Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДП МВ 2012 Вип.роб.бакалавра МП.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
3.2 Mб
Скачать
    1. Завдання на проектування

Завдання на випускну атестаційну роботу бакалавра є вихідним документом для розробки. Форма завдання стандартна. Вона видається студенту перед початком виконання роботи і включає в себе найменування теми та окремі задачі технічного характеру. Наводиться перелік графічних матеріалів з зазначенням обов’язкових креслень.

У завданні на проектування наводяться основні вихідні дані.

Завдання підписується керівником проекту і студентом, затверджується завідувачем кафедри і видається студенту зі вказівкою дати захисту роботи.

    1. Основні етапи проектування

Робота над проектом проводиться по таким основним етапам.

На першому підготовчому етапі проводиться збір вихідних даних для проектування. Для цього на підприємствах в науково-дослідних організаціях, бібліотеках підбираються матеріали по темі випускної атестаційної роботи. До вихідних даних відносять: перспективи розвитку галузі і конкретного виробництва, кількісні і якісні показники сировини, інструкції (регламенти) на проведення технологічного процесу, паспортні дані на встановлене обладнання проектованої ділянки та їх технічні умови, креслення загального виду апарату, результати наукових досліджень та патентні матеріали по новому обладнанню, матеріали проекту прогресивного обладнання, яке розроблюється ведучими проектними організаціями. Ці матеріали дозволяють провести творчий аналіз стану питання і забезпечити правильний вибір та обґрунтування нових прогресивних проектних рішень. Всі ці матеріали вивчаються і збираються під час проходження студентами технологічної практики на 3 курсі та виконанні курсових проектів з дисциплін «Процеси і апарати харчових виробництв» та «Монтаж, діагностика та ремонт обладнання».

Наступний етап являє собою творчий процес вибору і обґрунтування кожного проектного рішення. Проводяться технологічні, теплові та гідродинамічні розрахунки, вибір стандартного обладнання, оформлюється пояснювальна записка та виконується графічна частина роботи. При цьому слід виконувати графік проектування та регулярно обговорювати свої рішення з керівником роботи і консультантами.

Заключний етап складається з об’єктивної перевірки виконання розділів роботи і графічної частини керівником і консультантами. Деякі особливо складні роботи можуть бути винесеними на попередній захист комісії, яка складається з завідувача та викладачів кафедри. Закінчена випускна робота підписується автором і консультантами і здається на перевірку керівнику проекту. Перевірений і підписаний керівником проект передається завідувачу кафедри, після його перевірки і підписання випускна робота може бути направленою для захисту в ДЕК. Оцінку виконаної роботи виносить державна екзаменаційна комісія.

Захист випускної роботи бакалавра – особлива форма перевірки знань студента, які отримані по дисциплінах навчального робочого плану спеціальності, оцінки проектних рішень і підготовки студента до самостійної роботи. Він складається з доповіді (7-10 хвилин) і відповідей студента на запитання членів ДЕК. У доповіді коротко викладаються тема і задачі проектування, основні відомості по кожному розділу проекту, відмічаються прогресивні проектні рішення. За всі прийняті проектні рішення відповідає студент – автор роботи. При позитивному захисті роботи рішенням ДЕК студенту присвоюється звання бакалавра з машинобудування.