Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike_4_kurs.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
302.08 Кб
Скачать

Висновок

ПАТ Луганська фірма "Лутрі" є широко відомим виробником трикотажних виробів в Україні.

Фірма має десятирічний досвід роботи по експорту полотна і готових виробів в США і країни Європи. Впродовж багатьох років підприємство виконує замовлення для таких компаній, як Harve Benard Ltd., Body Drama, Casablanka, Network, Upstairs, C&A, Whorl, Vantex-Adidas, Cofradek, VTN. З 1990 року налагоджено виробництво продукції з давальницьких матеріалів для всіх вікових груп з текстилю. За цей період фірмою "Лутрі" були вироблені різні види продукції: шорти, брюки, блузи, плаття, джемпери, жилети, жакети з вельвету, льону, нейлону, шерсті, велюру, флісу і ін.

Основний ринок збуту проведеній продукції (трикотажні, текстильні вироби і товарне полотно) орієнтований на далеке зарубіжжя через фірми "Коттон-клуб" (Німеччина), "Харве Бенард" (США), ПАТ (Німеччина) та інші. Частина (30% від загального об'єму) продукції, що залишилася, буде реалізована через торгові крапки і підприємства України, а саме:

– фірмові секції в універмагах "Україна" і "Дитячий світ" м. Київ.

– фірмові секції в Цумі м. Харків і Дніпропетровськ.

– торгово-виставочний центр Державної компанії "Луганськлегінвест" м.Луганськ.

– торгові точки ДП "Црімот" фірми "Лутрі" та інші.

На сьогоднішній день ПАТ фірма "Лутрі" фактично є лідером по випуску трикотажної продукції, як в натуральних величинах, так і у вартісному виразі. Фірма найбільшою мірою визначає ситуацію на ринку пропозиції трикотажних виробів вітчизняного виробництв. Це підтверджує і той факт, що за підсумками ряду виставок, ярмарків і галузевих нарад як міністерського, так і міжнародного рівня фірма нагороджена дипломами і призами за кращу якість, естетичність, ергономічність і актуальність колекцій. У 1994 році в Парижі фірмі "Лутрі" був вручений Європейський приз якості, в 1996 році в Іспанії - нагорода "Краща торгова марка", в 1998 - нагорода "Арка якості", в 1998 році в Брюсселі нагорода “Єврмої якнайкращі побажання про Маркет-1998”.

Проаналізувавши фінансовий стан ПАТ «Луганська фірма «Лутрі» за 2007р. можемо зробити наступні висновки:

– коефіцієнт заборгованості збільшився на 0,04, він потрапляє в допустимі рамки;

– коефіцієнт інвестування знизився на 0,01, тобто підприємство стало менше вкладати засоби в необоротні активи;

– коефіцієнт абсолютної ліквідності збільшився на 0,02;

– коефіцієнт проміжної ліквідності зменшився на 0,45, тобто спроможність підприємства погашати зобов'язання за рахунок ліквідних активів зменшилася;

– коефіцієнт загальної поточної ліквідності знизився на 0,2, але ще в рамках допустимого значення;

– коефіцієнт фінансової залежності збільшився на 0,07 та відповідає рекомендованому значенню;

– коефіцієнт фінансової незалежності зменшився на 1,33;

– коефіцієнт віддачі всіх активів зменшився на 0,76грн, він означає, що на кожну гривну вартості всіх активів доводиться на 0,76грн. виручки від реалізації продукції менше;

– коефіцієнт валового прибутку знизився на 0,07грн. і на кінець року відсутній. Це погано для підприємства, адже його валовий прибуток зменшився в цьому періоді. А поглянувши на рядки 050-055 форми №2 «Звіт про фінансові результати» за 2007р бачимо, що ПАТ «Луганська фірма «Лутрі» на кінець року мала збитки.

– прибуток від операційної діяльності зріс на 11%;

– прибутковість звичайної діяльності зменшилася на 79%;

– чистий прибуток підприємства знизився на 28%;

– коефіцієнт ефективності використання всіх активів зменшився на 1,43, тобто 1грн., вкладена в активи, приносить на 1,43грн. прибутку менше.

Проаналізувавши фінансовий стан ПАТ «Луганська фірма «Лутрі» за 2009р. можемо зробити наступні висновки:

– коефіцієнт заборгованості збільшився на 0,01, він потрапляє в допустимі рамки;

– коефіцієнт інвестування зріс на 0,03, тобто підприємство стало більше вкладати засоби в необоротні активи;

– коефіцієнт абсолютної ліквідності збільшився на 0,03;

– коефіцієнт проміжної ліквідності зменшився на 0,27, тобто спроможність підприємства погашати зобов'язання за рахунок ліквідних активів зменшилася;

– коефіцієнт загальної поточної ліквідності знизився на 0,75, але ще в рамках допустимого значення;

– коефіцієнт фінансової залежності не змінився та відповідає рекомендованому значенню;

– коефіцієнт фінансової незалежності зменшився на 2,4, але цей показник дуже високий;

– коефіцієнт віддачі всіх активів не змінився, він означає, що на кожну гривну вартості всіх активів доводиться 0,06грн. виручки від реалізації продукції;

– коефіцієнт валового прибутку відсутній. Це погано для підприємства, адже воно не має валового прибутку в цьому періоді. А поглянувши на рядки 050-055 форми №2 «Звіт про фінансові результати» бачимо, що ПАТ «Луганська фірма «Лутрі» мала збитки.

– прибуток від операційної діяльності зменшився на 4%;

– прибутковість звичайної діяльності зменшилася на 1%;

– чистий прибуток підприємства знизився на 1%;

– коефіцієнт ефективності використання всіх активів зріс на 0,01, тобто 1грн., вкладена в активи, приносить на 0,01грн. прибутку більше.

Проаналізувавши структуру витрат підприємства у розрізі елементів бачимо, що у прямих матеріальних витратах найбільшу частку займає амортизація ОЗ (51,24%), оплата праці (19,71%) та поливо та електроенергія (16,85). У Загальногосподарських витратах переважають оплата праці (58,25%), Відрахування на соцзаходи (21,85%) та резерв відпусток (17,59%). У загальній сумі витрат більшими є прямі матеріальні витрати, вони склали 70,92%.

Аналіз структури витрат на виробництво по статтям показала, що серед матеріальних витрат найбільшу частку займають витрати на сировину та основні матеріали (40,51%), у загальній сумі витрат по фірмі найбільшу питому вагу мають матеріальні витрати (31,81%), оплата праці (29,57%) та відрахування на соцзаходи (13,71%).

Проаналізувавши витрати на 1 грн. ТП бачимо, прямий зв'язок між собівартістю та прибутком. З аналізу видно, що в кожну гривню випущеної товарної продукції підприємство вкладає 0,98коп. витрат. Цей показник не перевищує 1грн., тому відповідає нормі. Але підприємству все одно необхідно прагнути зменшити собівартість своєї продукції та збільшувати її випуск.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]