Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
цивільне.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.8 Mб
Скачать

5) Рівними.

#5

5, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано слово, що пропущене у наведеному положенні: “Правочин, що обмежує можливість фізичної особи мати не заборонені законом цивільні права та обов’язки, є ____________”?

1) Нікчемним;

2) дійсним;

3) мнимим;

4) фіктивним;

5) удаваним.

#1

6, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано словосполучення, що пропущене у наведеному положенні: “Правовий акт Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб _______________ можливість фізичної особи мати не заборонені законом цивільні права та обов’язки, крім випадків, коли таке обмеження передбачено Конституцією України”?

1) може обмежувати;

2) Не може обмежувати;

3) може встановлювати;

4) не може встановлювати;

5) не може породжувати.

#2

8, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано словосполучення, що пропущене у наведеному положенні: “Місцем проживання фізичної особи у віці ____________є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я тощо, в якому вона проживає, якщо інше місце проживання не встановлено за згодою між дитиною та батьками (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує щодо неї функції опікуна”?

1) від 14 до 18 років;

2) від 16 до 18 років;

3) від 10 до 18 років;

4) від 10 до 14 років;

5) від 10 до 16 років.

#4

9, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано словосполучення, що пропущене у наведеному положенні: “У разі спору місце проживання фізичної особи у віці від десяти до чотирнадцяти років визначається ___________ або судом”?

1) батьками;

2) Органом опіки та піклування;

3) нотаріусом;

4) законом;

5) прокурором.

#2

10, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано словосполучення, що пропущене у наведеному положенні: “Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла_________років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає” ?

1) 10;

2) 14;

3) 16;

4) 18;

5) 15.

#1

11, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано словосполучення, що пропущене у наведеному положенні: “Малолітня особа ___________ за завдану нею шкоду” ?

1) несе відповідальність;

2) частково несе відповідальність;

3) в повному обсязі несе відповідальність;

4) звільняється від відповідальності;

5) Не несе відповідальності.

#5

12, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано, яке поняття розкриває таке визначення: “Здатність фізичної особи мати цивільні права та обов’язки ”?

1) цивільна дієздатність;

2) Цивільна правоздатність;

3) цивільна правосуб’єктність;

4) зміст цивільних правовідносин;

5) цивілька деліктоздатність.

#2

13, 2, 1, 1, 60

Позначте відповідь, у якій правильно вказано, яке поняття розкриває таке визначення: “Здатність фізичної особи своїми діями набувати для себе цивільних прав і самостійно їх здійснювати, а також здатність своїми діями створювати для себе цивільні обов’язки, самостійно їх виконувати та нести відповідальність у разі їх невиконання"?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]