Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Natali.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
5.29 Mб
Скачать

Висновки

Туристичне підприємство діє в постійно мінливих умовах, обумовлених різноманіттям відносин, що складаються всередині нього, а також з іншими економічними суб'єктами. Сукупність цих відносин і складає поняття середовища маркетингу. Вона багато в чому визначає характер діяльності фірми і повинна в обов'язковому порядку детально розглядатися в процесі проведення маркетингових досліджень.

Для здійснення успішної діяльності на ринку необхідна детально розроблена і добре продумана маркетингова програма. Стратегічні рішення по продукту є складовими в рамках загальної маркетингової стратегії туристичного підприємства. Це зв'язано з тим, що туристичний продукт служить ефективним засобом впливу на ринок, головною турботою підприємства і джерелом одержання прибутку. Крім того, він являє собою центральний елемент комплексу маркетингу. Ціна, збут, комунікації ґрунтуються на особливостях продукту.

Ринок туризму можна визначити як суспільно-економічне явище, що поєднує попит та пропозиція для забезпечення процесу купівлі-продажу туристичного продукту тепер і у визначеному місці.

Як і всякий інший товарний ринок, ринок туризму неоднорідний. У його структурі виділяються більш дрібні по своїх масштабах ринки. У зв'язку з цим існує досить багато ознак класифікації туристичного ринку.

Приватна туристична фірма „Наталі” знаходиться в м.Кіровограді по вул. Преображенська (в приміщенні Ради Федерації Профспілок).

Туристичне агентство „Наталі” утворилося в 1993р. Директором Пономарчук Валентиною Тайлерівною і має приватну форму власності.

В туристичній фірмі „Наталі” по штатному розкладу 23 чоловіка.

До основних напрямки діяльності можна віднести:

  • Внутрішній туризм

  • Зовнішній туризм

  • Туристичні подорожі

Успішність маркетингової стратегії туристичної фірми на ринку туристичних послуг у значній мірі визначається точністю вибору нових сегментів ринку, якістю пророблення організаційного забезпечення й обґрунтованістю пророблення економічної ефективності, вигідності для фірми нового туристичного продукту. Розробка і просування нових продуктів і послуг на ринок повинна стати не разовим заходом, а постійною діяльністю. В основі такої діяльності повинні лежати науково-обґрунтовані методики, перевірені практикою. Вибір таких методик, їхнє пророблення й адаптація до конкретних умов роботи фірми є надзвичайно важливою й актуальною справою для фірми «Наталі», тому що керівництво фірми прагне до швидкого розвитку і твердження на регіональному ринку. Саме в таких умовах корисно підвищувати ефективність роботи співробітників, включаючи в повсякденну практику формалізовані методики планування. Саме для таких цілей може бути використана методика сіткового планування, давно й успішно використана у вітчизняній практиці планування.

Здійснення рекламної діяльності тісно зв'язано з проблемою фінансування, розробкою і виконанням рекламного бюджету. Його формування сприяє більш чіткому визначенню цілей реклами і виборові заходів щодо їхнього досягнення.

Розробка рекламного бюджету, як і вся рекламна діяльність, у значній мірі має суб'єктивний, творчий підхід і в значній мірі залежить від інтуїції, досвіду, індивідуальних особливостей відповідальних за цей процес фахівців.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]