Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_експертиза.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
567.3 Кб
Скачать

2.2 Методи експертного оцінювання

Основним етапом спільної роботи груп управління і експертів є процедури [5], які відносяться до рішення організаційно-методичних питань; постановку завдання і формування питань до експертів; інформаційне забезпечення роботи експертів і т.д.

Вибір того або іншого виду опиту визначається цілями експертизи, суттю вирішуваної проблеми, повнотою і достовірністю початкової інформації, терміном і витратами на проведення досвіду. Розглянемо зміст і технологію проведення .

2.2.1 Інтерв'ювання

Розглянемо дещо детальніше деякі з цих методів. Інтерв'ювання - це усне опитування, яке проводиться у формі бесіди - інтерв'ю. Для підготовки бесіди інтерв’юер розробляє питання до експерта. Характерна особливість цих питань - на них швидко потрібно відповісти експертові, оскільки він практично не має часу на їх обдумування. Тематику інтерв'ю експертові можна повідомити заздалегідь, але конкретні питання належить сформулювати безпосередньо в процесі бесіди. Доцільно у зв'язку з цим готувати послідовність питань, починаючи від простого і поступово заглиблюючи і ускладнюючи, але разом з тим і конкретизуючи питання.

Перевагами інтерв'ю є живий контакт інтерв’юера з експертом, що дає можливість швидко отримати необхідну інформацію за допомогою прямих і уточнюючих питань - залежно від відповідей експерта. Недоліком інтерв'ю може бути небезпека великого впливу інтерв’юера на відповіді експерта, відсутність часу для глибокого обдумування відповіді.

2.2.2 Анкетування

Анкетування є процедурою опитування експертів у письмовій формі за допомогою анкет. У анкеті представляються питання, які можна класифікувати за суттю і типом. За суттю вони розділяються на три групи:

  • об'єктивні дані про експерта (вік, освіта, посада, спеціальність, стаж роботи);

  • основні питання по суті вирішуваної проблеми;

  • додаткові питання, які дають можливість виявити джерело потрібної інформації, аргументацію відповідей, самооцінку компетентності експерта.

За типом основні питання класифікують так: відкриті, закриті, з альтернативами відповідей [5].

Відкриті питання передбачають відповідь в довільній формі.

Закриті питання характеризуються тим, що відповідь на них може бути представлена у вигляді: "так", "ні", "не знаю":

Питання з альтернативами відповідей передбачають вибір експертами однієї з множини передбачуваних відповідей.

Відкриті питання доцільно застосовувати у разі великої невизначеності проблеми. Цей тип питань дає можливість широко охопити проблему, проявити спектр думок експертів. Недоліком таких питань є широта (безліч варіантів) можливих відповідей, що утрудняє обробку анкет.

Питання з альтернативами відповідей доцільно використовувати за наявності декількох достатніх чітких варіантів. Ці варіанти формуються для орієнтації експертів в можливому крузі напрямів при вирішенні проблеми. Щоб отримати детальнішу інформацію з кожного питання, можна запропонувати порядкові і бальні шкали. Експерт з кожною відповіддю набирає значення порядкової і бальної оцінки. Наприклад, значеннями порядкової шкали можуть бути "відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно". Обробка анкет з питаннями цього типу по складності займає проміжне місце між відкритими і закритими питаннями.

Якщо анкетування проводиться в декілька турів, доцільно із-за великої складності і невизначеності проблеми на перших кроках використовувати відкриті типи питань, а на наступних турах - альтернативні відповіді і закриті типи.