Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1111.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
2.14 Mб
Скачать

5. Заборона використання usb-дисків.

Використовуючи групову політику безпеки (gpedit.msc з командного рядка), адміністратор може виконати такі корисні, з точки зору безпеки, дії: а) заборонити використання усіх типів знімних носіїв на цьому комп’ютері (знімних дисків, CD-rom’ів); б) заборонити використання усіх типів знімних носіїв за винятком строго визначених (досягається за допомогою ідентифікатора пристрою - його можна подивитися у диспетчері пристроїв); в) створення та підтримка «чорного списку» знімних пристроїв; г) створення під час шифрування BitLocker унікальних ідентифікаторів для знімних дисків організації з подальшим відбором їх за цією ознакою і забороною використання інших дисків.

6. Технологія AppLocker для контролю ПЗ, що використовується на комп’ютері.

У Windows 7 запропоновано нову технологію створення замкненого програмного середовища. У Windows XP є політика обмеженого використання програм (групова політика безпеки), яка дозволяє контролювати використання ПЗ користувача, однак вона досить незручна у використанні. Майкрософт вдосконалила цю політику і під новою назвою впровадила механізм у Windows 7. AppLocker простіше у використанні, він має майстра генерування правил, а його нові можливості зменшують витрати часу на адміністрування, дозволяють вести аудит програм, що запускаються користувачами, гнучко маніпулювати правилами доступу до певних застосувань та файлів, використовуючи різні правила аж до цифрових підписів продуктів. AppLocker налаштовується за допомогою групової політики безпеки або на локальному комп’ютері як оснастка локальної політики безпеки.

7. Блокування мережевих загроз.

Від мережевих загроз захищає брандмауер. Однак у ХР він спостерігає лише за вхідним трафіком. У «Вісті» та «сімці» брандмауер так само встановлюється разом з ОС і фільтрує вже і висхідний трафік. У «Вісті» в кожний момент часу брандмауер може підтримувати лише один мережевий профіль. У Windows 7 це обмеження знято, отже можна використовувати одночасно кілька активних профілів, по одному на кожний адаптер. Переваги очевидні: можна, наприклад, сидячи в громадському місці, де є без провідна точка доступу, підключатися одночасно через VPN до корпоративної мережі, і при цьому бути впевненим, що брандмауер застосує загальний профіль до Wi-Fi адаптера, а профіль домену активує для VPN-тунелю.

8. Захищений доступ до ресурсів корпоративної мережі.

Майкрософт пропонує в новій ОС ще одну нову технологію - DirectAccess, яка забезпечує захищене з’єднання з корпоративною мережею для віддалених користувачів. Відмінність цієї технології від VPN полягає в тому, що захищений тунель встановлюється у фоновому режимі без втручання користувача. Однак, це можливо лише тоді, коли на комп’ютері користувача встановлено Enterprise (Ultimate) версію ОС, а на серверах компанії - Windows Server 2008 R2.

9. Захисник Windows.

Для захисту ОС від шпигунського програмного забезпечення Майкрософт пропонує свою систему Windows Defender (захисник Windows), яка раніше випускалася окремо. Він працює за схемою, схожою до антивірусних програм, підтримує зв’язок з мережевою спільнотою Microsoft SpyNet, автоматично поновлює свої бази даних шпигунського софта з Інтернету та запитує у спільноти правильні способи реагування на ту чи іншу загрозу.

10. Вбудований антивірус. Майкрософт пропонує у складі своєї нової операційної системи свій безкоштовний антивірус - Microsoft Security Essentials, який досить непогано зарекомендував себе у декількох тестах антивірусів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]