Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Natali.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
5.29 Mб
Скачать

3.3. Аналіз ефективності впровадження маркетингової програми на туристичній фірмі „Наталі”.

Здійснення рекламної діяльності тісно зв'язано з проблемою фінансування, розробкою і виконанням рекламного бюджету. Його формування сприяє більш чіткому визначенню цілей реклами і виборові заходів щодо їхнього досягнення.

Розробка рекламного бюджету, як і вся рекламна діяльність, у значній мірі має суб'єктивний, творчий підхід і в значній мірі залежить від інтуїції, досвіду, індивідуальних особливостей відповідальних за цей процес фахівців.

К омплекс рішень, зв'язаних з розробкою рекламного бюджету, можна умовно розділити на два блоки (Рис. 3.1).

Рисунок 3.1 . Рішення, прийняті при розробці рекламного бюджету

Визначення загального обсягу засобів на рекламу припускає облік ряду факторів, основними з яких є:

  • обсяг і розмір передбачуваного ринку (сегмент, регіон, країна);

  • роль реклами в загальному комплексі маркетингу туристичного підприємства;

  • специфіка рекламованого туристичного продукту і стадія його життєвого циклу;

  • передбачувані обсяги продажів і прибутку;

  • витрати на рекламу конкурентів;

  • власні фінансові можливості.

Бюджет реклами повинний органічно вписуватися в загальний кошторис витрат на комплекс комунікацій. Для його розрахунків застосовуються ті ж методи, як і для визначення бюджету маркетингу в цілому. Варто враховувати, що жоден з цих методів не є універсальним і зробленим. Приймаючи в увагу недоліки, властиві кожному з методів окремо, видимо, необхідно визнати, що найбільш обґрунтованим буде бюджет, складений на основі інтегрованого методу. Він може будуватися, наприклад, на підході, орієнтованому на виконання поставленої задачі, з урахуванням дій конкурентів і засобів, що фірма може дозволити собі на проведення реклами.

Розподіл рекламних засобів по характері рекламованих послуг враховує необхідність фінансування реклами видів туризму.

При розподілі рекламного бюджету доцільно деяку частину засобів направляти в резерв на випадок ускладнення ринкової ситуації, зниження попиту, необхідності варіювання засобами реклами.

І так, виходячи з розрахунку тарифних ставок на рекламу можна зробити наступні розрахунки місячної рекламної компанії з урахуванням високої інтенсивності реклами в перший місяць, наступні місяці інтенсивність реклами буде поступово знижуватися.

Витрати на оплату працівникам турфірми «Наталі» розраховуються в такий спосіб.

Відпрацьований час відбиває в табелі обліку використання робочого часу, при цьому по кожному працюючий указуються: час, відпрацьоване урочно, надурочно, а також час роботи в нічних годинник (з 22 годин до 6 годин ранку), час роботи у вихідні і святкові дні, а також невідпрацьований час у зв'язку з перебуванням працівника в черговій або навчальній відпустці, у зв'язку з виконанням державних обов'язків, відсутністю з дозволу адміністрації, через хворобу, прогули й ін.

Табель обліку використання робочого часу здається в бухгалтерію для розрахунку заробітної плати працівника (Додаток 4).

У відповідності в чинним законодавством туристське підприємство самостійне установлює форми і системи оплати праці, включаючи натуральну форму. Вид, система оплати праці, розміри тарифних ставок, окладів, система преміювання фіксуються в колективному договорі й інших актах, видаваних на підприємстві.

Відповідно до діючого законодавства розрахунок окремих видів оплат і доплат здійснюється по-різному.

У фірмі «Наталі» використовується погодинна форма оплати праці, отже заробітна плата визначається як добуток відпрацьованого часу на тарифну ставку. Тарифна ставка являє собою виражений у грошовій формі абсолютний розмір оплати праці різних категорій працівників в одиницю часу. оплата годин нічної роботи,

  • оплата годин понаднормової роботи,

  • оплата роботи у святкові дні.

Заробітна плата працівника на твердому окладі визначається як добуток числа відпрацьованих днів на величину денного заробітку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]