Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_6 (1).docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
88.47 Кб
Скачать

13.Авторозрахунок і автозаповнення в таблицях Microsoft Excel.

Режим Автозаполнение, дає змогу створювати послідовності з числових чи текстових значень, практично не вводячи дані вручну, також розширений.

У редакторі Microsoft Excel можливо створювати свої власні режими автозаповнення. Наприклад, якщо потрібно створити аркуші із заголовками типу Січень, Лютий, Березень і т. д., — до наших послуг режимАвтозаполнение. Більше того, команда Сортировка обробляє тепер і користувацькі (тобто створені) спискиАвтозаполнения, тож ми завжди зуміємо відсортувати свої дані.

Команда Автосуммирование, дає змогу складати числові значення одним натисканням миші, зробити це одночасно і з рядками, і зі стовпцями. За цією командою можна підбивати загальні підсумки навіть у таблицях із проміжними підсумками.

14.Використання функцій: автосумма; счет, счетесли, срзнач, макс, суммесли, округл, произвед, если, и, или, не, впр, просмотр, индекс, поискпоз.

Автосуму можна виконати по стовпцю чи рядку за доп. Кнопки ∑. Для цього ставимо курсор вкінці рядка чи стовпця і натискаємо ∑ → Enter. Всі інші функції розраховуються за доп. Мастера функції. Счет: розраховує кількість непустих комірок з чисельним значенням у заданому діапазоні. Счетесли: кількість непустих, але тих, що задовольняють поставлені умови. Ф-я матиме вигляд: встановлюємо діапазон у вільну комірку, акт. Кнопку “Вставка”, ф-ї – перелік категорії, Счетесли. Срзнач: розраховує середнє значення чисел у виділеному діапазоні. Макс: повертає макс. Значення із списку аргументів. Суммесли розраховує суму комірок, які задовольняють умову. Округл: округлює число до вказаної кількості десяткових знаків. Произвед: розраховує добуток чисел у вказаному діапазоні. Если: використовується для розрахування значень в залежності від виконання однієї із декількох поставлених умов. Если (умова, дія1, дія2).В дії 2 може бути побудована ф-я Если. Если (умова1, дія1, (Если (умова2, дія2, дія3)).Може бути 9 ф-ій. Ф-я повертає одне значення, якщо подана умова діє- значення “Истина” і інше знач., якщо “ложь”.

=ИЛИ(умова1 ;умова2;... ;умова30)

ИСТИНА, якщо хоча б одна з умов виконується, або ЛОЖЬ, якщо жодна з умов не виконується

=И(умова1 ;умова2;... ;умова30)

ИСТИНА, якщо усі умови виконуються, або

ЛОЖЬ, якщо хоча б одна з умов не виконується

ВПР: Шукає значення в першому стовпці массиву таблиця і повертає значення втому самому рядку з іншого стовпця масиву «таблиця». (искомое_значение;таблица;номер столбца;интервальный просмотр)

ИНДЕКС: Повертає значення або посилання на значення з таблиці або діапазону. (массив,номер_строки,номер_столбца)

ПОИСКПОЗ: Повертає відносне становище елемента масиву, який відповідає вказаномузначенню в зазначеному порядку. (искомое_значение;просматриваемый_массив;тип_сопоставления)

ПРОСМОТР: Повертає значення з рядка, з колонки або з масиву. (искомое_значение;просматриваемый_вектор;вектор_результатов)