Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
цивільне.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.8 Mб
Скачать
  1. Вкажіть правильні законодавчі положення щодо чинності майнових прав інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок:

    1. Чинність достроково припинених виключних майнових прав інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок може бути відновлено у порядку, встановленому законом, за заявою особи, якій ці права належали у момент їх припинення.

    2. Чинність невизнаних прав інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок може бути відновлено у порядку, встановленому законом, за заявою особи, якій ці права належали у момент невизнання.

    3. Чинність встановлених автором майнових прав інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок може визнано іншими особами, за заявою особи, якій ці права належали раніше.

    4. Права інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок не визнаються недійсними.

    5. Права інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок визнаються недійсними з підстав та в порядку, встановлених законом.

    6. Права інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок мають строки придатності, визначені законами

    7. Права інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок є чинними протягом дії гарантійного строку на них

  1. Вкажіть правильні законодавчі положення щодо набуття права інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми:

    1. Набуття права інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми засвідчується свідоцтвом.

    2. Набуття права інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми засвідчується патентом

    3. Набуття права інтелектуальної власності на компонування інтегральної мікросхеми засвідчується промисловим стандартом

    4. Обсяг правової охорони компонування інтегральної мікросхеми визначається зображенням цього компонування на матеріальному носієві.

    5. Обсяг правової охорони компонування інтегральної мікросхеми визначається зображенням цього компонування довільним зображенням

    6. Умови та порядок видачі промислового стандарту встановлюються законом.

    7. Умови та порядок видачі свідоцтва встановлюються законом.

  1. Службовий винахід (корисна модель) - це винахід (корисна модель), створений працівником:

    1. у зв'язку з виконанням службових обов'язків чи дорученням роботодавця, за умови, що трудовим договором (контрактом) не передбачене інше;

    2. з використанням досвіду, виробничих знань, секретів виробництва і обладнання роботодавця;

    3. у зв'язку з виконанням службових обов'язків чи дорученням роботодавця

    4. у зв'язку з виконанням особистого доручення роботодавця

    5. з використанням досвіду та секретів колег автора

    6. у зв'язку з виконанням договору на наукове відкриття

    7. за власним волевиявленням, за умови належної грошової компенсації.

  1. Строк збереження роботодавцем чи його правонаступником службового винаходу (корисної моделі) як конфіденційної інформації у разі його невикористання не повинен перевищувати:

    1. Чотирьох років.

    2. Восьми років

    3. Десяти років

    4. Строку життя автора

    5. Межі, встановленої контрактом

  1. Вкажіть правильні законодавчі положення, що стосуються прав на одержання патенту:

    1. Право на одержання патенту має винахідник, якщо інше не передбачено законом.

    2. Право на одержання патенту має власник, якщо інше не передбачено рішенням суду

    3. Винахідники, які спільно створили винахід (корисну модель), мають однакові права на одержання патенту, якщо інше не передбачено угодою між ними.

    4. Винахідники, які спільно створили винахід (корисну модель), завди мають однакові права на одержання патенту.

    5. У разі перегляду умов угоди щодо складу винахідників установа за спільним клопотанням осіб, зазначених у заявці як винахідники, а також осіб, що є винахідниками, але не зазначені у заявці як винахідники, вносить зміни до відповідних документів у порядку, що встановлюється установою.

    6. У разі перегляду умов угоди щодо складу винахідників установа за спільним клопотанням осіб, зазначених у заявці як власники, а також осіб, що є власниками, але не зазначені у заявці як такі, вносить зміни до відповідних документів у порядку, що встановлюється установою.

    7. Патент видається лише одному винахіднику, без зазначення співавторства

  2. Вкажіть правильні законодавчі положення, що стосуються прав винахідника:

    1. Винахіднику належить право авторства, яке є невід'ємним особистим правом і охороняється безстроково.

    2. Винахіднику належить право авторства, яке є невід'ємним особистим правом і охороняється в межах строку, встановленого в патенті

    3. Винахіднику належить право на конфіденційність, яке є невід'ємним особистим правом і охороняється в межах строку, встановленого в договором

    4. Винахіднику належить право власності на всі розробки, пов’язані з його винаходом

    5. Винахідник має право на присвоєння свого імені створеному ним винаходу (корисній моделі).

    6. Винахідник має право на присвоєння свого імені зірці або іншому небесному тілу

    7. Винахідник має право на присвоєння свого імені будь якій продукції, роботам чи послугам, що створюються\надаються з використанням його винаходу.

  1. Реєстрація надає власнику зареєстрованої топографії IMC право:

    1. передавати на підставі договору право власності на топографію IMC будь-якій особі, яка стає правонаступником власника зареєстрованої топографії IMC;

    2. передавати на підставі договору право власності на топографію IMC лише особі, яка визначена реєстратором топографії IMC;

    3. передавати на підставі заповіту право власності на топографію IMC будь-якій особі, яка стає правонаступником власника зареєстрованої топографії IMC;

    4. видавати особі, визначеній реєстратором, дозвіл (ліцензію) на використання зареєстрованої топографії IMC на підставі ліцензійного договору.

    5. видавати особі, будь якій іноземній особі дозвіл (ліцензію) на використання незареєстрованої топографії IMC на підставі ліцензійного договору.

    6. видавати будь-якій особі дозвіл (ліцензію) на використання зареєстрованої топографії IMC на підставі ліцензійного договору.

    7. реєструвати дозвіл (ліцензію) на використання зареєстрованої топографії IMC на підставі ліцензійного договору за межами держави будь ким із осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]