Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_po_praktitsi_3.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.27 Mб
Скачать
    1. Діяльність приймального відділення з акушерства.

Госпіталізація в акушерське відділення здійснюється за направленням лікарів амбулаторно-поліклінічних закладів, служби швидкої медичної допомоги та при само зверненні за наявністю показань до госпіталізації, через приймальне відділення, розміщене в поліклініці.

    1. Характеристика контингентів жінок, які госпіталізуються до акушерського і до гінекологічного відділень.

До гінекологічного відділення госпіталізуються жінки, які мають як запальні (гострі та хронічні) так і незапальні захворювання. До запальних захворювань належать гострий сальпінгіт і оофорит, хронічний сальпінгіт і оофорит, запальні захворювання матки, гострий параметрит і тазовий целюліт, гострий тазовий перитоніт (після операції), хронічний тазовий перитоніт, абсцес бартолінової залози, хвороби бартолінової залози. До незапальних захворювань жінок належать: ендомітріоз, випадіння жіночих статевих органів, нориці із залученням жіночих статевих органів, фолікулярна кіста яєчника, кіста жовтого тіла, перекручування яєчника, ніжка яєчника та маткової труби, поліп тіла матки, поліп шийки матки, поліп піхви, гематометра, ерозія та ектопія шийки матки, надмірні і часті менструації з порушенням або без порушення регулярного циклу, жіноче безпліддя, післяопераційні структури уретри.

Акушерське відділення містить в собі відділення патології вагітних (обсерваційне), до якого госпіталізуються жінки як з геніальними так і екстрагенітальними патологіями (позаматкова вагітність, загроза переривання вагітності, хвороби сечостатевої системи, хвороби системи кровообігу, анемії, венозні ускладнення, пізні гестози, онкозахворювання статевих органів вагітних та інші захворювання, які можуть ускладнювати перебіг вагітності, пологи та післяпологовий період).

    1. Організація роботи пологового блоку.

До пологового блоку належать: 2 пологові зали, оглядова та ванна кімната. В пологовій кімнаті знаходиться роділля, за якою постійно ведеться спостереження лікарем та середнім медичним персоналом. Оцінюється її стан, стан плода, ЧСС та рухи плода, за показами проводиться кардіотокографія. Також визначається тривалість переймів та перерва між ними, ведеться історія пологів та партограма. Роділлям надається акушерська допомога, проводиться первинний туалет новонароджених, а в разі необхідності реанімаційні заходи. Породілля після неускладнених пологів разом з дитиною знаходиться в пологовій залі 2 години, після чого оцінюють їх стан та переводять у палату.

    1. Організація медичного обслуговування новонароджених.

Відразу після народження дитині проводиться первинний туалет: відсмоктування слизу, обсушування, перев’язування пуповини, профілактика гонобленореї, в разі необхідності дитині проводять реанімаційні заходи – ШВЛ, НМС та вводять препарати невідкладної допомоги. Новонародженого оглядає лікар-неонатолог, після народження дитину кладуть матері на груди. Дитині береться кров для аналізу на фенілкетонурію, визначається білірубін. На 3-ю добу після народження проводять щеплення БЦЖ.

У відділені наявна одна дитяча ПІТ (палата інтенсивної терапії) палата, в якій знаходяться новонароджені за медичними показаннями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]