарплати;г) капітальних вкладень.

Довгостроковий кредит визначається як кредит, що надається на строк: понад один рік;

За ступенем ризику кредити поділяються на: стандартні, нестандартні, сумнівні, безнадійні;

За формою забезпечення розрізняють такі види банківських кредитів: забезпечені заставою, гарантовані, з іншим забезпеченням, незабезпечені;

Залежно від строків користування кредити бувають: короткострокові, довгострокові.

Залежно від суб'єктів кредитних відносин кредит поділяється на такі види:банківський, державний, комерційний, міжнародний;

Короткостроковий кредит банк надає суб'єкту господарювання для:а) купівлі основних засобів;б) розвитку матеріально-технічної бази підприємства;в) формування оборотних засобів;г) купівлі цінних паперів.

Короткостроковий кредит надається на строк не більше: одного року;

Короткостроковий кредит, що його надає банк надійному клієнтові понад залишок на поточному рахунку в межах наперед визначеної суми -це: овердрафт;

Кредит, що надається зі спеціального позичкового рахунку, на всі платежі з рахунків за дорученням клієнта, а також усі кошти, що надходять до банку на ім'я клієнта -це:а) онкольний кредит;б) комерційний кредит;в) овердрафт;г) контокорентний кредит.

Кредитна система України включає: банківську систему і небанківські фінансово-кредитні інститути;

Одним із важливих принципів надання кредиту є: забезпечення кредиту;

Основними принципами кредитування є: строковість, повернення, платність, забезпеченість, цільове використання;

Перетворення товарного капіталу у грошовий шляхом продажу товарів з відстроченням платежу та з поверненням боргу грошима - це:а) державний кредит;б) лізинговий кредит;в) банківський кредит;г) комерційний кредит.

Позичковий процент -це:плата за користування позичковим капіталом, його ціна;

При державному кредиті держава виступає: кредитором;

Різновид комерційно-посередницьких операцій, шо пов'язані з уступкою банку неоплачених платіжних вимог за поставлені товари, який отримує право вимоги платежу за ними - це:факторинг;

Споживчий кредит визначається як:а) кредит, який надається постачальником покупцеві;б) кредит, який надається банком фізичним особам на придбання товарів тривалого користування та послуг і який повертається в розстрочку;в) банківська операція щодо депонування грошових коштів фізичних осіб;г) передача у тимчасове користування майна однією юридичною особою іншій за відповідну плату.

Суть комерційного кредиту розкривається у його визначенні як:а) короткостроковий кредит, що надається постачальником покупцеві у "формі відтермінування оплати за поставлені товари або надані послуги";б) кредит, що надається банком під заставу нерухомого майна;в) кредит на придбання товарів тривалого користування та послуг, який повертається в розстрочку;г) кредит, який надається юридичній особі за рахунок бюджетних коштів.

У ринковій економіці кредит виконує функцію: всі відповіді вірні.

Форма кредитування експортера шляхом купівлі банком у експортера векселів й інших боргових вимог у зовнішньоекономічних операціях без обороту на продавця - це: форфейтинг;

Що є джерелом сплати позичкового процента? прибуток позичальника.

Що з нижчевказаного призведе до зростання процентної ставки?а) зростання попиту на позичені кошти;

Як називається підприємницька діяльність, яка спрямована на інвесту­вання в основні засоби власних чи залучених коштів шляхом їх придбання та передачі у виключне використання за визначену плату? лізинг;

Яке із наведених визначень розкриває суть кредиту (кредитних відносин)?а) це економічні відносини, пов'язані з передачею вартості від кредитора до позичальника;б) це економічні відносини, пов'язані з перерозподілом вартості між галузями економіки та регіонами;в) це економічні відносини з приводу перерозподілу вартості на засадах поверненості і платності;г) це економічні відносини між суб'єктами ринку з приводу перерозподілу вартості.

Який вид кредиту виконує емісійну функцію?а) комерційний;б) банківський;в) державний;г) міжнародний.

Який вид кредиту може бути реалізований в товарній формі?комерційний;

Який із принципів банківського кредитування дає можливість банкам не допустити збитків від неповернення боргу внаслідок неплатоспро­можності позичальника? забезпеченість.

Які функції виконує кредит?перерозподільчу, економічну, фіскальну;