Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді міжн.відносини все!.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
438.78 Кб
Скачать
  1. Визначте державу, яка, згідно з теорією гегемонічних циклів, пройшла два гегемонічні цикли поспіль:

  1. Вкажіть, чи виникнення нових течій і напрямів наприкінці 1970 – на початку 1980-х рр. було пов’язане з кризою теорії міжнародних відносин:так

Після якої події в Російській імперії було ліквідовано монархічну форму управління державою?

  1. Яка з перелічених політичних партій не входила до складу Української Центральної Ради? 1. Українська партія соціалістів-революціонерів (М. Ковалевський, П. Христюк, М. Шаповал, М. Грушевський)2. Українська соціал-демократична робітнича партія (С. Петлюраб В. Винниченко, М. Порш).3. Українська партія соціалістів-федералістів (С. Єфремов, Д. Дорошенко, А. Ніковський). Соціал^ демократична партія Партія соціалістів-революціонерів, Партія українських соціалістів-самостійників.

  1. Яка зовнішньополітична орієнтація була притаманна Українській Центральній Раді в першій половині 1917 р.? національно-територіальну автономію передовсім як про територіальне об'єднання всіх етнічних ук¬раїнських земель. федеративному зв'язку з Росією,

  1. Яка зовнішньополітична орієнтація домінувала на Всеукраїнському національному конгресі, що відбувся у Києві 19-21 квітня 1917 р.? країнський національний з'їзд доручає Центральній Раді взяти, якомога скоріше, ініціативу союзу тих народів Росії, які домагаються, як і українці, національно-територіальної автономії на демократичних підставах в Федеративній Російській Республіці.

  1. Який принцип був проголошений визначальним у розмежуванні автономних утворень, що мали б скласти оновлену Російську Федеративну Республіку?

  1. Прибічником якої зовнішньополітичної орієнтації був голова Української Центральної Ради М. Грушевський у першій половині 1917 р.? децентралізація держави, широка національна чи територіальна автономія. (Як стверджував Грушевський, ідею поліційно-бюрократичного устрою треба відкинути й будувати правління на широких основах самоврядування, залишаючи міністерській адміністрації тільки функції загального контролю, координування й заповнювання тих прогалин, які можуть виявитися в діяльності органів самоврядування)

  1. Хто очолив українську делегацію, сформовану Українською Центральною Радою, для проведення переговорів з російським Тимчасовим урядом у травні-червні 1917 р.? Винниченко

  1. Які з вказаних вимог були включені до Меморандуму української делегації на переговорах з російським Тимчасовим урядом у травні-червні 1917 р.? Позначте всі правильні відповіді. 1.Визнання автономії України.2.Гарантії допущення України на майбутні міжнародні конференції з метою об'єднання українських земель, які входили до складу імперії Габсбургів, із землями Східної України.3.Прийняття українського спеціального комісара при Тимчасовому уряді.4.Призначення спеціального комісара Тимчасового уряду в Україні.5.Дозвіл організувати українські частини в лавах російської армії.6.Легалізація українського шкільництва.7.Призначення українців та україномовних осіб на урядові посади в Україні.8.Надання коштів з державної скарбниці для розвитку української культури, яка тривалий час була під гнітом старого режиму9..Повернення зі заслання й ув'язнення українців, у тому числі громадян Галичини, які перебували в військових таборах.

  2. Коли було проголошено перший Універсал Української Центральної Ради? 23 червня 1917 р

  1. Яким Універсалом Української Центральної Ради було створено уряд України – Генеральний Секретаріат? Першим універсалом

  1. Хто першим очолив Генеральний Секретаріат Української Центральної Ради?В.Винниченко

  1. Хто з вказаних осіб входив до складу делегації російського Тимчасового уряду на переговорах у Києві з Українською Центральною Радою у червні-липні 1917 р.? у складі трьох міністрів — Керенського, Терещенка, Церетелі.

  1. Яким документом регламентувалися відносини між Українською Центральною Радою та російським Тимчасовим урядом після проголошення 2-го Універсалу Української Центральної Ради? "Тимчасову інструкцію..."

  1. На скільки губерній розповсюджувалася юрисдикція Генерального Секретаріату Української Центральної Ради відповідно до Тимчасової інструкції? тільки п'ять (з дев'яти) українських губерній — Київська, Волинська, Подільська, Полтавська, Чернігівська (без півпічних повітів).