Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт про Оболонський суд.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
142.85 Кб
Скачать

4.1.Облік кримінальних справ та матеріалів

В Оболонському районному суді всі кримінальні справи та матеріали, що підлягають розгляду у порядку кримінального судочинства, реєструються у відповідних обліково-статистичних картках, а також в алфавітних покажчиках кримінальних справ.

Під час проходження практики в суді я дізнався, що для реєстрації та обліку кримінальних справ у суді встановлюється перелік індексів:

„1” – кримінальні справи, справи про застосування примусових заходів медичного характеру, скарги потерпілих про притягнення до кримінальної відповідальності;

„1-н” – справи про застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного характеру;

„1-п” – справи з постановою прокурора, слідчого за згодою прокурора щодо вирішення питання про звільнення особи від кримінальної відповідальності або для вирішення питання щодо невстановлених осіб, про закриття провадження у справі у зв’язку із закінченням строків давності.

На судову справу щодо декількох осіб обліково-статистична картка на кримінальну справу, скаргу приватного обвинувачення заводиться у відповідній кількості примірників під одним номером, які скріплюються. У першій картці заповнюються відомості всіх розділів, у решті карток – лише дані щодо відповідної особи.

При заповненні обліково-статистичної картки до неї записуються такі дані: про дату надходження справи до суду, вкотре справа надійшла, число обвинувачених, а оскільки по кримінальних справах обліково-статистичні картки, на скаргу приватного обвинувачення заводяться на кожного обвинуваченого різна, то потім записуються дані щодо одного з них, тобто, особисті дана ( ПІП, стать, вік, дата народження, місце роботи/навчання/служби, посада/звання), далі заноситься стаття КК за якою обвинувачується, дані щодо запобіжних заходів, якщо була внесена застава, то її сума, чи було скоєно злочин у складі організованої групи чи злочинної організації, чи не було справу відкликано прокурором. На наступному етапі вносяться дані щодо попереднього розгляду справи, дані щодо постанови за результатами попереднього розгляду скарги, якщо провадження в справі не закривається, то вноситься дата призначення судового розгляду, прізвище судді який буде її розглядати, вносяться учасники при яких було розглянуто справу, далі вносяться результати розгляду справи, якщо особу було засуджено/виправдано/справу повернуто на додаткове розслідування, досудове слідство то визначається стаття за якою був винесений такий вирок. Якщо особу засуджено то вноситься основне та додаткове покарання, або іспитовий строк, або суму штрафу, визначається чи узято особу під варту у залі суду, або звільнено з-під варти, а також чи фіксувався судовий процес технічними записами і чи не було винесено окрему ухвалу. Наступним етапом являється внесення даних про розгляд справи, якщо подавалася апеляційна або касаційна скарга. І також обов'язково вносяться особисті дані про потерпілого - фізичну (особисті дані і збитки) або юридичну особу (сума завданої шкоди), а також суму позову і інші відмітки.