Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект 4 и 5 лекция.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
73.73 Кб
Скачать

Щоб утриматись на новій роботі необхідно:

  • вивчити детально свої нові обов’язки;

  • запитати, якщо щось незрозуміло, а не мовчки виконувати завдання з помилками;

  • вміти сприймати критику, вчитись на власному досвіді;

  • проявити зацікавленість у роботі, буди готовими виконувати як приємні, так і неприємні доручення та завдання;

  • дбати про обладнання та матеріали;

  • намагатись бути зайнятим протягом всього робочого дня, навчитись розподіляти свій час для виконання роботи;

  • завжди прагнути досягти високих стандартів у роботі;

  • не допускати своєї відсутності без поважних причин;

  • знати основні правила безпеки та пильнувати за здоров’ям;

  • знайти спільну мову з колегами по роботі; бути чесним.

Новий співробітник може контролювати:

  • спізнення, погане виконання обов’язків;

  • недбале ставлення до технічних документів;

  • конфліктність з колективом, погані стосунки з керівництвом;

  • негативні результати роботи через ігнорування інструкції;

  • набуття поганих звичок.

Боротьбя із стресом

Швидкий темп сучасної роботи нерідко вводить людину в стан стресу. Повністю деморазізовати людину можуть різні неприємності конфлікти на роботі. Так що ж являє собою стрес?

Стрес - це стан, що виник під дією різних факторів, що супроводжується активізацією всіх захисних систем організму і характеризується психофізичним напругою.

Варіантів боротьби зі стресом велика безліч, вдаючись до деяких з них можна поліпшити своє самопочуття, настрій на краще майбутнє та зберегти години спокою серед улюблених людей, спостерігаючи як біжить годинникова стрілка уперед .

1. Візьміть паузу. Основною причиною стресу є перенапруження, тому боротися з ним допомагає відпочинок. Краще, якщо ви не будете цілими днями сидіти перед телевізором, а підете на природу, на свіже повітря.

2. Вітамінотерапія. У стані стресу організм людини включає всі свої внутрішні резерви, для підтримки його працездатності їжте більше свіжих фруктів і овочів, насичених вітаміном С (яблука, помідори, шипшина) і В (капуста, буряк, сухофрукти).

3. Продукти для підвищення настрою. Як відомо, людський мозок вміє виробляти серотонін – гормон щастя, а такі продукти, як шоколад, банани, мигдаль і деякі інші успішно йому в цьому допомагають.

4. Ароматерапія. Ще з давніх часів відомо позитивний вплив ефірних масел. Масла троянди, лаванди, жасмину або кипариса допоможуть заспокоїтися і відновити сили.

5. Задушевна розмова. Неспроста за кордоном так популярні психологи, адже задушевна розмова допоможе заспокоїтися і розібратися з усіма проблемами. Близькі люди, краща подруга або друг замінять закордонних лікарів і допоможуть справитися з напругою.

6. Метод клину. Ще один ефективний спосіб боротьби з поганим настроєм – піддати організм іншого виду стресу. Це може бути холодний душ, голковколювання або ж заняття екстремальними видами спорту, наприклад, такими як джампінг або стрибки з парашутом.

7. Займіться спортом. Справитися зі стресовими ситуаціями допомагають заняття спортом, а також вони роблять організм більш стійким до емоційних впливів.

8. Найдавніша система – йога. За допомогою йоги можна розслабитися, розібратися в собі, а також зміцнити м’язи.

9. Будьте обережні. Уникайте виникнення ситуацій та спілкування з людьми, які можуть викликати емоційний розлад.

10. Піднесений настрій. Якщо посміхатися частіше, то можна налаштувати організм на позитивний лад на підсвідомому рівні.

Боротися зі стресом можна і потрібно, потрібно тільки знайти відповідний метод, а за допомогою вищевикладених рад зробити це зовсім легко.