Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы. Дизайн инерьеру.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
220.27 Кб
Скачать

Дитяча для дошкільнят

Спливає деякий час, і ось вже дитина не має потреби ані в колясці, ані в манежі. Дитині не потрібно постійно приділяти увагу, малюк навчився не тільки гратися самостійно, але іноді йому навіть необхідно відпочити від інших членів родини. Ось тепер і ви, і дитина зрозумієте, як добре, коли в квартирі є окрема дитяча кімната. Якщо, облаштовуючи дитячу, ви з самого початку придбали меблі-трансформери, то не слід ні про що турбуватися. Вони чудово підійдуть і підрослому маляті. Ну, а якщо ви купили звичайні меблі, а дитині вони вже не підходить, то доведеться деякі предмети купувати заново.

Швидше за все, це буде диван або ліжко, стіл, стільці, шафа для одягу, відкриті стелажі або полиці для книг та іграшок. Меблі мають бути не тільки виготовленої з якісних матеріалів, але і витримувати вологе прибирання. У дитини дошкільного віку основними заняттями є їжа, денний і нічний сон, а також всілякі ігри. Ось чому кімнату необхідно функціонально поділити на дві зони – зону ігор і зону відпочинку. Необхідно враховувати, що оскільки ігри у дитини займають чимало часу, то і місця для них у кімнаті треба побільше.

Існує декілька варіантів дизайну дитячої кімнати для дошкільнят. Можна розставити всі меблі по периметру кімнати, звільнивши її середину для ігрової зони. А можна місце для ігор обладнати недалеко від вікна, а місце для сну – в глибині кімнати. Вибираючи варіант облаштування дитячої, спочатку обов'язково порадьтеся з дитиною, щоб врахувати її побажання, адже це насамперед дитяча кімната. Збільшити простір можна за допомогою двоярусного ліжка, якщо замість нижнього ярусу поставити невисокий комод для іграшок, шафку для одягу або будь-які інші меблі. Крім того, дитині буде зручно спати на другому ярусі, потрапляючи туди по сходах. Для позначення ігрової зони використовуються такі самі меблі, що і для ігор.До них відносяться стіл, стільці , шафи або полиці для книг та іграшок.

Для покриття підлоги в дитячій для дошкільнят, необхідно використовувати виключно якісні та екологічні матеріали: килимове покриття; паркет; лінолеум, що відповідає всім необхідним нормам; ламінат. Якщо підлога має тверде покриття, то зону ігор бажано застелити килимом. У зоні сну ставиться зручний диван або ліжко, а також шафа для одягу. До меблів для дошкільнят висуваються такі самі вимоги, як і до меблів для малят – вони мають бути безпечними в усіх відношеннях. На м'які меблі бажано одягти чохли, оскільки діти – це діти, і за ними важко простежити. А оскільки чохли можна без проблем зняти та випрати, то дитяча завжди виглядатиме акуратною і красивою.

Комфортність в дитячій значною мірою залежить від основної кольорової гами, яка використовується для оформлення кімнати. Вибираючи колір, необхідно орієнтуватися не тільки на об'єктивні фактори (колір меблів в дитячій, загальна освітленість кімнати), але й не забувати про уподобання вашої дитини. Найбільш оптимальними є пастельні тони. У дитячій кімнаті стіни, як правило, фарбують або обклеюють шпалерами. Це дозволяє за необхідності стіни легко вимити або швидко переклеїти шпалери. Підкреслити інтер'єр можна яскравими деталями – веселою картиною на стіні, килимом на підлозі, красивою великою іграшкою на дивані.

Дуже важливо, щоб дитяча кімната була безпечною для дитини, але від електрики нікуди не дітися. Тому всі розетки в кімнаті потрібно поставити в такі місця, куди дитина не зможе дістатися, або їх треба закрити спеціальними кришечками, які продаються в магазинах. Проводку бажано зробити прихованою, або такою, щоб вона не привертала увагу дитини. Освітлення можна не змінювати і залишити таким, яким воно було, коли дитина була зовсім маленькою. Вимоги до освітлення залишилися практично такими самими. Бажано, щоб світильник був зроблений не зі скла або кришталю, оскільки під час ігор, діти можуть випадково його розбити і травмувати себе. Краще використовувати плафони, щільно притиснуті до стелі, та зроблені з сучасного надійного матеріалу. Головне, щоб дитині було безпечно, комфортно і зручно в своїй кімнаті.