Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DIPLOM (1) Анотацыя.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
886.27 Кб
Скачать
    1. Загальна характеристика підприємства

З моменту свого створення, в травні 2000 року, і до сьогоднішнього дня, основним напрямком роботи організації є гуртова та роздрібна торгівля продуктами харчування. Сьогодні ПП «Біо-захід» є одним із лідерів серед підприємств продуктової дистрибуції Івано-Франківська та Івано-Франківської області. Мережу організації складають 3 філіали (м.Івано-Франківськ, м. Коломия, м. Рожнятів, ).

Налагоджена система збуту та розвинена мережа торговельних точок дозволяють на рівні Івано-Франківська та області швидко і мобільно організовувати та перепрофільовувати потоки будь-якого товару, так як підприємство має більше 70 контрактів на гуртову поставку продукції харчування з вітчизняними компаніями-виробниками, які дозволяють постійно підтримувати широкий асортимент продукції.

Клієнтами організації є більше 72 юридичні та фізичні особи: магазини, торговельні і готельні комплекси, кафе, бари, ресторани; товарний асортимент підприємства – 240 позицій. ПП «Біо-захід» знаходиться в м. Івано-Франківську на вул. Промисловій,1Б..

Організація є юридичною особою (приватне підприємство), що діє на основі ЗУ „про підприємництво” [6] та статуту. Підприємство створене одним засновником. Для забезпечення господарсько-фінансових розрахунків організація має власну печатку із зазначенням назви організації.

Трудовий колектив вміло поєднуючи досвід, прогресивні технологічні підходи і бажання працювати по новому в сучасних економічних умовах, твердо переконаний у правильності вибору шляхів розвитку і реалізації намічених планів. Підприємство має самостійний баланс, розрахунковий і інші рахунки у банку (в т.ч. валютний), має печатку, кутовий штамп, емблему, інші реквізити підприємства.

Вони наполегливо працюють над розширенням асортименту, завжди раді появі взаємовигідних контактів з новими виробниками. Проте, не забуваємо про відповідальність перед партнерами та споживачами, тому відповідна служба нашого підприємства уважно вивчає якісні показники будь-якого товару, який приходить на прилавок саме від нас.

Велике значення у бізнесі мають різноманітні комунікативні засоби, починаючи від засобів спілкування, закінчуючи великою кількістю автомобілів. Вчасна доставка товару у пункт замовника є гарантією його свіжості, а відповідно і відмінної якості. Це забезпечує його збут. Не рідко відчутний вплив на ціноутворення має такий фактор, як вартість перевезення. Щоб позбавити клієнтів незручностей, які тягне за собою організація доставки товару у місце призначення, ПП „Біо-Захід” створив власний автопарк, який налічує 7 автомобілів різної вантажопідйомності. Це дало змогу підприємству додатково надавати послуги з перевезення вантажів по Івано-Франківську та області.

Щодо господарської діяльності то ПП „Біо-Захід” проводить тільки торгівлю, а виробництво відсутнє.

Майно організації, що надається в оперативне використання, становлять основні фонди та обігові кошти, вартість яких відображається на балансі організації. Майно використовується виключно для діяльності і в межах повноважень приватного підприємства.

Управління фірмою здійснює директор, який приймається на роботу та звільняється з роботи за рішенням власника.

Структура та штатний розпис підприємства затверджується директором і розраховується згідно з нормативними документами.

До складу ПП „Біо-Захід” входять такі структурні підрозділи: адміністрація, бухгалтерія, група планування, відділ кадрів, відділ охорони праці, група технології та надання послуг, головна каса, група інформаційних технологій, господарська група, дільниця передплати та роздрібної торгівлі.

Для провадження своєї діяльності будь-яке підприємство повинне мати у своєму розпорядженні необхідну кількість ресурсів (матеріально-технічних, трудових і природних).

Підприємство забезпечується постачанням теплової енергії за договором №737 від 7 квітня 2000 року державним міським підприємством “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Теплова енергія постачається в обсягах згідно з договором на такі потреби:

  • опалення та вентиляцію;

  • гаряче водопостачання;

  • технологічні потреби.

Облік споживання теплової енергії проводиться за приладами обліку, а при їх відсутності – розрахунковим методом згідно годинних теплових навантажень.

Здійснення розрахунково-касового обслуговування забезпечується в „УКРЕКСІМБАНКУ”.

Характерним для торгового товариства є визначення показника обсягу реалізації платних послуг та оцінки обсягу товарообігу. Під товарообігом торговельного підприємства розуміється сума продажу їм споживчих товарів за визначений період часу (за один рік).

Розвиток товарообігу визначає широту і глибину проникнення підприємства на споживчий ринок і його конкурентну позицію на цьому ринку, загальні можливості і темпи економічного розвитку підприємства в стратегічній перспективі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]