Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DIPLOM (1) Анотацыя.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
886.27 Кб
Скачать

Анотація

Дана дипломна робота на тему: «Управління товарним асортиментом на ПП Біо-Захід» складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

В першому розділі наводиться загальна характеристика досліджуваного підприємства; аналізуються і оцінюються внутрішнє та зовнішнє середовище, проводиться оцінка товарообороту, проведення ним асортиментної та номенклатурної політики, позиціонування товарного асортименту та номенклатури, проводиться аналіз динаміки обсягу асортиментної структури та номенклатури товарообороту, а також приводиться аналіз стану охорони праці на підприємстві.

В другому розділі відображаються значення процесу управління товарною політикою в діяльності торговельних підприємств як основи формування їх позиції на ринку.

В третьому розділі проводиться аналіз товарної політики та напрями її вдосконалення на ПП „Біо-Захід”, оцінка стану позиціонування товарного асортименту, складається асортиментна стратегія. В заключенні зроблено висновки та внесено конкретні пропозиції, направлені на удосконалення процесу управління товарною політикою на основі маркетингу на ПП „ Біо-захід” (м. Івано – Франківськ).

Ключові слова: товарооборот, номенклатурна і асортиментна політика, динаміка, маркетинг, позиціювання товару.

Abstract The diploma thesis on the topic: "Managing in the range of commodity Ltd Bio-West" consists of an introduction, three chapters, conclusion, bibliography and appendices. The first section provides an overview of the investigated companies, analyzed and evaluated by internal and external environment, an evaluation of trade, holding them to the nomenclature and assortment policy, positioning and range of product lines, an analysis of the dynamics of the assortment structure and nomenclature of trade, as well as an analysis of state labor in the enterprise. The second section displays the values ​​of the management policies of commodity trading companies as the basis for the formation of their position in the market. The third section analyzes the commercial policies and directions of its improvement to the company "Bio-West," assessment of the positioning of the product portfolio, the assortment strategy is made. 

Finally, conclusions and specific proposals on improving the management of commercial policy based on marketing in the company "Bio-West", Ivano - Frankivsk are made.

Key words: trade, nomenclature and assortment policy, dynamics, marketing, positioning of the product.

Вступ

В часи панування на Україні ідеології СРСР наша країна знаходилася за своєрідною завісою, ім’я якій "адміністративно - командна система", що охоплювала всі сфери життєдіяльності суспільства i кожної людини. Самий яскравий відбиток даного явища, знайшовся в економіці держави, оскільки поряд з політикою i правом вона визначає основи державного i громадського життя. В цій тріаді виявляються найбільш чіткі протиріччя i закономірності розвитку суспільства.

За роки незалежності в Україні вступила відбувся категоричних змін, які пов’язані із переходом до ринкових відносин, удосконаленням законодавства, розширенням можливостей повноцінної господарської діяльності підприємств торгівлі i сфери послуг. Юридична i господарська самостійність підприємств, їхня економічна свобода i рівноправність як суб’єктів ринку, надають підприємствам широкий простір комерційній ініціативі, самостійності в прийнятті рішень з питань комерційних зв’язків, використання фінансово-кредитного механізму.

Передумовами формування i регулювання цього процесу є перехід від централізованого розподілу товарних ресурсів до вільного їхнього продажу. Перед тим, як товар переходить до кінцевого споживача, проходить певний торгово-технологічний процес: постачання товарів, організацію та формування асортименту та номенклатури товарів, стимулювання збуту, сервісне обслуговування, позиціонування. Дані операції є взаємопов’язаними і основними у комерційній роботі торгового підприємства.

Існує два основних способи доведення товару або послуги до споживача: можна продавати його безпосередньо споживачу або реалізувати його через посередників. Сьогодні практично жоден виробник не обходиться без допомоги останніх.

Тому, на мій погляд, дослідження питань, які вищеназвані є найбільш важливими для сучасних торговельних підприємств, а обрана тема дипломної роботи являється актуальною в наш час.

Об’єктом моїх досліджень виступило ПП „Біо-Захід”, що почало свою діяльність в 2000р., і протягом відносно короткої своєї історії досягло непоганих результатів.

Головний напрямок роботи — гуртова та роздрібна торгівля продуктами харчування. Товари, які пропонуються, відзначаються високою якістю і прийнятною для найширшого кола споживачів ціною. Головною метою діяльності є збільшення обсягів продажу та прибутку і зменшення видатків.

На сьогодні ПП „Біо-Захід” є однією із провідних гуртовою баз на Прикарпатті.

Понад 40 крупних вітчизняних та зарубіжних виробників довірили підприємству дистриб'юторські та ексклюзивні права на просування своєї продукції в Івано-Франківську та області. Серед них: Моліс, Альпенленд, MIKADO, MacCoffee, Петровская Слобода, Наш продукт, Славпродукт, Молодар, Олком, Молочний план, Інтерфлор, Лан, Старт, Високий посол, Усада, LORELLE, Golden Bean, Ehrmann та ін.

Мета даної дипломної роботи полягає у поглибленні знань з питань управління товарною політикою, асортиментом та номенклатурою товарів в процесі маркетингової діяльності, розробці перспективних шляхів асортиментної та номенклатурної політики ПП „Біо-Захід”, направлених на корінні зміни в організації діяльності підприємства.

Для досягнення поставленої мети в дипломній роботі вирішені такі завдання:

  • встановлено значення товарної політики в діяльності торговельних підприємств;

  • визначено процес формування асортименту та номенклатури в системі комерційної діяльності підприємства;

  • проведено аналіз і дана оцінка діяльності підприємства;

  • зроблено висновки і запропоновані рекомендації по удосконаленню процесу управління асортиментом та номенклатурою товарів в підприємстві.

Головним змістом роботи є обґрунтування, аналіз та захист розроблених шляхів удосконалення процесу управління товарною політикою на ПП „Біо-Захід” .

Предметом дослідження є процес управління товарною політикою, асортиментом та номенклатурою товарів в підприємстві.

Об’єктом дослідження є ПП „ Біо-Захід” м. Івано-Франківськ.

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Теоретичною, методологічною та практичною основою роботи послужили періодичні публікації провідних вітчизняних та зарубіжних економістів, практиків комерційної справи, законодавчі та нормативні матеріали комерційних підприємств, контракти, специфікації, закони та декрети Уряду України, статистично-звітна документація ПП „Біо-Захід”.

Розділ 1. Характеристика та аналіз діяльності ПП „Біо-Захід”

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]