Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word_6 (1).docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
88.47 Кб
Скачать

26. Робота з таблицями даних в Microsoft Access: (ключове поле; типи зв’язків між даними таблиць, типи даних, умова для значень поля, функція ”Мастер подстановки”, фільтрація в таблицях).

В Access є три способи створення таблиць: шляхом вводу даних; за допомогою “конструктора” таблиць; за допомогою “мастера створення таблиць”.

Якщо ви не відображаєте ярлики нових об’єктів у вікні бази даних, то для сворення нової таблиці необхідно відкрити список таблиць натиснувши на ярлик “Таблицы”, а потім натиснути кнопку “Создать”, тоді з’являється діалогове вікно “Новая таблица” де ви і маєте вибрати спосіб створення таблиці.

Для створення таблиці шляхом вводу даних необхідно: 1. Відкрити вікно нової або існуючої бази даних і в ньому відкрити список таблиць. 2. Виділити у списку таблиць ярлик (“Создание таблиц путем ввода даннях”) з’являється порожня таблиця зі стандартними назвами стовпців: Поле 1, Поле 2, і т.д. 3. У поля цієї таблиці необхідно внести необхідні дані. Тип даних в одному полі повинен бути однаковим. 4. Можна ввести свої власні заголовки стовпців, для цього натисніть правою кнопкою миші по заголовку стовпця і виберіть із контекстного меню команду “Переименовать столбец”. 5. По закінченню вводу даних натисніть кнопку “Закрыть”. 6. У відповідь на запитання Сохранить изменения макета или структурі таблицы <имя таблицы >? Натиснути кнопку “Да”. 7. У вікні “Сохранение” у полі “Имя таблицы” ввести ім’я нової таблиці і натиснути кнопку “ОК”. 8. У Access з’явиться повідомлення “Ключевые поля не заданы” і запитання Создать ключевое поле сей час натиснути кнопку “Нет” чи “Да”.

Використання функції “Мастер подстановки”. Зформувати стовбець підстановок для поля допомогає “Мастер подстановок”. Для того щоб його використовувати необхідно: 1. Відкрити таблицю в режимі конструктора. 2. Виділити поле і вибрати зі списку у стовпці “Тип даных” значення “Мастер подстановок”. 3. У відкритому вікні “Мастер подстановок” вибрати спосіб задання значень: Объект «столбец подстановки» будет использовать значения из таблицы или запроса потім натиснути кнопку “Далее”. 4. У наступному вікні модна вибрати зі списку таблицю чи запит з якого буде здійснюватись підстановка та натиснути кнопку “Далее”. 5. У списку “Доступные поля” вводяться усі поля таблиці. 6. Продивитись стовпець підстановки, за допомогою переміщення межі вибрати ширину стовпця, а також встановити прапорець “Скрыть ключевое поле”. 7. Ввести назву стовпця підстановок і натиснути на кнопку “Готово”.

27. Робота із запитами різних типів, використання умов в запитах, створення розрахункових полів.

Запити на вибірку та перехресні запити використовуються для отримання й представлення даних, а також для забезпечення форм і звітів даними. Після виконання запиту на вибірку або перехресного запиту програма Microsoft Office Access 2007 - Українська версія відображає результати в поданні таблиці. Виконання запиту: знайдіть запит в області переходів; виконайте одну з таких дій:Двічі клацніть запит, який потрібно виконати; Клацніть запит, який потрібно виконати, і натисніть клавішу ENTER.

Якщо запит, який потрібно виконати, наразі відкрито в режимі конструктора, його також можна виконати, вибравши елемент Виконати у групі Результатина вкладці Конструктор у стрічці — частині інтерфейсу Інтерфейс користувача Microsoft Office Fluent.

Є чотири типи запитів на змінення: на додавання, на видалення, на оновлення та запити на створення таблиць. Окрім запитів на створення таблиць (які створюють нові таблиці), запити на змінення вносять зміни до даних таблиць, на основі яких створено ці запити. Ці зміни не можна легко скасувати, наприклад натиснувши сполучення клавіш CTRL+Z. Якщо за допомогою запиту на змінення внести зміни, які потім необхідно буде скасувати, зазвичай доведеться відновлювати дані з резервної копії. Тому завжди слід мати свіжу резервну копію базових даних перед виконанням запиту на змінення.

Можна зменшити ризик, пов’язаний із виконанням запиту на змінення, попередньо переглянувши дані, на які він вплине. Є два способи це зробити: 1) Перегляд запиту на змінення в поданні таблиці перед його виконанням. Для цього відкрийте запит у режимі конструктора, виберіть пункт Вигляд у рядку стану програми Access і виберіть пунктПодання таблиці в контекстному меню. Щоб повернутися до режиму конструктора, знову натисніть Вигляд і виберіть Конструктор у контекстному меню. 2) Змінення запиту на запит на вибірку й виконання цього запиту.

Параметризований запит вимагає значення під час запуску. Після надання значення параметризований запит застосовує його як критерій поля. Поле, до якого застосовується цей критерій, визначається в конструкторі запитів. Якщо не надати запитане значення, введення інтерпретується як пустий рядок.

Параметризований запит завжди є також іншим типом запиту. Більшість параметризованих запитів є запитами на вибірку або перехресними запитами, але запити на додавання, створення таблиці та оновлення можуть також бути параметризованими запитами.

Параметризований запит виконується відповідно до свого типу запиту, але в цілому використовується така процедура: 1)Знайдіть запит в області переходів. 2)Виконайте одну з таких дій: Двічі клацніть запит, який потрібно виконати. Клацніть запит, який потрібно виконати, і натисніть клавішу ENTER. 3) Коли з’явиться запит на введення параметра, введіть значення, яке буде критерієм.

Створення розрахункових полів Запиту. Існує дві можливості: Перший спосіб – створення власноручного розрахункового поля для цього курсор встановлюється у вільне поле у «Рядок поля», а далі пишемо назву поля і розрахунок цього поля, щоб переглянути треба перейти в режим таблиці. Другий спосіб – за допомогою вікна “Построитель”. Курсор – у вільне поле запита, активізувати або кнопка “Построить”. З’являється вікно “Построитель” у якому є три частини. Вибираємо для формули, виділяємо або кнопку “Вставить”, далі кнопка “ОК” з’являється значення. Також активізувати це вікно тможна за допомогою команди “Меню” правої кнопки миші, команда “Свойства” ( «Данные”.

Відбирання “Запитів” за умовою запиту. Для створення умови “Запит” відкриваємо у режимі “Конструктора”. Для створення умови користуємося рядком “Условия отбора”. Значення запита можуть бути відсортовані. Для цього активізуються поле запиту, встановлюється курсор у рядку “Сортировка” з’являеться кнопка СПИСКИ в якій міститься умова.